Azért ne vállaljak gyereket, mert sosem lesz lehetőségünk saját házba költözni?
Figyelt kérdés
Kérdésemet azért tettem fel,mert sokaktól hallom, hogy albérletbe nem érdemes szülni, mert rengeteg pénz elúszik az albérlet miatt, plusz még a gyermekre is keresni kell, nem is keveset.Sajnos az albérlet az egyetlen lehetőségünk, saját lakásra nincs, és nem is hiszem, hogy lesz pénzünk, de ettől függetlenül én meg azt mondom, ha valaki akar kisbabát, az a lehetőségeitől függetlenül meg tudja oldani, és fel is tudja nevelni. Mindegy, hogy kertes házban, vagy albérletben él.2012. máj. 3. 12:50
11/13 anonim válasza:
Szia,
mi is albérletben lakunk, két gyerekkel. Spórolunk elég komolyan, de semmiben nem szűkölködünk, értsd jól.
Gondolkozásra ösztönöz a bevételünk, elosztjuk, bölcsebbek leszünk, de tényleg, hogy a pénzt hogy kezeljük.
Mi kiszámoltuk, hogy az albérleti díj mellett ha félreteszünk x összeget (amit kényelmesen félre tudunk tenni), akkor melyik a jobb: hitel, magas kamattal és ráfizetéssel, vagy albérlet spórolással, és a második jött ki "olcsóbbra". Persze ehhez tartjuk magunkat, hogy azt a havi x összeget félretesszük. És ha valami gond adódna, hozzá tudunk nyúlni, nem veszi le a bank rögtön a fizetés utána törlesztőrészletet.
Értem, hogy szükséges a hitel, de mi nem tudunk annyit ráfizetni, hogy megérje. Inkább spórolunk :).
12/13 anonim válasza:
Sztem csakis az a lényeg, hogy az teljes érzelmi, és minimális anyagi biztonságot meg tudjátok adni Neki. Ha ezek a "feltételek" adottak, akkor nem szabad csak azért lemondani a vágyott gyermekről, mert a társasalmi elvárások szerint nem elég az adott háttér. A mi szüleink még többgenerációs lakásba szültek, sokszor egy szobába, 2 gyereket, kevés fizetéssel. Mégis boldogságban, szeretetben nőttünk fel, semmiben nem szenvedtünk hiányt. Jó egészséget, sok sikert, és még több boldogságot a leendő családodhoz!:)
13/13 anonim válasza:
Én egy ismerősöm esetét tudom leírni, aki albérletbe szülte meg a kisbabáját, mert sajátra nem tellett nekik. Valaki meg a lakáshitelre költi az albérlet árát. Ő azt vallja, nem akart kicsúszni az időből, ezért is vállalta be a babát az albérletbe. Azóta is jól megvannak, szépen éldegélnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!