Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fáj a szülés? És a vajúdás?

Fáj a szülés? És a vajúdás?

Figyelt kérdés
Nincs gyerekem és terhes sem vagyok, és még legalább 10 évig nem is tervezek. De érdekel, hogy fáj e. Mihez tudnátok hasonlítani? Volt ennél nagyobb fájdalom már amit átéltetek? Most nem arra vagyok kiváncsi hogy "amikor kijön a baba akkor már minden fájdalom megéri" hanem konkrétan a fájdalomra, a szülés előtt és a szülés közben.
2009. júl. 13. 17:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
57%
Úgy látom, hogy én a szerencsés kivételhez tartozom :) Első lányomnál a szülősznő szerint igen erős fájásaim voltak, de igazán nem éreztem komoly fájdalmat csak enyhe szurkálást a hasam alján illetve a derekam akart leszakadni. Ez az egész nem fájt jobban mint mikor megjön. Nekem inkább szőrnyű hányingerem volt én csak azzal küszködtem. Bár én nem is voltam vajúdóba, mert rögtön a szülőszobába kerültem és két óra alatt meg lett a lányom / beöntéstől, előkészítéstől számítva / A doki szerint magas a fájdalomküszöböm, de ebben nem vagyok biztos, mert a vérvételt azért megérzem :) A második lányommal ép, hogy beértem a kórházba, na meg az orvos is, se beöntés semmi, mert mondták jön a baba, bő 4 ujjnyira ki vagyok tágulva. Még végig akartam nézni a kedvenc sorozatom, ami 21-ig tartott volna, de mivel láttam, hogy a nyákdugó távozott, így jobbnak láttam bemenni a kórházba. Fél 10 fele értünk be és 10.10-kor megvolt a babám. A tolófájásnál nekem minden fájdalomérzés megszünt. Emlékszem csak feküdtem és nem tudtam, hogy most mi lesz, mert semmit nem érzek. A doki ült mellém és fogta a hasam és mondta mikor nyomjak, mikor van összehúzódás. Tehát előre nem kell félni a szüléstől mert már az sokat rontja az esélyeidet. Gondolj majd arra, hogy ez a legcsodálatosabb dolog egy nő életében. Én mindig is anyaságra készültem kis korom óta, a doki szerint ez is közrejátszik, hogy mennyire adod át magad az élménynek. Persze ha valaki nem tágul akkor biztos fájdalmasabb.
2009. júl. 14. 08:21
 12/16 anonim ***** válasza:
57%

Szia!

Hogy mennyire fáj? Van egy fájdalomküszöb , ettől eddig skálán. Amikor bekerülsz a szülőszobára, rádkötnek egy készüléket és folyamatosan nézik a méhösszehúzodásokat vagy a fájásokat , és egy papíron göngyölegszerűen regisztrálja ezeket a fájásokat ezen a bizonyos fájdalom-skálán. Kezdetben tiszta boldog voltam, 4-5 percenként érztem valami görcsfélét,a papíron nézegettem, hogy a közepe felé van a legnagyobb fájásom ; mosolyogva mondtam a szülésznőnek, hogy "hát ez nem is annyira fáj". Na, akkor rámnézett és azt felelte, hogy "ez még a kezdet , lesz ennél sokkal rosszabb is". Na, nem anekdotázok, az a lényeg, hogy amikor az igazi, erős fájások jöttek, úgy megugrott ez az érték, hogy volt, hogy a fájdalomküszöb legmagasabb határa fölé kúszott.Az érzést akkor képzeld hozzá (menstruációs görcs szorozva 10zel) , mindezt3-4 percenként... Az ember azt se hinné, hogy ki lehet ezt bírni ; de rengeteg hormon gondoskodik arról, hogy a fájdalomküszöb ilyenkor jóval magasabb lehessen és a szervezet 150%-on pöröghessen. Ezért nevezik a szülést a "nők kínjának".

2009. júl. 14. 10:47
 13/16 anonim ***** válasza:
Én is azt hittem, hogy az fáj, amikor kibújik, a vajúdás csak hasi görcs. Hát nem egészen. A vajúdás annyira fájt, hogy én, akinek magas a fájdalomküszöbe, azt hittem, belehalok. De csak a fájásoknál éreztem ezt. Aztán a kitolásnál semmi. Nekem vissza kellett tartanom, de miután tolhattam, megkönnyebbülés volt. Az volt a legrosszabb. Visszatartani a lehetetlent. Egyáltalán nem éreztem a gátmetszést. És negyed 10-kor kezdhettem el tolni, háromnegyedre megvolt a baba, tehát pár tolásra kijött. Csak a vajúdás viselt meg, 24 órán át tartott, az 5 percesek 10 órával a szülés előtt kezdődtek. A menstruációs fájdalmat szorozd meg 1000-rel, kb. úgy fáj.
2009. júl. 14. 11:39
 14/16 anonim ***** válasza:
A vajúdás nagyon fáj. Nagyon-nagyon. A kitolás nem. de mindenkinek más. Valaki meg sem érzi, csak bemegy szülni úgy, hogy már fogja a két lába között, nehogy kicsússzon a feje. Amikor én szültem, jött egy kismama, felfeküdt, 3-at tolt és ennyi. Kérdeztem, hogy nem érezte, hogy jönnie kell? Azt mondta, hogy semmit sem érzett. Azt mondják, attól függ, mennyire van nyitva előtte a méhszáj. Nekem zárt volt még a 10 perceseknél is, és nagyon-nagyon fájt. Mensi x 100000000.
2009. júl. 14. 11:42
 15/16 anonim ***** válasza:

Jesszus, nagyon negatívak a vélemények.

Nekem is fájt persze, de azon nagyon elcsodálkoztam, hogy nem volt erős.

Egy erősebb menzeszgörcshöz lehet hasonlítani, de attól azért kicsit másabb. Maga a kitolás meg - nekem legalábbis - nem fájt, csak feszített, olyan érzés, mintha egy bazi nagy dinnyét kéne kikakálnod.

Szép szülést kívánok! Ne félj, ne stresszelj, én simán mennék bármikor még 1-2 kört a szülőszobán. :-)

Sok múlik azon, hogyan készíted fel magad rá.

2009. júl. 14. 11:51
 16/16 anonim ***** válasza:
Én is a szerencsések közé tartozom úgy látom és gondoltam szaporítom egy kicsit a hozzám hasonlók táborát.Nekem nem fájt annyira,mint ahogy előre gondoltam.Bár 12 órát vajúdtam és egyből 3 percesekkel kezdődött de én nem éreztem éles fájdalmat,hanem rosszul voltam a hányinger miatt.Persze azért nem mondom,h nem fájt de nekem a hányinger rosszabb volt,attól szenvedtem jobban.És attól,hogy korán jöttek a tolófájások és még nem tűnt el a méhszáj teljesen ezért vissza kellett tartani a nyomást pedig már 3 órával a lányom megszületése előtt nyomási ingerem volt,erősen.Hát én nem tudom mások hogy csinálják de én nemigen tudtam visszatartani bár nagyon igyekeztem és ez iszonyú fárasztó volt.Mire végre ki lehetett volna tolni a babát addigra nem volt elég erőm,a szülésznők segítettek rá könyékkel.A kitolás tényleg nagyon feszít de én is azt mondom,hogy nem az a rosszabb.Szóval ez felkészültségtől,alkattól és hozzáállástól is függ de van ilyen is olyan is.De a végén mindenki azt mondja,h érdemes vállalni és ez a lényeg!
2009. júl. 14. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!