Alacsony progeszteronszinttel ha létrejön a terhesség, a szervezet magától reagál rá, és beindítja a hormontermelést?
Szia!
Nem mindegy, mitől alacsony a progeszteron szint. Ha azért, mert nem volt ovuláció, akkor tényleg lehet, hogy ovu kiváltásával a sárgatest termel majd rendesen progeszteront. De ha valami más miatt nem tud rendesen a szervezeted progeszteront termelni, akkor bizony baj lehet.
A dokidat csak azért nem értem, mert a progeszteron pótlással kárt nem tud okozni, viszont ha kéne, és nincs pótlás, akkor vetélés lehet a vége. :-(
Nekem vérből állapították, meg, hogy alacsony a progi szintem. 2 évig nem estem ezmiatt teherbe. Kipróbáltam a barátcserjét, Premenst, méhpempőt...stb egyik sem használt:( Végső elkeseredésemben Clostyt írattam fel, de az a 3 hónap is mig szedtem sikertelen volt:((
Aztán most szeptemberben, mikor a legkevésbé számítottam rá teherbe estem, gyógyszer és minden rásegítés nélkül:))))
Mivel nekem is nagyon alacsony a progi szintem(a doki szerint nem is eshettem volna teherbe természetes úton) rohantam a sűrgősségire Utrogestant (progipótlót) felírattatni. Most azt használom, és nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz a babámmal, akivel már lassan elérjük a 6. hetet:))
Nem reménytelen alacsony progi szinttel teherbe esni, az én példám mutatja, viszont ha sikerül, azonnal kell a progipótló, hogy megmaradjon a baba!
Sok sikert! :)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nagy dilemmában vagyok,ugyanis babát szeretnék, hamarosan betöltöm a 39. évemet.
Pár hónapja voltam hormomvizsgálaton, a 2l. napi progeszteronértéken 3.1 ug/l, a ciklusaim 26 naposak. Ez elég kevés, nem is estem még teherbe (5. hónapja, de van már egy fiam, őt 20 évesen szültem). Ovulációm van, az UH mutatta. A menstruáció előtti napokban barnás-véres folyásom van, ezért gondoltam felkeresek egy másik orvost is.
Sziasztok!
kérdező: sikerült azóta?
4-es: megszületett a babád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!