Nektek hogyan indult be a szülés, mikor fájásokkal kezdődött?
Figyelt kérdés
Lassan, fokozatosan jöttek a fájások és egyre erősödtek, vagy egyből a semmiből kezdődtek, csak úgy derült égből?2012. ápr. 9. 14:47
1/8 anonim válasza:
Nekem éjfélkor kezdődtek,enyhe hasgörcsök,kb fél óránként. Ez sűrűsödött,reggel 5-6 körül már 10 percenként jött és már erősek voltak. 9-kor már 6 percenként,igen erősek. 11-12-kor 5 perces,már alig birtam ülni-felálni,de még sokat sétáltam. 12-kor elfolyt a magzatviz,ezután már nagyon fájt,mentem a szülőszobára,beöntés,zuhany,ekkor már legörnyedve mentem,szinte egybefüggő fájásokkal. 14 óra 15 perckor megszületett a kisfiam. Első baba.
2/8 anonim válasza:
Mintha az előző választ én írtam volna. Pár nappal a szülés előtt erősödő jóslófájások egyszer csak 10 perces stabil fájásokká lettek, 2 óra múlva már 3 percesek voltak, aztán 4 óra múlva folyt el a magzatvizem szintén 3 perces fájásoknál. Ehhez képest 12 órára született meg a lányom.
3/8 anonim válasza:
délelőtt 1/4 10-kor elolyt a magzatvíz,1/5 11-re beértünk a kórházba.Nem igazán voltak fájásaim,így nem is nagyon tágultam,csak szűk 2 ujjnyira.15 órakor bekötötték az oxitocint,utána brutális fájásaim lettek 17:00-kor megszületett a kislányunk.
4/8 anonim válasza:
Nekem mindig úgy, hogy már nagyon sok jósló megelőzte. De azok rendszertelenül jöttek. Aztán egyszer csak belém hasított az első éles fájás, ami minőségében és erősségében sokkal határozottabb volt az addigiaknál. Onnantól "visszaritkulás nem volt, sőt a második babámnál két darab 7 perces után már a 2 percesek jöttek egészen a végéig. Mindig tudtam, hogy most indul. (Persze előtte halálra bizonytalankodtam magam. :o)
Első gyereknél onnantól számított 6 órán belül, másodikkal 4,5 óra múlva lett meg a baba.
5/8 anonim válasza:
Féltem, hogy nem fogom tudni, hogy mikor van itt az idő. A kiírt napon reggel fél 5-kor kimentem pisilni. Visszafeküdtem, és akkor jött egy fájás (más volt, mint a jósló). Aztán pár perc múlva még egy, aztán még egy, még egy. Mondtam a férjemnek, hogy ez gyanús. Elkezdtem számolni a fájások közti időt. 8 percenként jöttek. Zuhany -hátha csak jósló-, de nem múlt el. Aznap nagyon hideg volt reggel, kocsink felmondta a szolgálatot, mentőt kellett hívni. Normál esetben 10-15 perc alatt ideért volna, de mi több, mint 1 órát vártunk rá. Ez kb. reggel 7-fél8 körül volt. Szüleim felpattantak a HÉV-re, mert az ő kocsijuk sem indult be, ideértek a mentő előtt, így a fiamat nem kellett a szomszédba vinni. A mentőben kb. 5-6 perces fájásaim voltak. A kórházba kb. 45 perc alatt értünk mentővel. Vizsgálatok, vérvétel...stb., közben 3 percesek. Aztán a második méhszájvizsgálat után már 1-2 percesek voltak a fájások (csillagokat láttam), így telt el 3 óra. Szóltam a szülésznőnek, hogy csináljon valamit, mert kegyetlenül fáj. A férjem kezét majdnem eltörtem, annyira megszorítottam az egyik fájásnál. Jött a szülésznő valamilyen masszázsolajjal, megmasszírozta a derekamat, ami nagyon jól esett, csak hát ismét 8 perces fájások lettek utána. Megvizsgált a doki, 12 óra vajúdás alatt összesen másfél ujjnyit tágultam. Volt már egy császármetszésem, ezért nem kaphattam fájáserősítőt, fájdalomcsillapítót. Végül császármetszés lett a vége, de nagyon gáz volt. A gerincérzéstelenítésnek kb. 5-ször estünk neki, mert akkorra ismét nagyon sűrű fájások voltak, és meg kellett várni a két fájás közti időt. Egyébként nem folyt el magzatvíz.
6/8 anonim válasza:
A kiírt idő után három nappal hajnalban mikor kimentem pisilni, éreztem, hogy fáj egy kicsit a derekam. Azt hittem, hogy attól, hogy már nagy a baba. Délelőtt 9 körül kezdett gyanús lenni,mintha ismétlődnének a fájások. Elkezdtem írni, és kiderült, hogy kb. 8-10 percesek. De csak olyan menstruáció szerű görcsök voltak. Késő délután szóltam a férjemnek, hogy most már induljunk. 4 perces fájások. Kórházba este háromnegyed hatkor vettek fel és hét órára meg is volt a kislányunk. Csak este 6-tól fél 7-ig voltak olyan fájásaim, amit elképzeltem szülésre, előtte végig nem voltam benne biztos, hogy most akkor szülök.
7/8 Snapette válasza:
Lassan kezdődött, olyannyira, hogy rá sem jöttem, hogy az az. A derekam fájt, és nem gondoltam semmi extrára, a végefele már sokat fájt a derekam időnként. Nem tudtam aludni rendesen, fájt, majd megszűnt, s ahogy elszundítottam megint rákezdte. Éjjel négykor feladtam, hogy próbáljak aludni, felkeltem és sétáltam, majd elmentem a vécére, és kicsit véres volt, akkor jöttem rá, hogy valószínüleg indul. Ötre értem a kórházba, fél hatra vizsgáltak meg, s addigra már hét centire nyitva voltam. Amíg burkot nem repesztettek csak a derekam fájt, s kicsit sugárzott előre a méhem fele, de utána már jöttek a tolófájások, és fél hétre megvolt a kislányom.
8/8 anonim válasza:
Éjszaka voltak 10 perces fájásaim, de enyhék, nem volt vészes. Ez elmúlt. Reggel mentünk amnioszkopiára ekkor is fájdogált néha, de semmi vészes. Haza mentünk, egész nap fájt össze-vissza, de még mindig enyhe volt. Du.2 óra körül kezdett erősödni. Először 15, majd 8 perces fájások voltak. Du.5-kor indultunk a kórházba 6 perces fájásokkal. Megkaptam 6körül a beöntést. Innentől fájt jobban. Negyed nyolckor burokrepesztés, oxytocin , és negyed9-kor megszületett a kisfiam. Az egészből az oxy utáni rész fájt úgy igazán, előtte teljesen light-os volt:). A vége meg olyan rövid volt, hogy pikk-pakk túl voltam rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!