35 évesen merjek babát vállalni?
Én 36 évesen is fogok.
Az első gyerkőcünk 33 éves koromban született, hosszú éveket vártunk mire megfogant.....
Leginkább azért vállalom, mert nem szeretném hogy a fiam egyke legyen, szerintem nagyszerű dolog a testvér.
Én kicsit már testileg-lelkileg rugalmatlannak érzem magam, asszem túl kényelmesek is vagyunk a férjemmel, de szerencsére egyetértünk, hogy szeretnénk még babát.
Van egy tehermentes öröklakásunk, kocsi hitellel, férjem köztisztviselő, de mivel már 20 éve így elég jó pénzt kap. Én max. GYED-et kapnék, azt nem mondom hogy nagy lábon, de meglennénk, amíg otthon vagyok.
Utána, ha dolgozom (remélem továbbra is lesz hol), akkor nincs gond az anyagiakkal (kopp-kopp).
Szerintem meg nem keso, ha az eletkorod miatt aggodsz. Sot, a mai vilagban egyre gyakoribb ebben az eletkorban gyereket vallani, mert a karrier epites miatt nem "ernek ra" elobb. Mas vilag van, mint amikor a lanyoknak nem volt semmi mas dolguk "csak" anyanak lenni.
A felesegem 40 eves koraban is bevallatuk a kozos gyereket (en vagyok a fiatalabb), es nagyon boldogok vagyunk, es mindenki egeszseges. :)
37 évesen szültem a 3. gyereket, és az okok:
Szerintem sem keso,foleg,hogy mar van ketto. Anyukam is 35 evesen szulte a kisocsem, mert kikonyorogtem toluk egy kistesot :)) nagyon sok oromot hozott akkor az eletunkbe es a mai napig imadom. Most en is anya leszek,igaz joval fiatalabb,22 vagyok,de mar most tudom,hogy szinten harmat szeretnek es ha a harmadik bebire 35 evesen tudok majd vallalkozni,akkor siman! Nem a kor lenne az akadaly. 35 evesen meg igen fiatal vagy :) szoval ha a hatteretek rendben,lesz egy szereto csaladja,biztonsag,akkor vagjatok bele!
30 hkm
SYaját tapasztalatom nincs, de a páromat az édesanyja 34 évesen szülte (az apukája 50 volt). Az anyagi dolgokkal ti vagytok tisztában, ti tudjátok, hogy belefér-e egy harmadik. Bár szerintem, ahol 2-nek van hely, ott szorítanak egy 3. nak is :) Egészségi okokból ilyenkor kezd magasabb lenni a kockázat, de egyátalán nem vagy öreg a szüléshez. Viszont ha akartok, akkor most! 3-4év múlva lehet, hogy már koros leszel hozzá.
Ahogy én a pároméknál észrevettem, nagyon jó volt egyrészt a késői szülés. Sokkal felkészültebb volt az édesanyja, megfontoltabb, mint huszonévesen. De ma már az anyukája is azt mondja, hogy előbb kellett volna vállalni (egyke a férjem). Másrészt bennük mindig az volt a para, hogy látják-e felnőni a fiukat? Láthatják-e még az unokájukat? Amikor érettségiztünk, az anyukája már 53, az aukája már 69 évesek voltak.
Én azt mondom, hogyha akartok 3.-at, vágjatok bele most!
Hajrá :)
Kockázata nyilván van- pl a Down szindróma kockázata nagyobb- de nekem is sok ismerősöm szült 35 év fölött!
Én azt mondom,hogy még nincs késő egy 3. gyerkőcöt bevállalni!! :-)
Mielőbbi pozi tesztet és egészséges kisbabát!! :-)
Üdv: 3 lányos,10hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!