Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez már lehet a szülés kezdete?

Ez már lehet a szülés kezdete?

Figyelt kérdés
Olyat érzek hogy bekeményedik a hasam,alul fáj is,tényleg mint mikor megjön,és ilyenkor a derekam is fáj.Nem tart túl sokáig,és nem rendszeres időközönként jön.40 hetes vagyok,hétfőn már be kéne feküdnöm,viszont szerintem már a nyákdugóm is elment.
2012. jún. 30. 10:42
 1/10 anonim ***** válasza:

Tegnap töltöttem a 40.hetet, keményedni nekem is szokott néha fáj is, de semmi. Volt olyan nap, hogy amint felkeltem 2 lépés után beton kemény lett a hasam, hívtam a dokim, azt mondta készül a méhem. 2 hete volt egy jóslóm, a méhnyakam rövid és puha, de teljesen zárt, a nyákdugóm sem ment még el.

Valószínű nálad is csak jósló még, ha nem rendszeres.

Nekem csütörtökön indítják, ha a hétfői és a szerdai vizsgálatokon rendben van minden, de befeküdnöm nem kell, csak ha indítják, de akkor is elég reggel bemenni.

40 hetes kismama

2012. jún. 30. 10:54
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha a nyákdugó eltávozott, akkor megindult a szülés. Nemsokára a fájások is rendszeresebbek lesznek.

Ha nem vagy biztos a dologban, akkor telefon, és irány a szülészet! Max vaklárma, és hazaküldenek...

De még simán van pár órád ;)

2012. jún. 30. 11:22
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha nem rendszeres, és nem sokáig tart és csak egy menzeszre hasonlít, akkor ez a jóslófájás. :) Nekem is így kezdődött a második szülésem, 4
2012. jún. 30. 11:45
 4/10 anonim ***** válasza:

(3-as folytatás)

40 hetesen. 5 perces jóslófájások voltak, elmúltak órákra, aztán visszatértek, aztán megint elmúltak. Másnap délutánra lett meg a baba, de ez persze semmit nem jelent rád nézve. :)

Ha a szülés kezdete lenne, akkor erős fájások lennének, amitől meg kell állnod, nem tudsz csinálni semmit amíg tart, és "csillagokat látsz".

A keményedés szintén semmit nem jelent, nekem a másodiknál majdnem végig kőkemény volt a hasam, talán csak az első harmadban nem. Néha kis időre lelazult, de csak ritkán.

A jóslófájásokat figyelgesd, ha rendszeressé válik, vagy nehezen elviselhetőnek érzed, menj be a kórházba. De ha lazán elvagy vele, akkor szerintem csak nyugi. :) Amúgy ha 40 hetes vagy, akkor már naponta kell járnod UH-ra vagy NST-re nem? Na ha mész, ott is elmondhatod ezt, és ők többet fognak tudni mondani, mivel látják a gép jelzéseit.

2012. jún. 30. 11:50
 5/10 anonim ***** válasza:

2-esnek: van akinek a nyákdugó a szülés előtt hetekkel távozik, részletekben és van akinek csak a szülőszobán, a nyákdugó semmit nem jelent arra vonatkozóan ki és mikor fog szülni.

40 hetes kismama

2012. jún. 30. 12:09
 6/10 anonim ***** válasza:

2-es vagyok. A nyákdugó nagyon ritkán távozik hetekkel korábban...

Igen, lehet, hogy csak jósló fájás... de ha bemegy, megnézik, mi vesztenivalója van? Max hazaküldik...

Én is így mentem anno... egész nap rendszertelen fájások, elment a nyákdugó, majd estére rendszeresebbek lettek a fájások. Felhívtam a kórházat, azt mondták, menjek be, megnéznek, nagy eséllyel beindult a szülés.

Másnap délben szültem... :)

2012. jún. 30. 12:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor én is a ritka emberek közé tartozom...az első terhességemkor 3 héttel,a 2.-nál 2 héttel korábban ment el a nyákdugóm.Szerintem sokan vagyunk így,mivel a tágulástól megy el,ergo aki már 34-35 hetesen nyitva van(a középső-belső méhszáj)annak sanszos,hogy elmegy.Ám ez nem jelenti azt,hogy másnap szülés.27hkm
2012. jún. 30. 12:34
 8/10 anonim ***** válasza:

Meleg zuhany- fürdő(inkább zuhany), ha meghozza a fájásokat. Erős rendszeres csillagokat látósakat, akkor elindult a szülés. Ha elmúlnak, akkor jósló. Illetve pihenj le, ha akkor sem múlik el, akkor is sanszos, ha nem tudsz egy helyben maradni, akkor picit mozgasd meg magad(sétálj picit), ha ez sem segít, hogy elmúljon, szintén elindult valami.

(lehet hétfőn már bent fekszel a gyerekágyon ettől, a kicsivel... de lehet hogy ráhúztok)

Nyákdugó el: fiammal a szülés napján, lányommal egy héttel a szülés előtt elkezdett távozni... Ez csak azt jelenti tágulsz szépen lassan.

Kitartást, szép szülést.

2012. jún. 30. 12:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem így indult a szülésem! És amíg itthon voltunk, nem is lett rendszeres a fájás, össze-vissza jöttek hol 5 perc hol 7 hol meg 2 percenként, tényleg össze vissza, de már nagyon fájt és csak ezért döntöttünk úgy hogy bemegyünk. A kórházban pedig kiderült hogy már 2 ujjnyira nyitva vagyok, még jó hogy nem vártam tovább a rendszeres fájásokra....
2012. jún. 30. 16:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Mindenképp közel a szülés, drukkolok!

OFF:

Annyira szerintem nem ritka, hogy hetekkel előtte távozik, nekem a 33. héten elment, majd újratermelődött, a 37. héten megint elment, és 39. héten szültem. A férjem szülész, őt fel sem zaklatta, azt mondta, hogy sok olyan nő van, akinek jön-megy a nyákdugó.

2012. jún. 30. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!