Tényleg ne féljek a császármetszéstől? A sima szülés rosszabb?
Én is inkább simán szülnék újra. 18 órát vajúdtam császározás előtt, de ezerszer jobb volt, mint az a pár hét császár után! Nem volt éppen leányálom!
Mindegy, túléltem, a babáért megérte! :)
Ez lebegjen a szemed előtt! Ki lehet bírni, bár nem kellemes. A "végeredmény" a fontos.
Minden jót!
Más vágyam sem volt, csak spontán hozni világra a kislányomat. De sajnos úgy alakult, hogy magas vérnyomás, fehérjevizelés = toxémia valamint farfekvés miatt koraszültem, császárral. És meg kell, hogy mondjam, nagyon nagyot csalódtam a császármetszésben. Pozitívan. 3/4 óra alatt megvolt az egész varrással együtt (nem altattak) 15 - 20 perc alatt már kint is volt a baba. Hamar zsibbadtam, és a műtét után viszonylag hamar éreztem újra a lábam. (érdekes, hogy előbb tudja mozgatni az ember a lábát, mint ahogy érzi...) Nekem sem a fejem nem fájt utána - pedig muszáj volt emelgetni, mert nagyon szomjas voltam, és nem volt szívószál..., sem a hasam. Másnap már én támogattam az intenzíven mindenkit. Kaptam katétert, ami szupernek bizonyult (sose gondoltam volna!)... 4 napig nem kellett vele pisilnem. Az áldás volt. Kicsit nehéz a sok csővel tisztálkodni, de hamar rutint lehet szerezni. Nagyon hamar teljesen rendbe jöttem fizikailag, ami fontos is volt, mert nem volt segítségem otthon, egyedül voltam a bébivel. Sem a varrat nem fájt és azóta sem, mindjárt tudtam ülni... és a pótlólag adott oxitocin sem viselt meg. De lehet, hogy én is csak "szerencsés" alkat vagyok? Á, egy koraszüléssel nem hinném! :)) Inkább azért voltam utána depressziós, mert megszültem a gyerekemet. és kvázi semmilyen "szülésélményem" nem volt. Bár ehhez mondjuk az is kellett, hogy váratlan legyen, a 8. hónap végén, apa ne legyen ott - nem ért oda szegény, és a babaát elvigyék a koraszülött intenzívre... nem adták oda.
A császároz "élményeknél" persze sok múlik az aneszteziológuson, ha ő nem jól szúr, az nagyon tud fájni. Viszont nem kell félni, csak elvétve akadnak nagyon bénák! És fura utána megszokni, hogy az ember hasa alul tök érzéketlen... a nőgyógyászom szerint néhány év, mire regenerálódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!