5 percenként keményedés jelentheti a szülés kezdetét?
Már 3 óra 5 percenként keményedek, mindjárt megyek zuhanyzok is egy kört, csak érdeklődnék, hogy volt-e valaki akinek így indult?
Pont 38. hetes vagyok ma, délelőtt c1111 volt.
Köszi!
"Sajnos" nem tudom milyen lenne a menstruációs görcs, mert sosem volt.. Lezuhiztam, kíváncsi vagyok változik-e valami :) Amúgy pihengetek :)
11-re elmúltak... Éjszaka csak 1-2x keményedtem be. Kíváncsi leszek ma produkálunk-e valamit.
Köszi a válaszokat!
Nagyon közel vagy! Szintén C1111-es méhszájjal szülés előtt 2-3 nappal volt ilyenem, a szülésem (vajúdás)tényleges indulásakor is csak legyintettem, h "á, ez el fog múlni úgyis". Na, amikor sétálásra se múlt el, már kezdtem gyanakodni...!)
Szép szülést!
Én i s 38 hetes vagyok.
Ez lesz a 3. szülésem (6 éven belül).
Az éjjel nekem is folyamatos fájdalommentes keményedéseim voltak. Aludni sem tudtam.
Ez még igazából eltarthat jóideig.
Amíg nincs fájás, addig nem kell aggódni.
Ha majd a derekad fáj hátul, hogy majd beszakad, na az már fájás, akkor már lehet indulni a kórházba.
Ma 9:10!
A keményedések fájdalommal járnak (ezek minimálisak is lehetnek, meg erősebbek is, de nem fájdalommentesek), és nem mindenkinek szakad be a háta a rendes fájásoknál. Nekem pl. mensi-szerű görcseim voltak és inkább lent fájt, a hasam, hüvelyem felé sugárzott.
Nekem két gyerkőc van, mind a kettőnél mást éreztem.
Ma 18:27!
Képzeld el, hogy létezik fájdalommentes keményedés, mert neked nem volt, attól még van!
Pocakkeményedés
A "menetrend szerinti", fájdalommentes (!) keményedések természetes velejárói a várandósságnak, általában nem jelentenek bajt - csupán a méhizomzat "edz" egy kicsit a nagy pillanatra. Probléma akkor lehet/lenne, ha kifejezetten kellemetlenné, esetleg fájdalmassá válnának az összehúzódások. Az erőteljes, szűnni nem akaró vagy gyakori pocaktájéki feszülések, keményedések arra figyelmeztetnek, ideje lazítani végre! Némi pihenés, egy kellemes fürdő hatására javulnia kell a helyzetnek; ha mégsem múlnának el – vagy legalábbis nem ritkulnának – a méhösszehúzódások, illetve ha vérzést vagy bizonytalan eredetű váladékozást tapasztalnánk, azonnal fordulj orvoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!