Mennyire fájdalmas a szülés?
Menstruációm első két napján nagyon szoktam görcsölni. Ilyenkor elgondolkodtat,hogy ha a menzesz ennyire fáj, akkor milyen lehet a szülés.
Tudom, hogy azt a fájdalmat semmihez se lehet hasonlítani, de ha esetleg valamennyire körül tudná írni valaki az jó lenne.

Ezt nem lehet megmondani,mert mindenki másképp éli meg.Én 3 gyereket szültem,és mindegyik más volt.Egyidőben epegörcseim voltak,ahhoz képest a szülés mese volt.
Függ a fájdalomtűrő képességtől,az önuralomtól is.Van aki feleslegesen hisztizik és kifárad,mire kellene az ereje.

Ez nagyon változó. Egyik jajgat, másiknak meg csak úgy kicsusszan.
Mikor szültem, egy kismama álmában majdnem megszült. Mire felébredt, lába közt volt a gyerek feje. Annyira neki azért nem fájhatott.
Mindenesetre lazíts(úgy értem végezz lazító gyakorlatokat az izmokra) masszírozd agátat, tornázz, gyakorold a helyes légzést. Nekem sokkal könnyebb volt az első szülésem, mikor így tettem, mint a második, aminél csak ültem a szőnyegen végig.Mármint a terhesség alatt.
A menstruációs görcs erőssége és a szülésii fájdalom erőssége közt nincs összefüggés, legfeljebb lelki. Ha félsz, szorong a női dolgok miatt, esetleg ettől erősebben fájhat.

Mensihez nem hasonlítanám azért. Egyik pillanatban semmi, majd vlm iszonyat erővel elindul a hátadból a méhedbe. Én megfeszültem minden fájáskor fa fekve a fejem felett lévő kapaszkodóba kapaszkodva húztam fel magam, mint valami tornász, izomlázam lett a végére. A légzőgyakorlatok biztos vlknek segítenek és levegőt sem kaptam. Nem is emlékszem másra egyébként. Mondjuk tudni kell, hogy én 2.5 óra alatt szültem meg az első fájástól és kitolás előtt egy órával még alig voltam nyitva. A párom csak folyton annyit kiabált, hogy ezt már nem méri a mérő /NST/, ugye nagyon fáj???? Á, nem:-D
Szóval nagyon intenzív volt a fájdalom, de én már a szülés után közvetlen kijelentettem, hogy sokkal rosszabbra számítottam. Ne félj tőle, szedjél homeos bogyókat, meg idd a málnalevél teát és minden símán fog menni. Így is lesz, csak hidd el, pozitív gondolkodás!!!

Ezek itt fentebb erős fájdalomról beszámoló feleletek, ez a gyakoribb, de van akinél inkább görcsszerű - tehát nem fájdalom annyira, hanem keményedés inkább. Van olyan is.
Három ismerősöm is van, aki azt mondta, nem volt erős fájdalma. Igazat mondanak.Az elsőnél nekem sem volt különösebben erős, a másodiknál nagyon erős volt. A menstruációs görcs mégis rosszabb, mert semmi értelme. Szülés közben nincs időd azon meditálni, mennyire erős a fájdalom. Viszont tudod , hogy hamarosan vége, és hogy értelme van.

Nekem is borzasztó görcseim voltak mensikor, többször kerültem vele kórházba is, intravénásan kaptam fájdalomcsillapítót. Na, szüléskor én meg sem lepődtem ezt komolyan mondom. Másfajta fájdalom, mert a derekad, hátad is majd leszakad, de én kibírtam, mert már hozzá edződtem az évek során.
Sőt, a végén elhagyta a számat az a mondat, ha ez a szülés bármikor visszajövök :))
Viszont szülés után már mensis görcseim sincsenek!
10 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!