Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan aki nem ismerte fel...

Van olyan aki nem ismerte fel a vajúdó fájásokat? Pl a terhessége alatt is voltak kisebb görcsei, méhösszehúzódásai, így nehezen vette észre hogy ez már az?

Figyelt kérdés
Mesélnétek ? köszi
2012. aug. 18. 12:36
 1/10 anonim ***** válasza:

Első babámnál hajnalban iszonyú erős görcsökre ébredtem aztán ment a hasam és hánytam is szóval egyértelművé vált hogy ez már szülés lesz (ezt csak azért írom le mert egyből nagyon erős fájásaim voltak így kétségem se lehetett).

A második és harmadik babámnál már úgy 36.héttől nyílt a méhszájam, pedig keményedéseken kívül semmit se éreztem!

A második babámnál bent voltam nstn a szülés napján és akkor mondták hogy menjek haza és jöjjek is vissza mert ebből ma szülés lesz, holott semmit se éreztem!

Itt ültem itthon emlékszem és a férjemet győzködtem hogy még ráérünk még megcsinálok ezt azt mert ezzel körbe fognak röhögni és hazaküldenek hogy ez még nem fájás (mivel nem FÁJT).

Azután olyan délután 4 felé csak bementünk mert hogy ugye a dokim azt mondta, menjünk vissza. Beértem a szülőszobára akkor is még max olyan kis keményedés szerűeket éreztem. Felfeküdtem a vizsgálóasztalra és 4 ujjnyi voltam már! Burkot repesztettek úgy 30 perc múlva na onnantól fájt de meg is lett 40 perc alatt.

Tehát összességében úgy tágultam ki hogy észre se vettem jóformán.

A harmadiknál ugyanez volt. Semmi fájdalmam se volt dél körül viszont elment a magzatvíz egy része és akkor megijedtem hogy ha úgy begyorsulnak az események a burokrepedéstől mint ahogy a második babánál volt hát akkor otthon szülök meg.:)

Így gyorsan bementünk. Beérve 3 ujjnyi voltam, burkot repesztettek és onnantól úgy 2 órán át fájt nagyon nagyon és megszületett a legkisebbem.

És ott is ilyen keményedés szerűeket éreztem végig a terhesség során úgy a 30.héttől kezdve de fájdalomnak semmi esetre se neveztem volna.

2012. aug. 18. 12:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen. én. :)) Nagyon sok jóslófájásom volt terhesség alatt és 36-37 hetesen volt egy olyan durva jóslófájásom, hogy kórházba kötöttem ki vele, mert iszonyatosan fájt és szinte egybefüggő fájdalom volt, de aztán az pár óra alatt elmúlt... Aztán 40 hetesen itthon készülődtem a dokihoz mentem NST-re, közben voltak kissebb fájások, nagyjából időközönként, de volt, hgy össze-vissza is jött 1-1 fájás, így azt hittem, hogy ez is jósló. És ugye nem is fájt annyira, mint az, amikor kórházba voltam... :) Kb 5 perces fájásokkal várakoztam a dokinál, aztán behívott és mondta, hogy nincs NST, megvizsgál. Kiderült, hogy két újjnyira nyitca már a méhszáj és szivárog a magzatvíz(amire meg azt hittem bővebb hüvelyi folyás, mert azzal is jártam már úgy, hogy azt hittem magzatvíz, de csak folyás volt). Szóval irány a kórház és 3 óra múlva a kezemben volt a babám. :))
2012. aug. 18. 12:47
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia! Eleinte azt hittem, amikor éjjel arra ébredtem kb. 36-37 hetesen, hogy szünet nélkül fáj a hasam, hogy ez már a vajúdás, de utána szépen visszaaludtam. Amikor már az igazi fájások jöttek, na akkor már nem tudtam visszaaludni, sem sétára, sem zuhanyzás után nem múlt el, és az már nagyon fájt, nem úgy, mint a jóslófájás, az semmi volt az igazi fájáshoz képest. Én is azt hittem, hogy nem fogom felismerni az igazit, de ez tényleg összetéveszthetetlen.

12 napos kislány anyukája

2012. aug. 18. 14:17
 4/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Irigyellek első válaszoló :)! Én 12 órát vajúdtam, és folyamatosan fájt a hasam, a magzatvíz elfolyása után nekem brutális fájások jöttek, és onnantól is kb. még 3-4 óra múlva lett csak meg a kislányom.
2012. aug. 18. 14:21
 5/10 anonim ***** válasza:
első vagyok, az első babánál én is csillagokat láttam kb.és tovább is tartott:)) második és harmadik volt ennyire könnyű ahogy írtam:)
2012. aug. 18. 14:25
 6/10 anonim ***** válasza:

:-) Az elsőnél hajnal 2:17-kor éreztem az első nagyon enyhe göcsöcskét. Gondoltam,biztos csak egy jósló-mert annál nem volt erősebb. Aztán én végig ebben a hitben lettem volna,ha a következőnél 10 perc múlva nem éreztem volna egy pukkanást és nem folyt volna el a vizem. Meg voltam győződve arról,hogy még ráérünk,a védőnő azt mondta,hogy simán lehet 8 óra is mire kibújik a csöppség... Gyorsan jöttek a görcsöcskék,hamar lettek 5-3 percesek. Akkor lett hívva a mentő. A mentőben nem éreztem semmit (durván fél óra az út),úgy voltam ezzel,akkor tuti nem szülök,erre amit felértünk,már jöttek is a székelési ingerek... :-) Az első görcsöcskétől számolva 1:57 perc alatt már kint is volt a lányunk. Jól le is lettem oltva,hogy miért nem mentem hamarabb...

Ne aggódj,észre fogod venni,ha idő van!!

Mindig a fájás sűrűségét kell nézni,nem az erősségét! Ha 5-6 percenként érzed,akkor mentő!!-még ha nagyon gyengék akkor is!

Nálam a harmadiknál eleinte össze vissza jöttek a fájások,úgy volta vele,ha idő is van, még ráérünk (20-18-12-16-8-16-18...percenként jöttek,majd váratlanul beálltak 6 percre)a 6 percesekből hamar 2 percesek lettek,a 10. kétperces után pedig már a tolók jöttek!

Könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)

Üdv: 3 lányos,15hkm

2012. aug. 18. 16:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Én nem érzékeltem semmit, csak az oxitocintól :/
2012. aug. 18. 18:14
 8/10 Snapette ***** válasza:
Én nem ismertem fel, mert nekem csak a derekam fájt. Nem volt sem mensi szerű, csak egyszerűen fájt, mintha menne szét. Nem nagyon tudtam aludni tőle. Hol szűnt egy kicsit, hol megint kezdte. Éjjel négykor adtam fel a próbálkozást, hogy elaludjak, kimentem a vécére, s véreztem egy kicsit. Bementem a szülészetre, s már öt óra lett, mire megvizsgáltak, s hét centire voltam nyitva. Burkot repesztettek, s utána aztán éreztem rendesen a fájásokat, de hat húszkor meg is volt a lányom. Nagyon gyors volt.
2012. aug. 18. 21:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem még elég friss az élmény,2 hónapos a babám. Nekem mindenki azt mondta menstruációs görcsökkel kezdődik ill olyasmi,hát mondom akkor azt biztos észre fogom venni,mert én nagyon görcsös voltam.. Hát az égadta világon semmi köze nem volt hozzá,vagy csak nekem nem tűnt fel,mivel edzett voltam. Passz.. És én igazából csak a tolófájásokat éreztem vagy 10 órán keresztül,persze akkor még nem tudtam hogy az rosszabb lesz vagy hogy az az e,de az volt és azt semmihez nem tudom hasonlítani,az kegyetlen volt..NEKEM és hosszú.. Méhösszehúzódásaim voltak,azt lehet látni a hasadon is,de nekem az nem fájt.--->de olyannal mentem be a kórházba mert kb 3 percenként volt már és nem tudtam mi az,de sajna éjjel elmúlt,de már nem mehettem haza,mert ott volt a kiírt időm. És még 1 hetet pluszba bent volt a baba .
2012. aug. 19. 00:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem kemenyedes volt a "fajas".. De mar elotte is kemenyedtem iszonyat surun mar vagy 2 hete. Hajnalban kimentem pisilni,mikor visszaertem es lefekudtem,elkezdtem kemenyedni es fajt a derekam.. (semmi gorcs v iesmi...)gondoltam is h na reggel megnyomkodtatom a parommal.. De par mp mulva elmult. Majd ujra kezdte...az volt a fura h csak akkor fajt a derekam ha kemenyedtem. Kb 1 ora telt el,gondoltam mostmar csak elkezdem merni..egyertelmu 14 percesek vrak. Ahh mondom ez biztos nem az aminek lenni kell (elso baba..nemtudtam mire szamitsak) ..gondoltam bemaszok a kadba,ha joslo akkor ugyis elmulik. Hat nem mult,hanem feszesebben kemenyedett a hasam. Na mondom megyunk szulni. De mondom fajas nelkul??? 5korul mar rendesen 3 percesek. De meg vacilaltam. Gondoltam h hazafognak kuldeni hat nemis faj semmim. Mikor beertunk mondtak h ma szuloj,mert 6 ujjnyira vagyok kitagulva... Es 1db fajasom sem volt. Ooo mondom ez gyerekjatek lesz. Aha..gondoltam en..9kor mar tenyleg gorcsot ereztem,de vmi rettento eroset es ezt 1 percenkent. Teljesen nyitva pedig csak du 1kor lettem. A kerdesre valaszolva: en nagyon nehezen ismertem fel h szules lesz.
2012. aug. 19. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!