Szult vki mostanaban a Szent Imre korhazban? Tapasztalatok?
Én már 3x. Legutóbb 3 hete.
Délután írok Neked, küldök listát is, előkerítem egy e-mailból.
A doktornődet csak láttam, egy anyuka aki ott volt ikreket szült nála ügyeletben, ő rendesnek találta. :o)
A csomagösszeállítási javaslat, amit én is kaptam, és a magam részére kiegészítettem néhány dologgal...
Szülőszobai csomag:
Terhesgondozási kiskönyv, leletek
TAJ kártya, Személyi igazolvány
Házassági anyakönyvi kivonat
kényelmes hálóing
betét (egy, amiben szülés után mehetsz a szobádba)
fehérnemű (szintén egy, a felöltözéshez)
vízálló papucs (na ez csak ha van "vizes vajúdás")
törölköző (ez nekem nem kellett, leginkább alternatív szüléshez jó, ha vízben vajúdik valaki),, engem lepedővel töröltek szárazra (a magzatvíztől, amiben úsztam... :o)
ruha az együtt szülő társnak
gátmasszázsolaj (csak ha lesz gátvédelem, nekem nem kellett mert szülésznőm hozott...)
szőlőcukor,ásványvíz, műanyagpohár (ha legközelebb szülök, szívószálat is viszek, fekve nem nagyon tudtam inni, a nyakamba ömlött a fele, a feltápászkodás meg nem ment, nem volt annyi szünet két fájás között...)
papucs a párodnak
fényképezőgép (mi a megfigyelési idő alatt csináltunk képeket)
1 db papírpelenka a babának (3 éve még adtak ők, de most már a csecsemősöknél is saját kell, meg szülés után is)
Csomag a gyermekágyas osztályra:
hálóingek (vagy ruha)
fehérnemű
szoptatós melltartó + betét
törölköző (kettő minimum, ha van, sötét színű, azon nem ciki a "baleset", és én még vittem kicsiket kéztörlőnek)
papucs
tisztálkodó felszerelés
betét
pohár
evőeszköz, kistányér
PZS, papírtörlő (nekem ez nagyon bevált, ezt vittem zuhanyzáshoz is, így nem véreztem össze a törölközőmet, még itthon is használtam sokáig)
Bepanthen kenőcs (a mellbimbóra, megelőzésnek is jó, hogy ne sebesedjen)
gyümölcslé, sok ásványvíz, gyümölcsök, és amit enni szeretsz...
Csomag a babának:
tilos a saját ruha használata, én sapkákat bevittem, azt ők nem adnak, ha pici a baba, jól jöhet, mert sokszor huzatos
1 csomag nadrágpelenka (newborn)
1 csomag törlőkendő
ruha a hazamenetelhez
bébihordozó
popsikenőcs
hintőport adnak
1 takarót is bevittem
textilpelus néhány darab a feje alá, mert bukik/hányik az elején sok magzatvizet
Hát kb. ennyi. :o)
első
Szia!
A vajúdóban tényleg nem lehet bent hozzá tartozó.
Az egy 5 ágyas szoba, és egyszerre több kismama van/lehet bent.
Szülőszobából is kb. 5 van (egyik az IKEA szoba), ott már csak Te vagy + a kísérőd.
Én eddig mindig úgy mentem szülni, hogy otthon vajúdtam, és a lehető legrövidebb időt töltöttem a kórházban, így egyből a szülő szobára kerültem érkezés után, mi így együtt maradtunk, ezt javaslom Neked is.
(Kivétel az utolsó szülésem, amikor már a kórházban feküdtem, és csak "átsétáltam szülni", amíg beért a saját szülésznőm, addig a vajúdóba mentem CTG-re, és 20 perc NST után mentem át a szülőszobára, a férjem is ekkorra futott csak be... :O)
első
Egyben vagy még amúgy? hamarosan hideg front!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!