Mik lehetnek a szülés megindulásásnak jelei amit észreveszek magamon?
Szia!
Én is 9 nappal vagyok a szülés elött :-)
Én is kiváncsi lennék a válaszokra mert én szoktam görcsölni de hosszabb ideig mint egy fájás tartana, na meg a szemérem csontom úgy hogy menni alig bírok már 2 hete. Ja és mki azt mondja hogy mensi szerü fájdalommal kezdődik, és egy olyan kismammának hogy tudnátok leírni ezt az érzést mert nekem soha semmi fájdalommal ill. érzéssel nem járt a mensi. Melyik országrészből vagy?
Sziasztok!
Először is kezdődhet ugye azzal , hogy elfolyik a magzatvíz,ami szivároghat(ilyenkor a burok felül reped)és hirtelen egyszerre sok is távzhat(ilyenkor a burok alul reped). Ha fájásokkal kezdődik, nekem az első így kezdődött, akkor keményedik a hasad,ami enyhe görcsszerű fájdalom érzettel jár. Mondhatni hogy betonkemény lesz és kb.1 percig tart.Ha ez a fájdalom erősödik, és a keményedés gyakorivá - 8-10 percessé - válik és még székelési inger is társul hozzá- akkor az előfordulhat hogy a szülés jele is lehet! De ha nem erősödik a fájdalom és nem kezd el sűrűsödni,az csak jóslófájás!
Minden jót nektek, könnyű szülést és kellemes babázást majd! :))
39.hetes 2.babáját váró kismama :)
gyerekeeeek, én is 9 nappal vagyok előtte, vagyis 20-ára vagyok kiírva :) dejóóóóó!!!
És nekem semmi bajom nincs az égegyadta világon!!! Teljesen jól vagyok, néha nyilalgat ott lent, mintha a baba nyomná a kisfejével, de erősebben. Éjszakánként ha felkelek kisdolgomra, akkor kemény nagyon a pocim, de miután visszabújok, már teljesen jól vagyok. Végigalszom az éjszakákat is, nem érzek semmi előjelet. Várom én is, hogy a nyákdugóm menjen el, mert elvileg az az első. Gyakorlatilag nem mindenki veszi észre. Napközben nem nagyon keményedik a hasam, mondom, csak éjszaka. Elvileg menzis görcsöknek kellene jelentkezni, valamint alsó háti fájdalmaknak, amelyek nem múlnak el helyzetváltoztatásra. Akkor jóslóak a fájások. Ha lefexel és elmúlik, akkor az még semmi. Vagyis valami, de nem jósló. S ha a jóslóak percre pontosan jelentkeznek, lehet indulni :) Ki öt, ki tízpercesekkel.
Vagy ha elfolyik a magzatvíz, akkor még van idő egy tusra és egy gyors sminkre, táskát fel, és indulás :)
Írjatok, hogy álltok!!! Puszi mindenkinek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!