Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés közben szerzett piros...

Szülés közben szerzett piros folt a babán?

Figyelt kérdés

Másfél hete született kislány orra környékén születése óta nagy piros folt van. Valamelyest halványodott a születése utáni órákban, de azóta nem sokat javult a helyzet.

Ez elmúlik idővel? Mi okozza?

Köszönöm!

2012. aug. 3. 21:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%
Gólyacsípés esetleg?
2012. aug. 3. 21:10
 2/15 anonim ***** válasza:
58%
megnyomódott a kis orr szülés során. El fog múlni szerintem, öcsémnek a homlokán volt 1 hónapos koráig egy piros folt :)
2012. aug. 3. 21:10
 3/15 A kérdező kommentje:

Tényleg az, nem tudtam, hogy így hívják:) Köszönöm a válaszokat, mindig is tudtam, hogy nekem van a legszebb unokahúgom, de, ha ez hamarosan elmúlik, akkor már senki nem kételkedhet benne:)

Köszi nektek a hasznos válaszokat:)

2012. aug. 3. 21:18
 4/15 anonim ***** válasza:
Nekünk az orra hegyén és az orrnyergen van, dokinő azt mondta, hogy a velőcső késői záródása okozza, előfordulhat még a homlokon és a tarkón is..bár ott lenne inkább...sokat halványodott, de meleg, sírás vagy hideg hatására ismét erősen látszik,dokinő azt mondta elmúlni nem valószínű, hogy elfog, max halványodik, de reménykedjünk benne, ha egy éves koráig nem múlna akkor sebészet és lézer, most öt hónapos.
2012. aug. 3. 21:30
 5/15 A kérdező kommentje:
Akkor mégsem ennyire rózsás a helyzet? :( És a doktornőtök mit mond? Lézeres után teljesen eltűnik, ha addig magától nem szűkülnének össze az erek?
2012. aug. 3. 21:46
 6/15 anonim ***** válasza:
A lányomnak(4 éves) a tarkóján van,most már nagyon halvány.A pici fiamnak(6hetes)szintén a tarkóján van,és nagyon halvány a homlokán is.
2012. aug. 3. 21:56
 7/15 anonim ***** válasza:

Szia, az én kislányomnak van egy gólyacsípése vagy más néven tűzfoltja a tarkóján. A mi gyerekorvosunk is azt mondta hogy nem fog eltűnni, max. halványodni. De nekünk legalább nem az arcon van. Kicsit nőtt mióta megszületett, de nem sokat. (kb. 1-1.5 cm) Most 14 hós és még semmit se halványult.

Esetleg nem dudorodik ki? Neki van egy kidudorodós is a hónalja alatt, az halványul viszont sokat nőtt is, az pedig hemangioma. Halványul, kezd fehéredni de az se múlik el a doki szerint

2012. aug. 3. 21:56
 8/15 anonim ***** válasza:
21 hós fiamnak is a tarkóján van.a dokink szerint kétéves korára elmúlik.egyelőre alig halványodott.ha mérges vagy sír,akkor durván vörös.nekem a homlokomon volt.ovisként is látszott,ha mérgelődtem,akkor lilult a csík.iskolásként múlt el teljesen.
2012. aug. 3. 22:10
 9/15 anonim ***** válasza:
Nekem a homlokomon és a tarkómon is megvan még, 24 éves vagyok, a kislányomnak is van! Nem múlt el, nem látszik, de ha sírok, melegem van... akkor előjön
2012. aug. 3. 22:21
 10/15 A kérdező kommentje:

Nem dudorodik ki, a bőrfelszín olyan, amilyennek lennie kell, leszámítva a vérbőséget.

Véleményetek szerint számít, ha ezzel elviszik valahova (pl bőrgyógyászhoz) még most, korán, vagy ezzel hátra kell dőlni, és remélni, hogy minél előbb elmúlik, de, ha nem, akkor is kell várni pár éves koráig (hátha..)?

2012. aug. 3. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!