Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki adja ki a gyogyszertári...

Ki adja ki a gyogyszertári recepteket és mikor? Miket kell kiváltani majd ha megszületik a baba?

Figyelt kérdés
2012. márc. 9. 11:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A recepteket a gyerekorvos adja ki.

Azt hiszem úgy kell kitölteni, hogy a Te TAJ számodat kell beírni, csak az első számjegy helyére 8-ast kell írni, mert hogy a babának csak később lesz meg a TAJ száma...

De ezt a gyógyszertáros megmondja, és segít.

2012. márc. 9. 11:46
 2/12 anonim ***** válasza:
Két változat van. Ha ismered már a gyerekorvosodat, akkor a szülés előtt be tudsz menni hozzá és megkapod a recepteket. A másik verzió, hogy a kórházban kapod meg az ottani gyerekorvostól, távozáskor. Alkohol, hintőpor,popsi kenőcs, fürdető kenőcs, konakion, vigantol, lázcsillapító kúp. Asszem ennyi.
2012. márc. 9. 11:47
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem a háziorvos írta fel, bő egy hónappal a szülés előtt. Fürdető krém volt köztük, alkohol, hintőpor, szájpenészre ecsetelő meg popsikrém.
2012. márc. 9. 11:48
 4/12 A kérdező kommentje:
Oké köszönöm!!! Akkor menjek be a gyerekorvosunkhóz és kérjem töle most 30 hetesek vagyunk!!!!!
2012. márc. 9. 11:49
 5/12 anonim ***** válasza:
90 nappal a szülés előtt kérheted ki, mert a recept a kiállítástól számított 90 napig érvényes.
2012. márc. 9. 11:50
 6/12 anonim ***** válasza:

Remélem nem koraszülésre készülsz!

Én is 30 hetes vagyok, de még eszembe nem jutott ezzel foglalkozni... :D

2012. márc. 9. 11:53
 7/12 anonim ***** válasza:
Ja, 1-6 voltam...
2012. márc. 9. 11:53
 8/12 A kérdező kommentje:
Remélem nem de szeretnék ugy menni szülni hogy tudom minden megvan!!!! Igy a páromnak nem kell ilyennel foglalkozni lesz elég dolga mivel van már egy 7 éves kislányunk!!!! :-)
2012. márc. 9. 12:05
 9/12 anonim ***** válasza:

most lehet sokan lepontoztok.

de a vatera tele van konakionnal-köldök hintőporral

a szájpenészt recept nélkül lehet kapni a babaolaj sima napraforgó olaj igen amivel főzünk ők is csak kiöntögetik üvegbe és 4*áron adják és is simán a konyhait használtam semmi baja.

a d vitamin is dög.vel van a vaterán. és mint félig vagy épp tele van.

2012. márc. 9. 12:54
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem pontozlak le, Te döntésed.

Én sok mindent veszek Vaterán, de gyógyszert (bontottat!) semmi szín alatt nem vennék. Ki tudja, "beleköptek-e", belefolyt a víz stb. Ez nem játék, főleg egy újszülöttnek nem adnám.

Talán csak ha amúgy nem tudnám kifizetni, de szerencsére erről nincs szó...

2012. márc. 9. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!