Tényleg ne féljek a császármetszéstől? A sima szülés rosszabb?
Egyáltalán nem bánom, hogy nem tudtam simán szülni. Nem ezen fogok búslakodni, nem hagyom, hogy ilyenek negatív hatással legyenek az életemre, hisz ott a baba. Nekem a vajúdás sokkal rosszabb volt, mint a császár, de látod, hogy ez egyéni, mert van, akinek meg ez pont fordítva van. Mindenki más meg van, aki sokkal könnyebben felépül és nincs gond a gátsebével/császáros hegével. A kórházban az egyik szobatársamnak elfertőződött a gátsebe olyan szinten, hogy 2 hétig tartották benn. Ilyen is van. Szóval egyik út sem 100%-ig fájdalom-és komplikációmentes. Egyén függő.
Utolsó
Sziasztok !
16 óra vajúdás után a doki közölte, hogy császározni fognak mivel egyáltalán nem tágultam semmit sem, csak egy ujnyit.
8:00-kor bementem a saját lábamon a mütőbe, majd 8:34-kor megszületett a kislányunk (vagyis elvették)3300 grammal és 53 cm-el. Ha császár előtt vagy esetleg az lesz (ki tudja )készülj fel a katéterre (nem fáj, csak egy kicsit kellemetlen szúró érzés lesz) és az epidurális érzéstelenítésre (nagyon fáj, nem áltattlak, de ki lehet bírni). A műtét utáni nekem még aznap este fel kellett kelnem lemosakodni a nővér természetesen segített. viszont a felkelés az valóban nagyon rossz volt,30 percig tartott mire felkeltem az ágyból,a masszív fájdalom tartott nálam 4 napig (5 napig voltam a kórházban) azutám már sokkal jobb volt, amit érdemes megfogadni, a műtét után másnap már érdemes sétálni egy kicsikét, mivel így sokkal jobban fog az ember gyógyulni, és ami a legfontosabb hogy nem szabad elhagynia magét az embernek, annál nincs rosszabb. Mégis én azt mondom ezek után, hogy a második babát is császárral szeretném ha megszületne, nekem ugyanis az a 16 óra a legrosszabb volt,olyan szintű fájdalmat még sosem éreztem, így inkább császér mint természetes úton való szülés amire én szavazok.
Félre ne értsen senki, akkor mikor közölte velem a doki, hogy császárra van szükség nagyon kiadtam és nagyon csalódott voltam, mert akkor kudarcnak éltem meg, hogy nem voltam képes megszülni a kisbabánkat, és hogy rossza anya vagyok emiatt, meg aztán hogy nem élhettem meg a kisbabánk születését sem. Nagyon rossz élmény volt nekem a vajúdás, nem szeretném még egyszer azt a fájdalmat újra átélni.Mint kiderült a doki jól döntött ugyanis Fanni nyakára volt tekeredve a köldökzsinor valamint keresztben volt a hasamban így nem tudott a szülőcsatornába helyezkedni. Mindenképpen kellett a császár az én esetemben. Egy biztos, nem kell félni tőle, ki lehet bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!