Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár metszésre ki adhat...

Császár metszésre ki adhat engedélyt? Csak a főorvos, vagy adjunktus is? Vagy eldöntheti a szakorvos is? Vagy ez kórházfüggő?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 21. 10:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%
? Szakorvos mindenről saját hatáskörben dönt...
2012. ápr. 21. 10:58
 2/13 A kérdező kommentje:

Valaki írta, hogy pl a Margit kórházban szinte mindenkinek az engedélye kell hozzá :S

Azért kérdezem pontosan, mert nekem sok problémám van, és az összes orvosom tiltakozik a természetes szülés ellen, csak a szülész állítja, hogy menni fog.

Cukros vagyok

Magas vérnyomás.

Fél tüdőm nincs meg, emiatt szaturáció rossz

Hasi sérvem van, ami nincs jó állapotban :S

És nagyon félek :(

2012. ápr. 21. 11:02
 3/13 anonim ***** válasza:
85%
A szülészeti osztályvezető főorvos engedélye kell hozzá. Tervezett császárnál vele egyeztetnek a főorvosok, adjunktusok, szakorvosok. Ha engedélyezi akkor jöhet az anesztes eldönteni, hogy altat vagy gerinctájiban műtenek. Sürgősségi császár esetén is tájékoztatják, de olyankor az orvos egyedül is dönthet. Nem egyszerű a te eseted, mert a magas vérnyomás kockázatossá teszi a gerinctájit az altatást pedig a fél tüdőd miatt húzós. Hát lehet, hogy a természetes szülés lenne tényleg a legjobb, megfelelően előkészült orvos csapattal.
2012. ápr. 21. 11:30
 4/13 anonim ***** válasza:
72%
Bocsánat: az altatás a fél tüdőd miatt húzós.
2012. ápr. 21. 11:31
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok, ez így más.

Az orvosaid abszolút felelősen húznak a császár felé: mind a magas vérnyomás, mind a GDM, mind a rossz szaturáció (ami az altatás miatt nem vészes, inkább a tolófájásokra hat rosszul) együttesen azt hiszem kizárják a hüvelyi szülést, a sérv ezen csak a korona. Tervezett császár ilyenkor kb. úgy néz ki, hogy adott esetben a reggeli megbeszélésen tájékoztatják az aktuális osztályvezetőt, majd programozzák a műtétet, de a szakorvosod dönt.

(Kis adalék: a főorvos nem is biztos, hogy adjunktus, lehet, hogy csak docens. :))

2012. ápr. 21. 11:44
 6/13 A kérdező kommentje:

én már teljesen rosszul vagyok ettől az egésztől :(

nagyon köszönöm a véleményeteket!

és igen, már a sérvműtétemen is alig akartak altatni :S

2012. ápr. 21. 12:11
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A tüdőd miatt nem akartak altatni? Ez nekem picit furcsa, de a császár EDA-val is mehet, lényegében mindegy.
2012. ápr. 21. 12:12
 8/13 A kérdező kommentje:
ezt nem tudom neked szakmailag megmagyarázni, de műtét előtt csinálnak légzésfunkciót, és ha az rossz, akkor nem altatnak. én majd kiköptem a tüdőmet, hogy sikerüljön :S
2012. ápr. 21. 12:15
 9/13 anonim ***** válasza:
Én úgy mentem be a kórházba, hogy elfolyt a magzatvíz, de nem volt fájás. Nem is tudtak csinálni semmivel és nem tágultam. A dokim már délután 1 kor vinni akart a műtőbe, ügyeletvezető doktor úr nem engedte, inkább bekötött mégegy infúziót. Ez így ment óránként jöttek megvizsgáltak mindketten, este 7-kor már azt mondtam, hogy ne vitatkozzanak, hogy bő vagy szűk 1 ujjnyi vagyok, mert reggel 9-től ott tartunk, hogy 1 ujjnyi... Relatív, hogy bő vagy szűk, kinek mekkora a keze....:) És csak ekkor mondta rá az áment az ügyeletvezető. Hiába akart hamarabb császározni a saját doki. Tervezett császárnál nem tudom még hogy megy, júliusban fogok úgy szülni. Ja és ez az I. Női Klinika volt.
2012. ápr. 21. 14:57
 10/13 A kérdező kommentje:

hát basszus, tényleg nem normálisak, hogy húzzák halasztják!

el nem tudja képzelni a sok férfi nőgyógyász, hogy ez mekkora stressz a szülő nőnek :S

2012. ápr. 21. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!