1 gyerek: hüvelyi szülés 5 óra alatt kiszedek belőlem a babát
2 gyerek: 24 óra vajúdás után császár rossz fejtartás és túlságosan be volt csontosodva a feje
3 gyerek: kb 12 óra vajúdás után császár bár sima szülésre készültem
sima szülés után 2 órával már rohangásztam semmi bajom nem volt
császárt után másnap ugyancsak összevissza mentem sétálhattam
megmondom őszintén isteni érzés ahogy a baba kicsúszik belőled ahogy dolgozol vele
a császár egy műtét személytelen
örülök h megtapasztaltam kár h a többi nem úgy jött össze
2012. aug. 14. 20:08
12/25 anonim válasza:
hát nem tudom. Én mindkétszer a természetesnek álltam neki, de végül mindegyik császár lett. Utólag nem bánom, hogy "csak" egy helyen vagyok felvágva...
2012. aug. 14. 20:15
13/25 anonim válasza:
Lehet hogy a sima szülés nekem negatív élmény lesz végül, de szeretném megtapasztalni. Semmi bajom nem volt a császárral, illetve a felépüléssel utána, de igenis hiányérzetem van, tudni akarom hogyan működik ez úgy ahogy évezrek óta csinálják,mire képes a szervezetem, milyen az a hatalmas fájdalom (bár hagytak vajúdni) és a gyereknek is szüksége van rá, nekem épp tegnap mondta a doki hogy ők két év korkülönbség alatt nem is engedik simán, ha szerencsém van és végig kibírja odabent, nem lesz faros megint és a heg is rendben lesz,pont túljutunk a két éven és én szeretném megpróbálni.
2012. aug. 14. 20:52
14/25 anonim válasza:
Nekem vajúdás közben derült ki a téraránytalanság.Tolófájásaim voltak,méhszáj eltűnt ha nem nagy a baba akkor simán megszülöm.Igazából nem is fájt annyira.A császár utáni első pár nap viszont rettenet volt.A gátmetszéses szobatársaim igaz nem nagyon tudtak ülni,de legalább tudtak.Nekem annyira fájt a hegem,hogy felülni,felállni is borzalmas volt.Emiatt ha lesz 2. babám őt is megpróbálom megszülni,ha gond van vagy nem érzem,hogy sikerül úgyis megcsászároznak.
A bátyám is császárral született én meg természetes úton,ha a anyunak sikerült akkor nekem miért ne?
2012. aug. 14. 20:53
15/25 anonim válasza:
Én az elsőt félig császárral-félig természetesen szültem.9 órát vajúdtam,nagyon erős fájásokkal,majd amikor végre elkezdtem tágulni,és már toltam ki megcsászároztak,mert esett a szívhangja a babámnak,nem volt idő várni.Szerintem bizonyos mértékig minden ember vágyik arra,hogy megszülje természetes úton a gyerekét.Persze,kivételek mindig akadnak.Én a következőt hüvelyi úton szeretném világra hozni,DE nem minden áron.Ha bármi kis kockázat fennállna,nem vállalnám.Egyik szülés sem egy sétagalopp.Császárnál/ha hirtelen kell,nem vagy rá felkészülve az borzalmas/,több idő a regenerálódás,a heg miatt picit kötött vagy,sokáig fáj,nehezebben indul be a tej,az első időkben nehezebben mozog az ember,nem ehet akármit,sok ember úgy éli meg a császármetszést,mintha szégyen lenne,nem olyan meghitt,mintha természetesen bújna ki a baba,ha altatnak az még rosszabb stb. De a természetes szülés sem leányálom.
2012. aug. 14. 21:09
16/25 anonim válasza:
Én nem vagyok kiváncsi arra hogy milyen a természetes nnek ellenére lehet a következő olyan lesz hisz Isten útjai kifürkészhetetlenek:)én nem vagyok az a nő aki depis lesz mert császárral szült,most ezt itt senki ne értse magára ezt általában gondolom így,én annak örülök hogy mindent jól éltem meg a világ legszebb élménye volt számomra a császár is,de nekem ennyi elég is volt ennél többre nem vágyom:)meg egy fóbiám van:hogy a szülés miatt agyvérzést kapjon a bébim....ez ilyen hülye hepp nálam:(
2012. aug. 14. 21:26
17/25 anonim válasza:
Első szülés simának indult aztán több mint 24h után sürgősségi császár lett,rá 3 évvel sima szülés ,rá 12 évvel szintén sima szülés.Abszolút nem féltem a hegek miatt.Nem is volt kérdés hogy császár legyen-e vagy ne.Mármint az utóbbi két szülés.
2012. aug. 14. 22:15
18/25 anonim válasza:
1. babánál két napig vajúdtam. Oxitocin, majd szinte kinyomta a doki belőlem. 3 napig kabinoxigént igényelt a 40. hetes baba. Hogy ezért -e, de elég hiperaktív tüneteket produkál a mai napig a 3,5 éves gyerekem.
2. baba szinte kirobbant 2,5 óra alatt belőlem, csak közben leszakadt a karjában az izom, dévényeztetni kellett hónapokig. Ő is bő 4kg-al született.
Ennek fényében a 3. babát rábízom az orvos döntésére, mert most fogadtam dokit, az első kettőnél nem. És nem ragaszkodom a természeteshez. Szobatársam a császárjával hamarabb jobban lett, mint én a 10 cm-es aranyeremmel. Fél évig pedig úton-útfélen bepisiltem.
Szóval nem is tudom.
2012. aug. 14. 23:18
19/25 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Azért annak meg vannak a nagyon komoly feltételei, hogy császárral szülhess.
Pl Már császár után csak akkor szülhetsz természetesen ha magától beindul. Már nem indítanak.
A baba nem lehet nagyobb mint az első gyermek de azt hiszem3.5kg-nál sem. A szülés alatt végig nézik a heget és ha csak a legkisebb gyanú jele is felmerül a heg szétvásnak már tolnak is a műtőbe.
Itt ugyan megoszlanak a vélemények de ha a kellő idő nem telik el automatikusan császár. Nekem az orvosom azt mondta 2 év, mások szerint elég az egy. Szóval itt talán doki függő
De az az igazság, hogy ha te nem érzed magad biztosnak akkor a dokival meg fogod tudni beszélni a császárt. Másodszorra már nem szokták erőltetni a természetes szülést.
2012. aug. 15. 16:01
20/25 anonim válasza:
"a baba nem lehet nagyobb mint az első gyerek"-na ez nekem akkor nem feltétel hisz először összesen közel 7 kilósak voltak:)bocsi ezt nem bírtam kihagyni,de amúgy meg értem mit akartál ezzel írni:))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!