Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fáj a szülés? És a vajúdás?

Fáj a szülés? És a vajúdás?

Figyelt kérdés
Nincs gyerekem és terhes sem vagyok, és még legalább 10 évig nem is tervezek. De érdekel, hogy fáj e. Mihez tudnátok hasonlítani? Volt ennél nagyobb fájdalom már amit átéltetek? Most nem arra vagyok kiváncsi hogy "amikor kijön a baba akkor már minden fájdalom megéri" hanem konkrétan a fájdalomra, a szülés előtt és a szülés közben.
2009. júl. 13. 17:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%
Áááá, meg sem érzed, dehogy fáj. :D Na viccen kívül: Képzeld el a legdurvább fájdalmat, amit eddig éreztél és szorozd meg legalább 10-zel. Nekem már volt egy tucat csonttörésem, vesegörcsöm, stb. de ezek a közelébe sem voltak annak a fájdalomnak, amivel a vajúdás járt. De a jó az egészben, hogy nem fáj folyamatosan, vannak szünetek minden fájás között és így sokkal könnyebben elviselhető.
2009. júl. 13. 18:00
 2/16 anonim ***** válasza:
44%
Micsoda egy kérdés :-D Nem, nem, dehogy fáj a vajúdás, pláne a szülés. Mitől fájna?? Hisz csak egy baba bújik ki belőled... jesszus....
2009. júl. 13. 18:02
 3/16 anonim ***** válasza:
73%

Én 4 órát vajúdtam, de 5 percesek voltak egyből és az utolsó két órában 1-2 percesek voltak.

Hasonlítani nem lehet semmihez, nekem is volt már néhány sérülésem, de azok sehol sincsenek.

Ez egy olyan fájdalommal jár, hogy én megmondtam a szülésznőnek, hogyha meghalok, csakis Anyukámnak adja a gyereket, h felnevelje. Most már viccesen hangzik, de akkor halálosan komolyan gondoltam.

Ez mégcsak a vajúdás, aztán szülés. Nekem beszorult a gyerek, mert vissza kellett tartanom és még szárazon is szültem mert ekkor már fél napja volt, h elfolyt a magzatvíz, és hirtelen minden fájdalmam elmúlt.

Ekkor vágott a doki, hát az a hang és érzés... mindent éreztem, mert nem volt fájás, utána kaptam infúziót, de észre sem vettem, pedig a csuklómba szúrták. Akkor vettem észre, amikor véletlenül kiszakítottam és láttam, h a kezemből is folyik a vér.

Maga a szülés már nekem kellemes fájdalom volt. Hát olyan, h na végre kijön. Nem az a feszítő, görcsös, nem is tudom milyen fájás, hanem jó fájás. Nyilván az is rettenetesen fájt, de az már hamar megvan.

Ja és fájdalomcsillapítást nem kértem. És nem bántam meg, ősszel újra szülök :) A lányom amúgy 2 éves lesz :)

2009. júl. 13. 18:11
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, remélem azért még fognak többen is írni! A második válaszolóhoz nem írok inkább semmit, ha nem tudod értelmezni a kérdést, akkor felesleges volt válaszolnod. Nyílván tudom hogy fáj, de nem tudom hogy mennyire, ami talán nem meglepő, tekintve, hogy még sose szültem.
2009. júl. 13. 18:14
 5/16 anonim válasza:
73%

Szia!Én 2,5éve szültem!Első gyerek!Én mindíg azt hittem h a puni fáj szüléskor de nem!!A hasad alja,mint mikor menstruálsz s görcsölsz csak sokkal jobban!A gátmetszést és a burokrepesztést nem éreztem egyáltalán,de maga a fájás nekem nagyon rossz volt!!Alig vártam vége legyen,de van olyan ismerősöm akinek egyáltalán nem fájt s jó élmény volt!

Nekem annyira fájt azt hittem nem bírom ki!Mikor ott van a dolog hogy bújik ki a baba akkor már nem fáj egyáltalán csak maga az a folyamat míg kitágulsz!!

De ha odakerülsz ne izgulj,mert nagyon megéri s tudván hogy milyen volt mégegyszer végigcsinálnám!!Puszillak..

2009. júl. 13. 18:15
 6/16 anonim ***** válasza:
75%

persze, hogy fáj

nagyon fáj.

nekem még semmi nem fájt ennyire

olyan, mint egy menstruációs görcs, csak százszor erősebb, és szinte egybefüggő fájdalom.

a kitolási szakaszban pedig iszonyatosan feszít minden, azért fáj nagyon.

2009. júl. 13. 18:17
 7/16 anonim ***** válasza:
73%
Nekem teljesen pozitív élményeim vannak ezzel kapcsolatban.Első babámat szűltem májusban,és elötte én is annyi mindent olvastam a szüléssel kapcsolatban,hogy nagyon félve mentem be a kórházba.Este 11-kor már javában voltak 5 perces fájásaim,de azokat el tudtam viselni.Fél 1-kor kezdődtek a 2 percesek,annál már eléggé fájt a hasam alja és a derekam.Hajnali 4-kor jöttek a tolófájások,annál már nem éreztem,hogy fájna,ott már csak erősnek kellet lenni,hogy kinyomjam a picit.De nagyon ügyes volt ő is,mert 4.50-re megszületett.Összeségében arra jutottam,hogy nem kell elkönyvelni egy fájdalmas dolognak mert mindenkinek más és más a fájdalom küszöbe:)
2009. júl. 13. 18:34
 8/16 anonim ***** válasza:
71%
Az biztos, hogy mindenkinek més a fájdalom küszöbe. Az enyém biztos alacsony... 17 órát vajúdtam, mielőtt megcsászároztak, még akkor is csak másfél ujjnyira voltam nyitva. A 17-ből kb. 7 óra 2-3 perces fájás volt. Én is azt hittem, hogy meghalok. Mondtam is a páromnak, hogy ő fogja felnevelni a babát, mert én tuti meghalok, életemben nem hogy nem fájt ennyire semmi, elképzelni sem tudtam ilyen fájdalmat. De hosszas könyörgésre /és egy vastag boríték után/ bevittek a műtőbe. Szóval hatalmas fájdalom volt-soha többet. De szerencsére nem lettem depressziós vagy ilyesmi, azonnal kellett a kisfiam és őt imádom a legjobban a világon :-)
2009. júl. 13. 18:42
 9/16 anonim ***** válasza:
55%

Fáj? az nem kifejezés, mondjuk én szerencsés voltam, mert 2 óra alatt lezajlott minden, de vannak akik 6-8-10 órákat is valjudnak, mire szülésre kerül a sor. nagyon nagyon nagyon fáj, és nem is csak a szülés a gáz, hanem , hogy utána hetekig, szinte ülni sem tudsz, meg pisilni, meg ... szval érted. de amikor meglátod az ágyikóban a kisbabád, amikor rádnéz az az aprócska kis emberke, akivel 9 hónapig össze voltál zárva :)

és amúgy az idő megszépíti az emlékeket , hamar elfelejted :)

2009. júl. 13. 22:41
 10/16 anonim ***** válasza:
57%
Nagyon fáj. Én elég rosszra számítottam, de annál 10X rosszabb volt minimum. A vajúdás a legrosszabb főleg ha sokáig tart, a kitolás már nem olyan vészes, olyan mintha egy kosárlabdát tolnál ki a fenekeden :-(
2009. júl. 14. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!