Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik a fájdalmasabb a sima...

Melyik a fájdalmasabb a sima szülés, vagy a császár?

Figyelt kérdés

Akik már mind a 2 módon szültek, melyik volt a rosszabb??

És utána a gyógyulás??

2009. jún. 26. 14:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szülés fájdalmasabb, császárnál utána rosszabb a lábadozás és a baba szempontjából is. A szülési fájdalmak kibírhatók, ha akarnék még gyermeket, újra inkább a szülés.
2009. jún. 26. 14:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

én nem szültem csak simán. fájt, de nem cserélném le császárra.

én szülés után 2,5 órával a saját lábamon mentem pisilni, és hamar gyógyultam. míg a császárosok mellettem még napokkal később is szenvednek, mert fáj nekik a hasuk.

ha fontos lenne a császár, mert muszáj, akkor természetesen császárral szülnék. de ha nem muszáj, akkor nem

2009. jún. 26. 14:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
szia engem 10 óra vajudás után császároztak el altattak de amugy sem érezted volna akkor mert érzéstelenitenek utána pedig 6-7 nap mulva semmi bajom nem volt. az elsö 3 nap alig tudtam fel ülniis az ágyon ugy fájt de aztán hamar ment a gyogyulás, ja és pisilni csak fölé állva tudtam a korházban:)) jo szülést
2009. jún. 26. 14:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyik sem kellemes.

Nekem a szülés után a varratommal voltak gondjaim,a császárnál pedig adott a vágás.Hát nem is tudom.

De ha választhatnék akkor sima szülés.

2009. jún. 26. 14:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem szültem,barátnőm két kislánynak adott életet,az elsőt császárral a másodikat hüvelyi úton szülte.Kérdeztem én is,hogy melyik volt a jobb,azt mondta,hogy ezerszer inkább a természetes mint mégegyszer a császár.

Sokan írják itt,hogy sokkal jobb a hüvelyi,amit meg is értek,mivelha csak nem programozott császárod van,vajúdni így is úgy is kell és ugye az a nehezebb része a dolognak,mivel hüvelyinél bár állítólag nagyon fáj mégis jobb,mert ott elnyomja már az idegeket a baba feje és teste,ráadásul kérhetsz edat is gondolj csak bele,vagy kéjgázt és nem is tudom még miket adnak.

Melleleg ex angol tanárom mesélte,hogy (bár ő nyafka pííí),visított szülés közben és fenyegett a dokit,hogy adjon neki fájdalomcsillapítüt,mire a doki adott is,de azt csak a szülés után tudta meg,hogy az placebo volt.Ő meg már érezte,hogy folyik szét benne a fájdalom csillapító és nem fáj annyira.Nah persze,pedig egyszerű desztillált víz volt XD

2009. jún. 26. 14:56
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
A simának a gátja fáj a császárosnak meg a hasa: Én császárral szültem de másnap kiparancsoltak az ágyból én tudtam ülni a simán szült meg nem . Neki nem látszik a varrat helye nekem életem végéig ott lesz a csík a hasamon. Vajúdás nem is tudom milyen mert hirtelen kellett a műtét.
2009. jún. 26. 15:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek relatív a fájdalmas szülés. Van, aki nem bírja a fájdalmat, én viszonylag elég jól tűröm. 2x szültem simán, a másodikat reggel 7.45-kor, s 10-kor már mentem fürdeni a saját lábamon, este már nem is vettem észre, hogy szültem.

Mindkét szülési mód így vagy úgy, de fájdalmas.

2009. jún. 26. 15:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ez minden embernél más.

én átéltem a fájásokat, már teljesen ki voltam tágulva mégis császároztak mert lelassult a babám szívhangja.

vajúdáskor a fájások alatt szívhattam a gázt, de szerintem semmit nem ér. legalább is nekem nem használt.

a műtét után nem lehet felkelni. katéter kicsit kellemetlen de ki lehet bírni. másnap reggel kiparancsolnak az ágyból, muszáj felállni. de elviselhető

egyiknél alul fáj, másiknál meg a has fáj,

császár utáni két nap a legrosszabb. igazából szerintem mindegy csak egészséges legyen a baba.

2009. jún. 26. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!