Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült valaki Mosonmagyaróváron...

Szült valaki Mosonmagyaróváron mostanában? Milyen tapasztalataid voltak?

Figyelt kérdés
Hogy zajlott? Volt fogadott orvos vagy szülésznő? Milyen volt az osztályon? Hogy bántak veled? Babás vagy nem babás szoba? Csecsemősök? Mennyit kellett bent lenni?

2012. jún. 27. 14:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia! 2 éve szültem, fogadott orvosnál, programozott császárral, gerincprobléma miatt. Az osztályos nővérek nagyon jól bántak velem, de a csecsemősökről ugyanez nem mondható el, és más kismamától is ezt hallom. Én a 3.napon kértem ki a babámat, addig 3 óránként hozták, de volt, hogy a cicimről akarta leszedni, hogy lejárt az idő.Ill.amikor besárgult és egy napot inkubátorban volt, 3-szor mentem be úgy, hogy a kis szemén félre volt csúszva a szemvédő, mert sokkal nagyobb méretet adtak rá. A nővérke véleménye az volt, hogy ja, nem kéne ennyit mocorogni.És ez csak 2 kiragadott példa.

Császárral egy hetet voltam, a simán szülők 3 napot.Ami jó, hogy nagyon hamar megkaptam én is és simán szülő szobatársam is, kb.fél órán belül ott volt a baba.

Mire vagy kiírva? Első baba? Jó egészséget és a legjobbakat Nektek! Ha van még kérdésed, írj, talán nem változott sok minden 2 év alatt.

2012. jún. 28. 12:48
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát, ez nem túl biztató.

Második baba lesz, de az elsőt külföldön nagyvárosi kórházban szültem. Itt meg már most olyan érzésem van, hogy a pácienst kb semmibe veszik. Félek attól, hogy elsiettetik, túlkomplikálják a dolgokat, aztán abból lesz majd gondunk. Mivel nagyon nem ismerek senkit, nem lesz fogadott orvosom, a helyi községi kirendelt nőgyógyászhoz jártam gondozásra, de volt túl szimpatikus ő sem. Nagyon kíváncsi vagyok hogy fogom megélni az egészet. Eléggé stresszelek a szüléstől és a bentléttől.

Bárcsak már itthon lehetnénk a picurral, mindenen túl... Még kb 6 hét...

2012. jún. 28. 20:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Ne stersszelj, az semmiképp sem jó. Hangsúlyoznám, hogy én és több kismama is "csak" a csecsemősökkel nem voltunk megelégedve. Én az orvosokról, szülésznőkről nem hallottam semmi rosszat, de még a csecsemősök között is van rendes, csak kevés. Ha érdekel, privát megírhatom az én dokim elérhetőségét, őt mások is dícsérik, sőt talán még szülésznő számát is tudok szerezni neked, van egy, akinél a barátnőm kétszer szült és imádta.

És ami jó, sok bababarát kórházhoz képest: itt Te döntöd el, hogy mikortól legyen veled a babád, nem teszik oda azonnal, amikor még nem látsz a kimerültségtől.

2012. jún. 28. 22:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Én tavaly szültem itt. Egy nagyon fontos dolog van a szülésznő. A vezető szülésznőt ha megfogadod (priviben szívesen elárulom a részleteket) na akkor semmiben nem fogsz hátrányt szenvedni. Így bekerülsz a kétágyas szobába, folyamatosan figyel rád, és rendkívül kedves. Tartja benned a lelket. Akinek ajánlottam, senki se bánta meg hálásak voltak, hogy szóltam nekik. Ha érdekel akkor írj. Én császáros voltam egy hetet voltam bent a csecsemősökön kívül minden rendben volt. Ők se olyan vészesek, csak nem túl segítőkészek, illetve azt mondja mindenki, hogy kérdezni kell akkor segítenek. A kórházi védőnő egy tündér tőle bármikor kérhetsz segítséget, illetve ő minden délelőtti szoptatásnál körbejár, hogy kinek van szüksége segítségre. Ha érdekel valami írj privit szívesen segítek.
2012. júl. 1. 19:59
 5/8 anonim ***** válasza:
első vagyok. Igen, a védőnő tényleg egy tündér, én is szeretném ezt megerősíteni.
2012. júl. 1. 22:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Én 2006-ban szültem a lányomat és őszintén szólva már akkor sem voltak szimpatikusok a csecsemősök. Se egy mosoly, se egy jó szó, de a védőnő egy tündér volt akkor is. Remélem ez azóta változott, mert a másodikkal 2013 januárra vagyok kiírva :)

Szülésznőt fogadtam, és maximálisan meg voltam elégedve vele. Szeretném megfogadni újra (Remélem addig még marad és nem megy el) Amúgy összeségében semmi negatív tapasztalaotom nem volt. Orvost nem fogadtam, de a lányom bevárta az orvosomat a nyaralásbólés ügyeletben nála szültem.

Amúgy nekem most a 2. terhesség elején megmondta az orvosom, hogy már nem vállal szülést.

Nem voltam babás szobában, ezzel sem volt semmi bajom.

Engem befektettek, a lányommal Július 11-ra voltam kiírva, de 20-án is úgy kellett kiimádkozni szegényt. Biztos jól érezte magát odabent. :)

Ha belegondolok egy rossz tapasztalatom mégis volt: szülést után elkaptam valami hugyuti nyavalyát :( szerencsére pár nap alatt kikezeltek belőle.

2012. júl. 5. 13:09
 7/8 anonim ***** válasza:
8,5 hónapja szültem, szinte ugyanazt tudom mondani mit az előttem írok: mindenki rendes, a védődnő tündéri, csak a csecsemősök nem mindegyike való erre a szakmára. Volt h letelt a fél óra, az nem számított h akkor kezdett el enni a baba , elvitték, utána meg panaszkodtak hogy sírt bent. Volt foagdott orvosom, nem babás szobában voltam, szülés után kb. fél órával már odaadták a babát.Én nem értettem azt h semmi bajom nem volt, sem a babának rendes szüléssel 5 napot voltam bent.
2012. júl. 17. 14:34
 8/8 anonim ***** válasza:

6/7-es vagyok.

megszületett a kisfiam a 38. hétre, lassan 6 hetes lesz.

Nem volt rossz tapasztalatom igazából most sem. A csecsemősök sokkal szimpatikusabbak voltak. A védőnő tündéri, a szülésznők aranyosak (ugyanazt a szülésznőt fogadtam meg, mint 6,5 éve a lányomnál). Az orvosok ugyanazok :)

Sajnos influenzásan szültem, ennek csupán az volt az előnye, hogy egy kétágyasban voltam egyedül abban a pár napban.

Mivel decemberben nagyon sokan szültek, januárban szinte alig voltunk.

Egy volt fura. Lányomnál megvizsgáltak mielőtt hazaengedtek, most csak papírokkal és kismanóval engedtek "szélnek".

2013. febr. 18. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!