Melyik életkorban legérdemesebb szülni, ha most a befolyásoló tényezőket nem vesszük (anyagi háttér, partner...)?
Szerintem 20 és 30 éves kor között, de inkább 26 alatt, akkor van a legjobb formában a szervezet. De más kérdés, hogy inkább 25 fölött az ember már következetesebb, jobban mérlegel, ha a babával kapcsolatban van valami, kevésbé lehet behülyíteni. Aki fiatalabb, az viszont rugalmasabb tud lenni, viszont könnyebben elbizonytalanodik. Persze ez általánosság csak.
Egy 21 éves anyuka.
Szerintem 20-25 év között,mert akkor vagy a legenergikusabb és akkor vagy a legtürelmesebb.És utána olyan 2 évre a másodikat is jó bevállalni,illetve a harmadikat,hogy ne legyen nagy korkül a gyerekek között,ők is könyebben játszanak egymással,illetve később is jobb ha van egy nagy testvér...:)Szerintem.
Más kérdés ha már az anyagiakat,és a többit is számoljuk:S
Én 23 évs vagyok,júliusban jön a baba!
Nem gondolkodtam ezen,nálunk a családban mindeki fiatalon szült.
Arról nem beszélve,hogy imádni fogom a szerelmemet látni kicsiban. (Tudom nyálas vagyok,ez van:)).
31 hetes kismami
Szerintem inkább más szempontot kell előtérbe helyezni.Valaki 20 valaki 30 évesen érik meg arra, hogy a belső hang megszólítsa anya szeretne lenni.Hogyha nem teljes szívből vállalja a babát tehát nem tervezett Várt baba akkor szerintem egész más a felálás.Én most értem be, 25 éves vagyok, és pl 2 éve még el nem tudtam volna képzelni, hogy én anyuka legyek.Bezzeg most.Madarat lehet velem fogatni :oD
25 hetes kismami
Szia!Szerintem is fiatalon praktikusabb,jobb szülni.De sokan nem érnek meg rá.És sokan nem mernek úgye anyagi+karier stb.De ezt szerintem mindenki maga érzi,hogy eljött az ideje.Én biztosan nem bántam meg,hogy fiatal anyuka vagyok!!!!
21 éves anyuka
21 voltam amikor a fiamat megszültem-ma 30 évesen azt mondom korai volt. Nem voltam érett a feladatra.
2 hét múlva szülöm a lányomat (így közel a 30-hoz), a fiamtól v. éppen miatt rengeteg türelmet, megértést...tanultam. De még mindig van mit.
Szerintem erre a feladatra fel kell nőlni, tudni kell kezelni a helyzetet.
Mit számít, hogy 20 v. éppen 35 évesen szülsz-lehetsz fiatalon és idősebben is ugyan olyan türelmes, jó anya v. éppen türelmetlen, "rossz".
Arról, hogy 9 év elmúltával mennyire lesz nehezebb a szülés nem tudok -még- nyilatkozni.
Kihordani nem volt nehezebb idősebben. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!