Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szult vki mostanaban a Szent...

Milagros kérdése:

Szult vki mostanaban a Szent Imre korhazban? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Erdekelne hogyan zajlik ott a szules,vajudas,mit kell vinni stb.. Minden erdekelne!:) esetleg van olyan aki Dr Urban Martanal szult? Elore is koszi! En jovohet csutre vok kiirva es nagyon izgulok!:))

2012. jún. 21. 10:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Én már 3x. Legutóbb 3 hete.

Délután írok Neked, küldök listát is, előkerítem egy e-mailból.

A doktornődet csak láttam, egy anyuka aki ott volt ikreket szült nála ügyeletben, ő rendesnek találta. :o)

2012. jún. 21. 10:11
 2/7 anonim ***** válasza:
vinni a saját cuccaidat kell, a babának pelust, popsitörlőt, popsikrémet (de egyébként ez utóbbi szokott lenni a szobában), ruhát ők adnak rá, hálóinget neked kell vinni magadnak ,azt nem adnak. Praktikus 2 csomagot összekészíteni, az egyikbe csak a szülőszobás cuccot tedd (inni és ennivaló, betét, zokni, papucs, törülköző, szőlőcukor vagy csoki, zene esetleg), a másikba az összes többit. Ez utóbbi a vajúdóban marad a szülés idejére.
2012. jún. 21. 10:12
 3/7 anonim ***** válasza:

A csomagösszeállítási javaslat, amit én is kaptam, és a magam részére kiegészítettem néhány dologgal...

Szülőszobai csomag:

Terhesgondozási kiskönyv, leletek

TAJ kártya, Személyi igazolvány

Házassági anyakönyvi kivonat

kényelmes hálóing

betét (egy, amiben szülés után mehetsz a szobádba)

fehérnemű (szintén egy, a felöltözéshez)

vízálló papucs (na ez csak ha van "vizes vajúdás")

törölköző (ez nekem nem kellett, leginkább alternatív szüléshez jó, ha vízben vajúdik valaki),, engem lepedővel töröltek szárazra (a magzatvíztől, amiben úsztam... :o)

ruha az együtt szülő társnak

gátmasszázsolaj (csak ha lesz gátvédelem, nekem nem kellett mert szülésznőm hozott...)

szőlőcukor,ásványvíz, műanyagpohár (ha legközelebb szülök, szívószálat is viszek, fekve nem nagyon tudtam inni, a nyakamba ömlött a fele, a feltápászkodás meg nem ment, nem volt annyi szünet két fájás között...)

papucs a párodnak

fényképezőgép (mi a megfigyelési idő alatt csináltunk képeket)

1 db papírpelenka a babának (3 éve még adtak ők, de most már a csecsemősöknél is saját kell, meg szülés után is)

Csomag a gyermekágyas osztályra:

hálóingek (vagy ruha)

fehérnemű

szoptatós melltartó + betét

törölköző (kettő minimum, ha van, sötét színű, azon nem ciki a "baleset", és én még vittem kicsiket kéztörlőnek)

papucs

tisztálkodó felszerelés

betét

pohár

evőeszköz, kistányér

PZS, papírtörlő (nekem ez nagyon bevált, ezt vittem zuhanyzáshoz is, így nem véreztem össze a törölközőmet, még itthon is használtam sokáig)

Bepanthen kenőcs (a mellbimbóra, megelőzésnek is jó, hogy ne sebesedjen)

gyümölcslé, sok ásványvíz, gyümölcsök, és amit enni szeretsz...

Csomag a babának:

tilos a saját ruha használata, én sapkákat bevittem, azt ők nem adnak, ha pici a baba, jól jöhet, mert sokszor huzatos

1 csomag nadrágpelenka (newborn)

1 csomag törlőkendő

ruha a hazamenetelhez

bébihordozó

popsikenőcs

hintőport adnak

1 takarót is bevittem

textilpelus néhány darab a feje alá, mert bukik/hányik az elején sok magzatvizet

Hát kb. ennyi. :o)

első

2012. jún. 21. 15:39
 4/7 anonim ***** válasza:

én is köszönöm

36 hkm

2012. jún. 21. 19:28
 5/7 A kérdező kommentje:
ARANYOSAK VAGYTOK KOSZONOM!! NAGYON IZGULOK,DE MAR ANNYIRA VAROM!! VAJUDOBAN LEHET BENNT VELEM VALAKI? UGY HALLOTTAM HOGY CSAK SZULESNEL:( KOSZONOM A LISTAT SOKAT SEGITETTEL!!:) AZERT HA VALAKI MEG VMI TAPASZTALATTAL RENDELKEZIK AZT VAROM!:) /KERDEZO VTAM/
2012. jún. 22. 05:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A vajúdóban tényleg nem lehet bent hozzá tartozó.

Az egy 5 ágyas szoba, és egyszerre több kismama van/lehet bent.

Szülőszobából is kb. 5 van (egyik az IKEA szoba), ott már csak Te vagy + a kísérőd.

Én eddig mindig úgy mentem szülni, hogy otthon vajúdtam, és a lehető legrövidebb időt töltöttem a kórházban, így egyből a szülő szobára kerültem érkezés után, mi így együtt maradtunk, ezt javaslom Neked is.

(Kivétel az utolsó szülésem, amikor már a kórházban feküdtem, és csak "átsétáltam szülni", amíg beért a saját szülésznőm, addig a vajúdóba mentem CTG-re, és 20 perc NST után mentem át a szülőszobára, a férjem is ekkorra futott csak be... :O)

első

Egyben vagy még amúgy? hamarosan hideg front!

:D

2012. jún. 23. 19:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Hallgatok rad! nem akarok egyedul lenni se masokkal vajudni:( Egyben igen,pedig annyira biztam benne jogy a frontok majd kihozzak a babamat,de nem akar egy nappal sem hamarabb jonni:( ha fejvefu es minden rendben lesz vele,akkor ha netan hamarabb megyek be,vagy elfojik a magzat viz,akkor setalgathatok kint kiserovel a korhazban?
2012. jún. 24. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!