Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második baba jóval nagyobb...

Második baba jóval nagyobb lesz - milyen esélyeim lehetnek gátvédelem szempontjából?

Figyelt kérdés

Első baba 3360-nal született, de nagyon sokat repedtem, 1 órás varrás jött még a gátmetszés után.

A második baba a 36. heti UH-n már 3200 gramm volt, így simán lesz 4 kg, ha kivárja a végét. Reménykedtem egy gátvédelmes, vagy legalább egy kevésbé sok varratos szülésben, de most így nem tudom, mennyi esélyem lesz rá vajon...?

A nagyobb baba amúgy automatikusan nehezebb szülést jelent, vagy "enyhítő" tényező, hogy már a második lesz?

Köszönöm!

2012. jún. 6. 13:41
 1/10 anonim ***** válasza:
A hetekben szülöm első babámat, a szülésznőm azt mondta, hogy mindig minden szülésnél az első pillanattól fogva az utolsóig gátat véd. Azért van ott. Mégis tutira lesz gátmetszésem, mert első baba. Félek nagyon!!!! Te nem tudod, miért repedtél? Azt mondták a kórház felkészítőn, hogy az első lehetséges pillanatban vágnak, és nem hagynak repedni, mert azt nehezebb összevarrni, és több varrás, stb. Drukkolok neked is nagyon, de én is félek azért.
2012. jún. 6. 13:58
 2/10 anonim ***** válasza:

1.baba 3450 gr gátmetszés

2.baba 3830 gr gátvédelem, jóval könnyebb és szebb szülés

2012. jún. 6. 14:07
 3/10 anonim ***** válasza:

Én is ezen izgulok, nálunk az első babámnál volt gátmetszés, elég nagy és még belül is szakadtam... :S 3860g volt a babám. Most nekem is nagyobbnak mondják a másodikat és én is gátvédelemmel szerettem volna szülni, de ahogy mennek csak a napok és nem akar kibújni a fiam, egyre jobban félek, hogy nem fog sikerülni és óriás bébi lesz...

39 hkm

2012. jún. 6. 14:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm 4600 grammos babát szült nemrég gátvédelemmel. Szintén második baba. Nyilván alkati dolog is, de jók az esélyeid!
2012. jún. 6. 15:06
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia

1.baba:3600 gramm és 53 cm,gátmetszéssel

2.baba:3240 gramm és 54 cm,gátmetszéssel

3.baba:4100 gramm és 58 cm,gátvédelemmel

Nálam pont fordítva volt,3.-ik babámat 36 hetesen 2733 grammra,szülés elötti napon(40hét+1 nap)3218 grammra,32 cm-es fejkörfogatra becsülték.

Megbeszéltük ekkor a dokimmal,hogy megpróbáljuk gátvédelemmel,mert índitott szülés volt.

Szerencsére sikerült,viszont eléggé meglepödött mindenki,amikor megszületett,hogy mekkora lett.(37cm-es fejkörfogat,ebbe is 5 cm-t tévedtek)

A szülés semmivel sem volt nehezebb,mint a tesóknál,annyi,hogy ment az oxitocin,ami borzalmas,de a kisfiam méretei miatt nem volt nehezebb,sőt azt mondják,a nagyobb baba jobban tud segíteni az anyukának,hogy megszülessen.

2012. jún. 6. 15:10
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket! Reménykedem még akkor..:)

Első: belül repedtem, azon nem segített a metszés. (Amúgy ne félj, mert alapból se a gátmetszést nem érezni, meg még a repedést sem, ha arra kerülne sor, csak utána volt nehezebb...)

2012. jún. 6. 15:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem alkati dolog. A szobatársam a 4. kisfiát szülte 6 évvel a harmadik után és sikerült neki a gátvédelem, pedig 4500 gramm felett volt és 61 centisen jött a világra. A fejkörfogatát nem tudom.

Nekem könnyű dolgom volt, az első nem érte el a 3 kilót sem, a második is 3500 gramm alatti volt.

Sok sikert kívánok a gátvédelemhez és szép szülésélményt egészséges "végeredménnyel", vagyis babával!

2012. jún. 6. 15:25
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem 25 évesen gátvédelem mellett sikerült megszülni a fiamat, de készültem rá a 33. héttől gátmasszázzsal. Minimálisan repedtem, nem is éreztem, nem is kellett varrni. 3300g volt a kisfiam. Gátvédelmes szülésznőhöz kerültem, nyilván ez is számít, meg biztos alkati dolog is valamennyire.
2012. jún. 8. 21:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Első lányom 3950 gramm 61 cm 36-os buksi...Gátmetszés nagyon hosszu felépüléssel!:(

Második lányom 4100 gramm 58 cm 37-es buksi (39-es mellkes)Repedéssel de másfél héttel utána semmi bajom nem volt!Első este ülve szoptattam!

Nálunk annyi komplikáció volt,hogy a fejecskéje (ketteskének) kibújt gátvédelemmel:) de a "kis" teste ugye nagyobb volt,ami nem jellemző,és az UH-+k sem utaltak erre,így akkor repedt a hüvelyem a gátam és a csiklómnál is!:(

Viszont és sokkalgyorsabbangyógyultam a repedésből,mint a metszésből,pedig millió varratom volt másodszor...

35. héttől készültem gátmasszázzsal!

2012. jún. 9. 21:11
 10/10 anonim ***** válasza:
7-es válaszoló vagyok, én nem készültem gátmasszázzsal, mert mindkétszer gátmetszésre készültem és kellemeset csalódtam, hogy mégsem vágtak.
2012. jún. 12. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!