Miket kell vinni az anyukának és a babának a miskolci Semmelweis szülészetére?
Mostanában szült anyukák válaszaira lennék kíváncsi, én augusztusban szülök.
A babának ugye lesz saját kiságya, nem a felnőtt ágyára kell tenni? :)
Hányan vagyunk egy szobában a szülés után, és hány napig tartanak benn ha minden rendben van?
Szia!
A szüléshez vigyél egy kis szőlőcukrot, és vizet, jól jöhet. :-)
A szülés utánra a szokásos kórházi cuccokat: Betét törölköző, papucs, hálóingek, esetleg a wc ülőkére papírt a higiénia miatt, mellszívó.
A babának ruha nem kell csak amiben hazaviszed. Vigyél neki pelust és popsikenőcsöt,mert adnak ugyan, de az kevés szokott lenni. Vigyél még neki újszülött kesztyűt, hogyha nagy a körme, ne karmolgassa össze magát.
A babád az ágyad végéhez rögzített kis kosárkában fog aludni, nem melletted.
4 ágyasok a szobák, de nem biztos, hogy tele lesz a szoba. Minden szobához van fürdőszoba wc.
Ha minden rendben van, akkor 4 napig kell bent lenni.
Igen, én is hülyeségnek tartom!
Nekem szerencsém volt, mert nagyon sokan voltak az osztályon és hamarabb hazaengedtek egy nappal. Pénteken szültem, és hétfőn elengedtek. :-)Az sem mindegy, hogy mikor szülsz. Ha délután, akkor az nem számít egy egész napnak. Ha délelőtt 10 ig megszülsz, akkor az egy egész napnak számít.
Na szóval még egyszer nekifutok ennek a hazaengedéses témának. Jobban visszagondoltam és beugrott hogy is van ez.
Szóval hivatalosan 3 hosszú napot kell bent lenni. Hogy megértsd írok példát: ha mondjuk pénteken délelőtt 10-ig megszülsz, akkor hazaengednek hétfőn, de ha 10 után akkor csak kedden. Én pénteken 12-kor szültem, és csak kedden mehetünk volna haza, de szerencsém volt, hogy tele volt az osztály. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!