Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti szülés után a babőrzőben...

Ti szülés után a babőrzőben hagynátok a picit vagy éjjelre is veletek lenne? Vajon így gyorsabban kialakul a pici"napirendje"?

Figyelt kérdés
Második babámat várom és közeleg a szülés. Sokan azt mondják,hogy jobb ha a pár kórházi nap alatt kipihened magad, mert utána már úgysem tudod.Nem akarom benne berögíteni az őrzőben lévő dolgokat(éjjel is nagy lámpa,hagyják sírni, stb.). Féltem őt és nem tudom, hogy ha nem pihenem ki magam a szülés után, akkor így mi a jobb neki.Ti hol altatnátok?
2012. ápr. 24. 16:03
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
82%

A baba nálunk is egész nap velünk volt, viszont éjszakára el lehetett dönteni, hogy beadod vagy sem.

Én beadtam. Eleve este szültem, jól jött utána az alvás (már ha tudtam volna :) ) Aztán a többi éjszakára is betoltam, utolsó éjszaka aludt velünk. A szobatársaim is így tettek, amolyan közös megállapodás volt ez.

Nem tartom magam egy szívtelen nőnek, a kisfiam a mindenem, de azt a 3 éjszakát nem bántam meg. Azóta is külön szobában alszik, éjszaka szerencsére kezdettől fogva max 2szer kelt fel, és bár kezdetben nem szerette a fürdést, ma már úszik az egész fürdőszoba a pancsolástól :)

Persze második babánál lehet már külön szobát fogok választani és éjjelre is mellettem lesz a gyerkőc, de nem hiszem, hgoy bármit is befolyásol a továbbiakban az a pár éjszaka. Az első napokban úgyis szinte éjjel/nappal alszanak, kipihenik ők is a születés fáradalmait, szerintem te is nyugodtan megteheted :)

2012. ápr. 24. 18:05
 12/30 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk Pécsett nagyon rossz szemmel nézik azokat akik beadják a babát éjjelre. A fülem hallatára szidtak egy anyukát a reggeli műszakváltáskor a csecsemősök mert be merte adni, pedig nem is sírt éjjel a baba.

Én császáros voltam, a doki azt mondta, hogy első éjjel ne hozzam ki a babát, pihenjek. Hát a csecsemős már előre közölte sértődötten, hogy ha beadom, ő mindig ki fogja hozni ha sír, hajnali háromkor meg mindenképpen kihozza. Ennyit a pihenésről. Persze nem adtam be.

2012. ápr. 24. 18:17
 13/30 anonim ***** válasza:
85%
Nekem a szülés pillanatától velem volt a babám, és az első szopi után gyakorlatilag egy teljes napot végigaludt, amire azt mondják, hogy nagy általánosságban így van a babáknál, ezt valahogy így találta ki a természet. Ez alatt az anyuka nyugodtan pihenhet, és azért 24 óra alatt egy hosszú vajúdást is ki lehet pihenni. Nyilván van kivétel, de szerintem jó esetben akkor is ki tudod pihenni a szülést, ha Veled marad a Pici.
2012. ápr. 24. 18:51
 14/30 anonim ***** válasza:
Hajnal 5-től este 10-ig folyamatosan velem volt a kicsi,csak a reggeli vizit előtt vitték el napközben.Jól esett az a pár nap,hogy este tudtam egy kicsit aludni.Mondjuk ebben a kórházban nem világít éjszaka az összes lámpa.
2012. ápr. 24. 21:07
 15/30 porcukormókus ***** válasza:
62%

Én anno mindhárom éjszakára betoltama megörzőbe a lányomat, és egyáltalán nem bántam meg. (este 11től reggel fél6ig) A többi szobatársam is így tett, legalább kipihentük magunkat. Nappal természetesen végig velem volt.

Másodjára is ezt teszem, ha ilyen szobatársakat fogok ki.

Kipihenten és feltöltődve jöttem haza a kórházból, szép emlék marad az első 3nap a lányommal! :)

2012. ápr. 24. 22:05
 16/30 anonim ***** válasza:

Én is Pécsett szültem, nekem más tapasztalatom van, mint az egyik pécsi hozzászólónak. Első éjszaka nem lehetett velem a babám, mert 24 órát a PIC-en kellett töltenie megfigyelésen. Ezután végig velem volt a baba, én nem adtam be éjszakára sem. Jó érzés volt magam mellett tudni, és hát gondolom az örzőben nem kapják fel a babát minden nyikkanásra, sajnáltam volna, ha ott sírdogál egyedül. A nővérek viszont naponta többször elmondták, hogy nyugodtan adjam már be az örzőbe, pihenjek egyet, ne ugráljak annyit (császáros voltam), állandóan kímélni akartak :)

De nekem jobb volt így. Otthon sem tudtam betolni sehova a babát, amikor elfáradtam, jobb volt hozzászokni :)

A napirend szempontjából szerintem teljesen mindegy, az alatt a néhány nap alatt még nem hinném, hogy bármi befolyásolná. Sőt, szerintem egy újszülöttnek nincs is napirendje. Legalábbis az enyémnek nem volt, most se nagyon van 2 hónaposan.

2012. ápr. 25. 01:00
 17/30 Atroposz ***** válasza:
Hozzánk 3 óránként hozták a babákat és ez nekem jó volt nagyon kimerített a szülés és jó volt pihenni.Szülés után másnap fürdéskor majdnem elájultam.Az elején nem tudtam szoptatni és ő sem jött még bele a dologba ezért sokszor sírt a gyerek,mikor elvitték akkor megetették.Nem érzem ettől rosszabb anyának magam ,hogy csak 3 óránként 1-1 órát volt velem.
2012. ápr. 25. 08:28
 18/30 anonim ***** válasza:
Én is nagyon ki voltam merülve szülés után, a kórházba hétfő reggel mentem be és kedd késő este lett meg a babám. Addig nem aludtam semmit. Nálunk az első éjszakára elvitték a babámat a megörzőbe, kb éjféltől, de hajnalba már mentem is érte, ahogy fel bírtam állni és nem ájultam el... Én nem bírtam ott hagyni 10 percre se, mert ott senki se foglalkozott a babákkal. A kórházban összesen a az 5 nap alatt kb 5 órát aludtam, maximum... De amikor elvitték a babám, akkor sem tudtam aludni, mert csak a baba járt a fejemben. Amikor velem volt, akkor meg figyeltem vesz-e levegőt...:S Most 33 hetes kismama vagyok, ha megengedik beviszek légzésfigyelőt(mert múltkor láttam egy babánál) és végig velem lesz a baba és amikor alszik, akkor én is nyugodtan fogok. És persze szeretnék egyágyas szobába menni, hogy jobban tudjak pihenni.
2012. ápr. 25. 14:05
 19/30 anonim ***** válasza:

Én is Pécsett szültem mindkét gyermekemet.Az elsőt 3,5 éve a másodikat 5 hónapja.A Lányom este fél 10 kor született,fél 12 kor toltak le a csecsemősre,reggel 6 kor hozták a picit szopizni majd el is vitték fürdetni,vizitre.utána velem volt minden nap és éjjel is.Fiammal is így volt du.4 kor született,fél 6kor áttoltak és másnap reggel hozták csak a picit aztán ismét elvitték.Egyetlen egyszer adtam be éjjel 3 kor a megőrzőbe a fiamat,mert sokat bukott és sírt,és a szobatársaim nem tudtak tőlünk aludni.Iszonyat lelkiismeret furdalásom volt:(

Többször is bejöttek a szobába a csecsemős nővérek,hogy ha pihennénk akkor két szopi között elviszik a babát,de inkább nem adtam..Imádtam nézni ahogy szuszog és most is imádom:)

2012. ápr. 25. 20:56
 20/30 anonim ***** válasza:
En külföldön szültem es itt vegig az anyaval van a baba...legalabbis ezt hittem. En csaszaros voltam, igy nem dobtak ki a korhazbol a szüles napjan ugy, mint a hüvelyi szülesüeket. 2 napig kateter volt bennem, igy nem birtam felallni es allandoan segitseget kellett kernem ha szoptatni akartam. Szülesznök pelenkaztak a babat stb. 3.nap ejjel mar nagyon ki voltam keszülve. Ugy ereztem nem megy a szoptatas, babam non-stop rajtam logott es ejjelente vajudtak mellettem vagy epp terhes kismamikat jöttek vizsgalni. Mivel a korteremben el tudtuk huzni a függönyöket az agyunk körül igy csak hangokat hallottam a szobatarsaim motoszkalasabol. Az egyik minden ejjel kitolta a siro babajat a folyosora en meg nagy naivan azt hittem, h az ejszaka közepen setaltatja a babajat, aki ebbe belealudt. Amikor az enyem sem akarta abbahagyni a sirast, akkor felpakoltam es elvittem egy körre, de nem hallgatott el. Epp a növerek pultja elött haladtam el, amikor az egyik szülesznö megkerdezte, h rendben vagyok-e, nem akarom otthagyni a babat reggelig? En meg nagy megkönnyebbülessel adtam at neki a babat (ekkor valt vilagossa, h hova is vitte a szobatarsam a picijet). Igaz masfel oraval kesöbb mar hoztak, de nagyon jot aludtam. Vegre nem vajudott senki mellettem 3 meterrel. Többször nem is adtam be, ugy feltöltödtem. De legközelebb is beadnam egy ejszakara. Amugy itt halk altato zene szolt a pici szobaban, ahol a babak aludtak. Illetve kek fenyben uszott a kezelt babak lampajatol. Nem csodalom, hogy a kb.10 baba közül egy sem sirt.:)
2012. ápr. 25. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!