Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most akkor milyen a jóslófájás?

Most akkor milyen a jóslófájás?

Figyelt kérdés

Ma vagyok 38. hetes. 36 hetesen mondtam a dokimnak, hogy menszis görcsöket érzek és enyhén fájdogál a derekam. Azt mondta, hogy ezek már a jóslófájások.

Viszont a 37. héttől már négy napja pedig olyat érzek, hogy majd leszakad a derekam és valahol a méhszájam és a végbelem körül érzek erős, de nagyon erős nyilalásokat. Már párszor azt hittem, hogy indulni kell. Tegnap még a vasalót is majdnem kiejtettem a kezemből. Kb. 1 óra hosszáig tart. Ilyenkor még talán a combomba is belenyilal. Van mikor egyfolytában fáj, van mikor hullámokban. De eddig mindig elmúlt.

Akárhol utánanéztem és kérdeztem, mindenki azt mondta, hogy a jóslófájások menszis görcshöz hasonlóak. De nekem ez nem olyan. Úgy belenyilal a méhszájamba, hogy össze is görnyedek. Akkor most ez mi?

Bocs a kérdésért, de első baba és nem tudom mit kell érezni.

2012. márc. 20. 13:20
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem azt javasolták, hogy üljek be egy kád jó meleg vízbe, ha elkezd erősödni a fájás, akkor az már a szülés előtti, ha pedig elmúlik, akkor csak jósló. Ameddig abbamarad, és nem sűrűsödnek a fájások akkor az még csak a jósló fájás. Mikor mentem szülni, akkor az elején azt mondták, hogy még nem kellett volna bejönnöm, ebből még nem lesz szülés, mégis meg lett még aznap a fiam...
2012. márc. 20. 13:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem is nyilallásszerű volt, kezdetben nem is annyira fájdalmas, inkább csak kellemetlen, gyengébb, szorító érzések a méhszájam környékén, aztán pár óra alatt fokozódott az erőssége és a gyakorisága is, és amikor kb. 5 percenként jött, akkor mentünk be a kórházba. De állítólag mindenkinél másmilyen. Ha már 38. hetes vagy, és ilyen erősek a fájásaid, szerintem ideje bemenni a kórházba.

Esetleg mérd az időt, hogy mennyi ideig tart egy fájás és mennyi idő telik el köztük. Ha 10 mp-nél hosszabb és 5 percnél gyakoribb, akkor itt az idő.

2012. márc. 20. 13:26
 3/6 A kérdező kommentje:
Na de nem tudom mit kell mérni. Mert ahogy írtam is, van, hogy folyamatosan 1 órán keresztül fáj, görcsöl, közben pedig bele-bele nyilal. Most akkor a nyilalást kell figyelni?
2012. márc. 20. 13:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát nekem a dokim azt mondta, hogy ezek nem jóslók, hanem a baba feje csúszik egyre lejjebb és rövidítik a méhnyakat, illetve nyithatják a méhszájat. Ami ebben a korban már nagyon jó. A jósló az rendszeres vagy rendszertelen fájások egymásutánja. A fájás kb. 20-60 mp ig tart.
2012. márc. 20. 14:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Akkor most ez jelentheti azt, hogy "könnyebb" lesz esetleg a szülés?
2012. márc. 20. 15:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, azt mindenképpen.
2012. márc. 20. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!