Gátvédelem? Ki mit tud rola? Velemenyek?
Igazabol az lenne ami erdekel, hogy pl. gatmetszes nelkul is teljesen visszaall a huvely az eredeti meretere? Nem lesz "nagyobb"? (Gondolok itt a tovabbi kellemes hazaseletre a baba utan?)
Vagy gatmetszessel es varrassal biztosabb, hogy minden a helyere all?
A második gyerekemet gátvédelemmel szültem, sokkal hamarabb regenerálódtam, és minden visszaállt a régi méretre, legalábbis a férjem szerint:-D
Szerencsére nem is repedtem, így megúsztam egy öltés nélkül, csoda jó volt!Mondjuk a szülésznőm is nagyon ügyes volt:)
Nekem sokkal érzékenyebb lett a hüvelyem, a jó értelemben. Azelőtt kifejezetten nehezen volt orgazmusom, (konkrétan hüvelyi orgazmust kb életemben 3-4 alkalommal éltem meg). Szülés óta pedig mintha kicserélték volna. Igaz, 10 hónap telt el a szülés után, mire újra kedvem lett a szexhez, de valóban úgy van, ahogy sokan mondják: jobb élmény mint előtte.
Semmiképpen nem akartam gátmetszést, számomra ez a legfélelmetesebb a szülést övező orvosi ténykedések közül... Picikét repedtem csak szüléskor, három felszívódó öltést kaptam a miheztartás végett (3620 grammos volt a fiam, 37-es fejjel!), egyet egyik, kettőt a másik oldalra.
A férjemet kérdeztem, de szerinte nem változott a méretem. Szerintem ez alkati dolog.
Nekem is ez lesz a masodik szulesem, es az elso gatmetszeses volt. De nagyon orulok, hogy gatmetszes utan van remeny metszes nelkuli szulesre is. Igazabol mindenhol azt olvastam, hogy az elozo gatmetszes miatti heg konnyen repedhet.
Koszi a valaszokat! :-)
Megnyugtattatok vele!
Mindkét szülésemnél volt gátmetszés (2-3 öltéses). Az első után eléggé fájt az alfelem, sok belső varratom is volt, a házasélet is akadozott az elején.
A másodiknál meg sem éreztem a metszés/varrás helyét. (Belső varratai nem voltak.) Szülés után pár órával rendesen ültem, jöttem-mentem. A szex is elsőre jó volt és jobb is, mint volt.
Szóval ki tudja...
én belül is felhasadtam (kvázi voltak belső varratok is), kivül gátmetszés és az tovább is repedt. Belül kb 6-8 varratom volt, kivül 5-6. A belső varrásnál általában összébb is varrják az embert (ezt utólag tudtam meg én is), valszin ez magyarázza azt, hogy a férjem szerint jobb vagyok "bent", mint előtte..
Én is szerettem volna gétvédelmet, de első baba volt, igy nem engedték, ill mondták, hogy ilyenkor mindig vágnak...
hja, és még bent a kórházban hallottam "poénkodások" közepette, hogy ha varrnak, kérheted, hogy varrjanak már picit összébb... Persze ezt én nem mertem volna, de szerintem megkérdezheted előre a dokidat, hogy mi a véleménye erről..??
(egyébként azt mondják a dokik, hogy jobb a szülésnél megcsinálni a hüvelykorrekciót, mint később, ha visszamegy az ember.. Több macera)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!