Külföldön is elterjedt/gyakori a gátmetszés?
Figyelt kérdés
2009. júl. 6. 12:04
1/7 anonim válasza:
Bocs,hogy megkérdezem,de hogy érted,hogy elterjedt/gyakori a gátmetszés??Lehet,hogy én vagyok tudatlan,de 17 éve szültem gátmetszéssel,és akkor szinte mindenki így szült...Volt idő később amikor nem csinálták??
2/7 anonim válasza:
Én az Egyesült Királyságban élek és itt nem. Statisztikát még nem láttam róla, hogy milyen gyakran végeznek, de alapvetően mindenki úgy beszél róla, hogy gátvédelem van, ha nem megy, akkor lesz gátmetszés, tehát a védelemre készülnek. Általában sikerül is, az elmúlt évben többen szültünk a társaságban, egy esetben volt szükség nagy metszésre (vákum miatt), két esetben lett 2-3 öltés pici repedés miatt, hét baba mindenféle repedés és vágás nélkül született meg. (És nem pici babákról van szó, az én fiam közel négy kilóval és normál, 36-os buksival született.)
3/7 anonim válasza:
hát a 36-os buksi egyéltalán nem normál, legalábbis MO.-on nem.
4/7 anonim válasza:
Miért nem normál? Mekkora a normál?
Nekem annak tűnik, mert az ismerőseim hasonló súlyú, 3,5-4 kg között született babák általában 34-36-os fejkörfogattal születtek. A kisebbek kisebbel, nagyobb meg nem volt.
6/7 anonim válasza:
Megerosithetem, h Angliaban nem gyakori. Ha jol tudom Mo-tol nyugatra nem szokas (hacsak nincs valami oka, ok nelkul nem vagnak), Olaszorszagban, es tolunk keletre (de meg Europaban), valamint Szlovakiaban szokas (,,kotelezo``).
7/7 anonim válasza:
En is csak annyit tudk hozzafüzni, hogy Nemetorszagban sem jellemzö a gatmetszes, nem ugy mint otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!