VIP - szoba dilemma Szombathelyen?
Na, én is ezzel a dilemmával küzdök (bár még nem jön a pici, de tájékozódni már elkezdtem). Az itteni kórházban a VIP szoba 10ezer naponta, szóval az még nem is olyan drága, de valóban, bunkók a gondozók, ápolók...
Tök jó lenne, ha meg lehetne választani a személyzetet...
Én meg a Bajcsy-ban szültem Pesten 2010-ben, és alapítványi szobát kértem. 2 ágyasat kaptam, első két éjjel egyedül voltam, 3. éjjel egy anyukával. Nekem egyáltalán nem volt gond, hogy nincs ott más, én kedves voltam a csecsemősökhöz, és alkalmazkodtam hozzájuk, hogy mit mikor értek rá megmutatni. Senki sem volt bunkó, de legalábbis nem úgy, hogy magamra vettem volna. Szerintem az nem igaz, hogy le sem szarják az embert, mert a kisbabát időközönként el kell vinniük ilyen-olyan vizsgálatra, fürdetésre stb. De az sem gond, ha nem látod, hogy hogy fürdetik, mert a Bajcsy-ban pl. egyszerűen csap alá tartották őket, seperc alatt megvoltak, itthon mi meg 5 centis vizet engedtünk a kiskádba, és megfürdettük a lányunkat úgy, hogy a köldökét még ne érje víz. Pelenkázást jó, ha megmutatják.
Az a lényeg, hogy te ne legyél nagyzolós anyuka, hanem kedves és közvetlen legyél, és akkor segíteni fognak. Valóban jó egyedül aludni, aki nem szereti a társaságot éjszaka. És sajnos a dilemmád lehet, hogy magától megoldódik, mert én úgy vettem észre, hogy nagy az igény a vip / alapítványi szobákra, ha sokan szültök egyszerre, lehet, hogy nem is jut neked szoba. :-(
Szia!
Mintha én tettem volna fel a kérdést. Én is Szombathelyen fogok szülni kb. 1 hónap múlva, és ugyanez a dilemmám. Még nem tudtam eldönteni menjek-e VIP szobába. Mert én is sok negatívumot hallottam róla, hogy a nővérek nem néznek rá a VIP szobásra, sőt nekem a nőgyógyászom maga mondta, hogy még a feleségének sem ajánlotta pont ezért.
Viszont a védőnőm javasolta, merthogy saját fürdő wc van, nem mindegy milyen messze kell elmenni, aztán alacsonyabb, kényelmesebb az ágy a VIP-ban. Én is olyanba mennék csak, ahol ott lehet és ott alhat hozzátartozó, és ő ugyanúgy tud segíteni odaadni a babát, kimenni wc-re stb. Szóval ebből a szempontból meg ott egy ismerős segítség, és nyugisabb is. Azért szerintem, ha az ember csönget a nővérnek, jönni fog oda is, persze nem napjában 20-szor, de azért talán ránéz ott is az emberre.
Más kérdés igen, hogy lesz-e épp szabad VIP szoba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!