Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg igaz az h a teltebb...

Xtina22 kérdése:

Tényleg igaz az h a teltebb nőknek nehezebb szülni? A terhesség is nehezebb? :- (

Figyelt kérdés
2012. szept. 5. 17:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem tudok saját tapasztalatot, de leírom, amit a dokim mondott! Én nagyon vékony voltam/vagyok terhesség előtt, alatt, után! Mindenki csesztetett, h nehezen fogok szülni, bajom lesz a terhesség alatt, stb... Nagyon bántott a dolog! Megkérdeztem szülés előtt a dokimat és nekem azt mondta, h aki vékonyabb az könnyebben szül, kitolás jobban megy neki, több az ereje! Aki pedig túlsúllyal indul annak pedig lehetnek vérnyomás problémái, cukor stb... ami persze szerintem mindenkinél lehet! De az energiája 1 teltebb nőnek gyorsabban elmegy! Nem tudom, h igaz-e, de én 4óra alatt megszültem, ellenpélda pedig az, hogy anyukám igencsak telt és engem is és a tesómat is 3óra alatt szülte meg! Párom tesója is teltebb és ő 4-5óra szült meg! Szóval nem feltétlenül szól szerintem a súlyról! Bár a doki ezt állította!
2012. szept. 5. 20:42
 12/19 anonim válasza:

Én anyukám tapasztalatát írom le. Ő eléggé telt 120 kg volt amikor engem szült.5 órakor vitték szülni és már negyed 8-kor kint is voltam.:D

Szerintem ez nem testsúly függő.

2012. szept. 5. 20:48
 13/19 anonim ***** válasza:
Ez nem alkat függő. Étkezz tudatosan, járj el kismama tornára, és nem lesz gond a hízással sem. :)
2012. szept. 5. 22:08
 14/19 anonim ***** válasza:
Én is túlsúllyal kezdtem a terhességet,a 16.hétig mindent kihánytam,összesen 8 kilót híztam,végig energikus voltam.Magas vérnyomásom volt,gyógyszert szedtem rá,amikor megindult a szülés,a vérnyomásom teljesen jó volt és utána sem volt gond vele.Hajnali fél kettőkor mentem be a szülőszobára és 3 órakor megvolt a baba.Ha gyorsan és jól tágulsz nem lehet gond,de ez genetika és örökletes.
2012. szept. 6. 11:15
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia

Én már a harmadik babámmal vagyok várandós (26. hét).

Első babám:

94 kilóval kezdtem, problémamentes terhességem volt, 93 kilóval mentem szülni, 84 kilóval és a 4350 grammos lányommal jöttem haza :-D

A lányom 1 óra alatt született meg 42. héten.

Második:

90 kilóval lettem terhes, 94,5 kilóval mentem szülni. Indított szülés volt 16 nap túlhordásnál. 6,5 óra alatt született 4750 grammal és 53 centivel. én 86 kilóval jöttem haza.

Most (harmadik):

88,5 kilóval lettem terhes, tegnap voltam súlymérésen 86,5 kiló vagyok :-) és 26. hetes.

Nem vizesedek, és az első kettővel sem volt ilyen gondom. Terhelési cukraim is jók. Nem fulladok, vérnyomásommal sincs probléma.

Szüléstől nem félek, nem volt borzasztó, pedig a másodikat indították, és folyamatosan feküdnöm kellett az oxitocin infúzió miatt :-(

Anyukád meg igazán lehetne kedvesebb .....

2012. szept. 7. 16:58
 16/19 anonim ***** válasza:
Ilyet még nem is hallottam, hogy ez súlyfüggő lenne. Szerintem, ha kismama tornázol vagy kicsit készülsz rá biztosan tudod magad edzeni ez most nem súly függvénye, hogy mennyire vagy edzett.:) Az én anyukám is ilyen ezt átérzem. Én mindig is nagyon féltem ránézni egy várandós nőre vagy ilyesmiről hallani, mert kicsi korom óta "készít" arra, hogy milyen szörnyű lesz, csak valahogy a szép részeket mindig kifelejti. 18 évig nyomta belém ezeket, de eldöntöttem, hogy nem hagyok neki, nekem jó lesz és nekem szép lesz a szülésem és én szép, boldog kismama leszek! Megtanultam a károgókra nem odafigyelni, de azt nem tanultam meg eléggé, hogy a saját édesanyám károgásaira ne figyeljek. Persze ő nem ijeszteni akar csak azt hiszi nekem ezzel most segíthet, hogy figyelmeztet. Én viszont azt mondom ez nem így van!! Eldöntöttem nem törődök bele és úgy alakítom, hogy csodálatos legyen, hogy majd egyszer anya lehetek.:))
2012. szept. 7. 18:05
 17/19 A kérdező kommentje:
De jó neked! Gratulálok! :-) anyum meg szerintem azért mond ilyeneket mert ő ezt tapasztalta. Remélem könnyű lesz!
2012. szept. 7. 18:31
 18/19 anonim ***** válasza:
105 kg-val estem teherbe, 113-mal mentem szülni úgy, hogy előző nap még vígan takarítottam. A terhességem sem volt nehéz egyáltalán, mindent ugyanúgy csináltam, kivéve a biciklizést.A vége felé picit vizesedett a bokám, de egy kis pihenéstől el is múlt.
2012. szept. 8. 11:58
 19/19 anonim ***** válasza:
Ja és lemaradt: a szülés sem volt nehéz, kb. 3 órát vajúdtam rendesen (előtte csak nyűglődtem) majd oxi és 2 óra múlva meg is lett a kislányom.
2012. szept. 8. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!