Ti szülés után a babőrzőben hagynátok a picit vagy éjjelre is veletek lenne? Vajon így gyorsabban kialakul a pici"napirendje"?
A baba nálunk is egész nap velünk volt, viszont éjszakára el lehetett dönteni, hogy beadod vagy sem.
Én beadtam. Eleve este szültem, jól jött utána az alvás (már ha tudtam volna :) ) Aztán a többi éjszakára is betoltam, utolsó éjszaka aludt velünk. A szobatársaim is így tettek, amolyan közös megállapodás volt ez.
Nem tartom magam egy szívtelen nőnek, a kisfiam a mindenem, de azt a 3 éjszakát nem bántam meg. Azóta is külön szobában alszik, éjszaka szerencsére kezdettől fogva max 2szer kelt fel, és bár kezdetben nem szerette a fürdést, ma már úszik az egész fürdőszoba a pancsolástól :)
Persze második babánál lehet már külön szobát fogok választani és éjjelre is mellettem lesz a gyerkőc, de nem hiszem, hgoy bármit is befolyásol a továbbiakban az a pár éjszaka. Az első napokban úgyis szinte éjjel/nappal alszanak, kipihenik ők is a születés fáradalmait, szerintem te is nyugodtan megteheted :)
Nálunk Pécsett nagyon rossz szemmel nézik azokat akik beadják a babát éjjelre. A fülem hallatára szidtak egy anyukát a reggeli műszakváltáskor a csecsemősök mert be merte adni, pedig nem is sírt éjjel a baba.
Én császáros voltam, a doki azt mondta, hogy első éjjel ne hozzam ki a babát, pihenjek. Hát a csecsemős már előre közölte sértődötten, hogy ha beadom, ő mindig ki fogja hozni ha sír, hajnali háromkor meg mindenképpen kihozza. Ennyit a pihenésről. Persze nem adtam be.
Én anno mindhárom éjszakára betoltama megörzőbe a lányomat, és egyáltalán nem bántam meg. (este 11től reggel fél6ig) A többi szobatársam is így tett, legalább kipihentük magunkat. Nappal természetesen végig velem volt.
Másodjára is ezt teszem, ha ilyen szobatársakat fogok ki.
Kipihenten és feltöltődve jöttem haza a kórházból, szép emlék marad az első 3nap a lányommal! :)
Én is Pécsett szültem, nekem más tapasztalatom van, mint az egyik pécsi hozzászólónak. Első éjszaka nem lehetett velem a babám, mert 24 órát a PIC-en kellett töltenie megfigyelésen. Ezután végig velem volt a baba, én nem adtam be éjszakára sem. Jó érzés volt magam mellett tudni, és hát gondolom az örzőben nem kapják fel a babát minden nyikkanásra, sajnáltam volna, ha ott sírdogál egyedül. A nővérek viszont naponta többször elmondták, hogy nyugodtan adjam már be az örzőbe, pihenjek egyet, ne ugráljak annyit (császáros voltam), állandóan kímélni akartak :)
De nekem jobb volt így. Otthon sem tudtam betolni sehova a babát, amikor elfáradtam, jobb volt hozzászokni :)
A napirend szempontjából szerintem teljesen mindegy, az alatt a néhány nap alatt még nem hinném, hogy bármi befolyásolná. Sőt, szerintem egy újszülöttnek nincs is napirendje. Legalábbis az enyémnek nem volt, most se nagyon van 2 hónaposan.
Én is Pécsett szültem mindkét gyermekemet.Az elsőt 3,5 éve a másodikat 5 hónapja.A Lányom este fél 10 kor született,fél 12 kor toltak le a csecsemősre,reggel 6 kor hozták a picit szopizni majd el is vitték fürdetni,vizitre.utána velem volt minden nap és éjjel is.Fiammal is így volt du.4 kor született,fél 6kor áttoltak és másnap reggel hozták csak a picit aztán ismét elvitték.Egyetlen egyszer adtam be éjjel 3 kor a megőrzőbe a fiamat,mert sokat bukott és sírt,és a szobatársaim nem tudtak tőlünk aludni.Iszonyat lelkiismeret furdalásom volt:(
Többször is bejöttek a szobába a csecsemős nővérek,hogy ha pihennénk akkor két szopi között elviszik a babát,de inkább nem adtam..Imádtam nézni ahogy szuszog és most is imádom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!