Hogy a második babával is uazt a Tgyást és GYEDet kapjam, valóban az első két éves szülinapja előtt szülni kell?
Figyelt kérdés
Nem nagyon találtam erre vonatkozóan megbízható infót a neten. Link is jöhet. Köszi szépen.2012. júl. 2. 21:50
11/12 feki3 válasza:
Sziasztok!
Hasonló cipőben járok, de leírom a konkrétumokat.
Kislányom aug-ban lesz 2 éves. Kistesó projekt beindult, de én a minimálbér után kaptam eddig a gyedet. Ha gyes kezdetét követően 1 hónappal (mondjuk szept., okt-ben) vissza mennék dolgozni fél évig egy magasabb jövedelemért, akkor azután kapnám a tgyást és a gyedet 2 évig? Mekkora jövedelem után jár a max. gyed?
Köszönöm előre is!
12/12 anonim válasza:
Igen, ha visszamégy 180 napra a második baba előtt, akkor a jövedelmed alapján fognak számolni.
A max. gyedhez jelenleg havi bruttó 186000-es jövedelem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!