Akinek nincs jóslója milyen szülésre számíthat?
38+3 vagyok. Eddig nem volt sem keményedésem, sem jóslóm, semmi az egész terhesség alatt. Lehet ebből következtetni, hogy milyen formában ill. mikor indul meg a szülés?
Másik kérdés, ha tegnap óta kezd felpuffadni az arcom (felső ajkam) akkor lehet tudni mikor szülök? Ma-holnap vagy akár 2 hét múlva?
Nekem semmilyen szülésre utaló jelem nem volt. 40+4en indult meg a pici, reggel 8kor felébredtem (szokásos pisi), akkor éreztem, h picit fáj a derekam, 14-re bementünk a kórházba, 20:28-ra meglett a baba. Első gyerek, 12 óra vajúdás, teljesen átlagos, problémamentes szülés.
Mondjuk az otthon töltött 6 óra nem volt vészes - megreggeliztem, rendet raktam, picit neteztem, számoltam a perceket, telefonálgattam. A kórházi első 1,5 óra is gyorsan elment - regisztráció, beöntés, tusolás, burokrepesztés stb. Az utolsó 2-3 óra volt brutál. A kitolás meg már Hawaii :)
Semmi jóslóm nem volt, a méhszájam szigorúan zárt ...
40+3-nál kellett bevonulnom indításra, burokrepesztés, oxitocin, összesen 5 óra alatt meglett a Baba.
Számomra a szülés csodálatos élmény volt, az EDA-nak köszönhetően nem fájt, gyorsan haladt, minden úgy történt, ahogy a Nagykönyvben megvan írva - nekem az utána következő 2 hét brutálisabb volt a gátmetszés sebe és az aranyerem miatt.
Ja, és nekem az ajkam kb. a 30. héttől meg volt duzzadva, az arcom kicsit "elváltozott", bebarnult, de mint látod, a szülés csak jó pár hét múlva kezdődött, akkor se magától!
Nekem se volt semmi.
40+4 délben még teljesen zárt volt a méhszáj is.
AZtán délután jöttek a fájások, és 11-re meglett a baba. 8 óra se volt elejétől a végéig.
A kórházba érkezés és a szülés között meg kb. 3 és fél óra telt el:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!