Fehérváriak! Nálunk hogy zajlik egy szülés?
Mikor kell az orvost megfogadni, mit kell majd magunkkal vinni a kórházba, milyen körülmények vannak, ki a jó orvos, stb...?
Nem fehérváriak tapasztalatait is szívesen veszem:)
Szia.Fogalmam sincs mikor kell dokit választani,mert én az SZTK-ba jártam,de nagyon jok a tapasztalataim.Eggyátalán nem éreztem semmi más bánásmódot.A szülőszoba szerintem jol felszerelt,de van szülőszobalátogatás,menj be és nézd meg,ott sokmindent elmondanak neked.azt is,hogy mit vigyél be magaddal a szülőszobára,és azt is,hogy a korházba mit kell vinned.Meg jó tudni,hogy hová is mész,és már nem lesz idgen a hely.De én a szülésre egy törcsit,tusfürdőt,ásványvizet,szöllőcukrot,papucsott vittem.Kersztrejtvényt,zenét én nemvittem,de nem is lett volna energiám hallgatni.A szölőcikor is felesleges volt,de azért nem árt ha nálad van.szerintem fehérváron sok a jó orvos,nagyon jok a tapasztalatok.A gyermekágyas részlegb is elég jó.de a kaja az nem.Szinte ehetetlen,de meg kell enned,mert kell a tejhet.Hozass be magaddal.Sokmindent tudnék még mondani,de biztos van aki kiégészít,de nyugodtan irhatsz privit,kérdezz bátran.
7 hós anyuka
Szia!
A 20.hétig kell orvost választani,utána már nem fogadhatsz.Én a Schandl dr.hoz járok,nagyon kedves.Hogy mit kell bevinni,csak azt tudnám elmondani,amit nekem is mondtak.De ha érdekel még valami,írj nyugodtan privibe is:)
32+5napos kismama
szia
én is az sztk-ban kezdtem,de váltanom kellett. görcsöltem és az sztk-ban mondták hogy semmi baj nő a méhem.
nem lettem jobban, elmentem magándokihoz, aki mondta hogy két napig ne is keljek fel mert görcsben áll a méhem és ez nagyon veszélyes a babának. ekkor voltam 10 hetes terhes.
igy én magándokihoz jártam,elég drága de megérte. teljesen meg voltam elégedve mindennel. sajna császáros lettem de legalább van egy gyönyörű egészséges fél éves kisfiam.
nekem a védőnő adott egy listát hogy mik kellenek a kórházba. meg a szüléshez.
itt fehérváron ruhát és pelust adnak azt nem kell vinni, meg alkohol a köldök fertőtlenítéshez, hintőpor, géz, popsikrém ezek vannak. törlőkendőt vigyél.
a korházban kapsz kezdőcsomagot, abban van sudokrem én azt használtam.
szülőszobára én is vittem hálóing köntös, papucs, szőlőcukor, ásványvíz. de a császár miatt ezek nem kellettek.
hányadik hétben vagy?
irhatsz privit is ha gondolod
szülésznőd meg csak akkor lehet ha van fogadott orvosod
Én az elsőt a régi SZTK-ban kezdtem, de teljesen kiakasztott a bánásmód. Mintha valami megesett k. lettem volna, eleve az volt az alaphozzáállás, hogy én úgyis abortuszt akarok. Teljesen meg voltak lepődve, hogy jé, én megtartom.
Aztán átmentem az új Sztk-ba. Ott Időpontra mentem, de így is 3 órát kellett várnom. Meg sem vizsgált a doki, csak adott egy pecsétet. Na, akkor döntöttem úgy, hogy magándoki. Igaz, ez 2 éve volt, nem tudom azóta jobb-e a helyzet.
Én is a Schandl-hoz jártam, és fogok is, most várom a másodikat. Nagyon kedves, nyugodt ember, mindenki dicséri.
Egyébként a szülés teljesen rendben volt, a nővérkék és a többi orvos is nagyon kedves volt, a kórház szép, rendezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!