Fáj a szülés? És a vajúdás?

Én 4 órát vajúdtam, de 5 percesek voltak egyből és az utolsó két órában 1-2 percesek voltak.
Hasonlítani nem lehet semmihez, nekem is volt már néhány sérülésem, de azok sehol sincsenek.
Ez egy olyan fájdalommal jár, hogy én megmondtam a szülésznőnek, hogyha meghalok, csakis Anyukámnak adja a gyereket, h felnevelje. Most már viccesen hangzik, de akkor halálosan komolyan gondoltam.
Ez mégcsak a vajúdás, aztán szülés. Nekem beszorult a gyerek, mert vissza kellett tartanom és még szárazon is szültem mert ekkor már fél napja volt, h elfolyt a magzatvíz, és hirtelen minden fájdalmam elmúlt.
Ekkor vágott a doki, hát az a hang és érzés... mindent éreztem, mert nem volt fájás, utána kaptam infúziót, de észre sem vettem, pedig a csuklómba szúrták. Akkor vettem észre, amikor véletlenül kiszakítottam és láttam, h a kezemből is folyik a vér.
Maga a szülés már nekem kellemes fájdalom volt. Hát olyan, h na végre kijön. Nem az a feszítő, görcsös, nem is tudom milyen fájás, hanem jó fájás. Nyilván az is rettenetesen fájt, de az már hamar megvan.
Ja és fájdalomcsillapítást nem kértem. És nem bántam meg, ősszel újra szülök :) A lányom amúgy 2 éves lesz :)
Szia!Én 2,5éve szültem!Első gyerek!Én mindíg azt hittem h a puni fáj szüléskor de nem!!A hasad alja,mint mikor menstruálsz s görcsölsz csak sokkal jobban!A gátmetszést és a burokrepesztést nem éreztem egyáltalán,de maga a fájás nekem nagyon rossz volt!!Alig vártam vége legyen,de van olyan ismerősöm akinek egyáltalán nem fájt s jó élmény volt!
Nekem annyira fájt azt hittem nem bírom ki!Mikor ott van a dolog hogy bújik ki a baba akkor már nem fáj egyáltalán csak maga az a folyamat míg kitágulsz!!
De ha odakerülsz ne izgulj,mert nagyon megéri s tudván hogy milyen volt mégegyszer végigcsinálnám!!Puszillak..

persze, hogy fáj
nagyon fáj.
nekem még semmi nem fájt ennyire
olyan, mint egy menstruációs görcs, csak százszor erősebb, és szinte egybefüggő fájdalom.
a kitolási szakaszban pedig iszonyatosan feszít minden, azért fáj nagyon.

Fáj? az nem kifejezés, mondjuk én szerencsés voltam, mert 2 óra alatt lezajlott minden, de vannak akik 6-8-10 órákat is valjudnak, mire szülésre kerül a sor. nagyon nagyon nagyon fáj, és nem is csak a szülés a gáz, hanem , hogy utána hetekig, szinte ülni sem tudsz, meg pisilni, meg ... szval érted. de amikor meglátod az ágyikóban a kisbabád, amikor rádnéz az az aprócska kis emberke, akivel 9 hónapig össze voltál zárva :)
és amúgy az idő megszépíti az emlékeket , hamar elfelejted :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!