Holnap leszek 41 hetes, be kell feküdnöm és tágítót fognak felhelyezni. Ez fájdalmas lesz?
Szia! Ne izgulj! Az én babám 15 napot késett (hivatalosan), de a valóságban is 10-et. Nekem nem indították be, de sokat kérdezősködtem. Azt mondják, nem fájdalmasabb, csak hosszadalmasabb. Ha a tablettát kapod, eleve 7 óra, míg hatni kezd, aztán lehet, még kell egy. Oxitocint meg nagyon sok spontán szülő nő kap (én is). Az felerősíti a fájásokat, és meg is gyorsítja, de legalább hamarabb túl lesztek rajta, a baba sem lesz annyit szorongatott helyzetben. Kérhetsz EDA-t is, és akkor még akár aludhatsz is közben.
Amúgy akár egy óra múlva is beindulhat a szülés. Nekem se voltak jóslófájásaim.
Sok sikert, kitartást, és jó egészséget kívánok!
Szia!
A tágító az én esetemben egy tabletta volt, amit a doki felhelyezett egészen a méhszájig. Nem fájt, picit kellemetlen volt. Ez felpuhítja és tágítja a méhszájat, pár óra alatt fejti ki hatását.
Nekem igazán az oxitocin indította be a fájásokat, és-bár nincs összehasonlítási alapom, mert az első babámat szültem-nem fájdalmasabb, mint a spontán szülésindulás, hiszen ugyanúgy fokozatosan tágulsz.
Könnyű szülést és kitartást, jó egészséget kívánok mindkettőtöknek! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!