Ha valaki nagyon vérszegény, nagyon alacsony a hemoglobin szintje, akkor az befolyásolja a szülés módját (tehát szülhet-e természetesen)? Vagy lehet valami következménye a terhesség alatt, vagy szülés alatt/után?
Nekem pont 100 volt a hemoglobin szintem ,de az orvosom nem mmondott semmi aggasztót ezzel kapcsolatban. Csak két hétig szedtem a vastablettát mert utána már szűlni mentem.
Igaz császárral szűltem,de nem emiatt.
Szerintem ne izgulj, biztos csak elővigyázatosságból írt fel duplaadag vasat.
Szia, en kulfoldon voltam terhes es itt is szultem, nalunk havonta neztek a hemoglobin szintet. Nekem ugyan magas volt, de a sogornomnek szinte vegig 95 korul volt (egy pocsekabb reggelen 89) es neki is "csak" extra vasat irt ki a doki. Kicsit faradekonyabb volt mint az atlag, de tok normal modon szult (tegnap :)). Szoval azota meg nem tudom, hogy milyen ertekre allt be neki..
Minden OK lesz, csak szedd a vasat es ha van ra mod, akkor nezesd rendszeresen a dokival!!!
Nekem is nagyon gyér volt az első vizsgálat után, a második után még rosszab:( Pedig szedtem napi két vasat, meg zabáltam (elnézést) a céklát...
Nekem is azt mondta, itt már csak a vénás vas segíthet - de 3 hetem van a szülésig, és nem tudná mindig beadni, másra nem meri rábízni. Így folytatom a vas szedését (több mint semmi alapon) és vastartalmú ételeket eszek, legalábbis probálok.
Nekem azt mondta-"szülésnél arra kell törekednünk, hogy minél kevesebb vért veszítsek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!