Látogatási tilalom, mit is jelent ez pontosan? (részletek lent)
Holnap reggel be kell mennem a kórházba, és jó eséllyel baba is lesz... Mire számítsak ebben az esetben ? Nem szeretnék bőrönddel megindulni, mert azért nem 1000%. de ha nem lehet látogatni, azért gondolom a szükséges dolgokat behozhatják, ha úgy alakul.
Ilyenkor a babát is csak akkor láthatja még apuka is, ha már megyünk haza? Persze, megkérdezhettem volna a dokit is, de későn fogtam fel sajnos, hogy mi a helyzet...
A látogatási tilalom azt jelenti hogy senki, de tényleg senki nem mehet be. Te igen, mert szülni mész.
De apukát nagy valószínűséggel nem engedik be.
Látogatni meg aztán főleg nem. Max. te lemehetsz hozzá és ott beszélgethettek és fényképeket mutathatsz neki a babáról. De ő az osztályra nem mehet fel.
Hogy miért? Erre azt szokták mondani a kórházi dolgozók,hogy:
mert ha 1 embert még beengednek akkor hogy magyarázzák meg a többi x embernek hogy ők miért nem mehetnek be, és innentől nem lehet betartani a látogatási tilalmat.
Főleg nagy kockázat járvány idején a kismamák, frissen szült kismamák és kisbabák, akik fokozottan ki vannak téve a veszélynek.
Emiatt ezeken az osztályokon még szigorúbban veszik a tilalmat.
Én azt javaslom mindenképp vigyél magaddal cuccot holnap. nagy keveredés lenne hogy ki hogyan juttatná el hozzád a táskádat, amikor esetleg már a szülőágyon fekszel.
Ha pedig hazamehetsz, akkor is elfér bőven a bőrönd a kocsiban. Végülis enni-inni nem kér.
Amikor én szültem, akkor már tilalomra készültek, de én megszültem előtte szerencsére. De azért megkérdeztem a dokit, hogy mi van ha...
Apuka felkísérhetett volna az osztályra,(még sem cipekedhetek), sőt szülésre is bejöhetett volna ha egészséges.
De utána nem láthatta volna a babát, csak ha megyünk haza. De akkor feljöhetett volna értünk az osztályra. Érdekes lett volna lecipelnem a hordozót babástól, plusz a csomagokat. Ha valami kellett volna, és látogatni jött, akkor a lenti váróba jöhetett volna, és ott beszélgethettünk volna
Igen azt jelenti, hogy az osztályra nem mehetnek be, csak az ajtóig, nálunk úgy volt. Igen sajnos a babát, csak akkor láthatja az apa, ha ott volt a szülésnél, különben csak a hazamenetelkor.
A csomagodat készítsd össze, hogy a férjed/párod csak bevigye. Elég annyi cuccot vinned, ami egy napra elég (törülköző, pipere, betétek, papucs, köntös, és ami még kellene neked egy napra), majd másnap a férjed beviszi a többi dolgot.
Én a debreceni Kenézyben szültem 2 éve, persze akkor is tilalom volt, alig vártam, hogy otthon legyünk, mert nem jöhetett be senki, nekem kellett kimenni az osztály bejáratához, a lépcsőhöz, ha jöttek hozzám.
Be fogja tudni vinni a férjed a csomagot!
Köszönöm, hogy írtatok! Csináltam végül egy hátizsákot alapfelszereléssel, amit el is bírok, aztán a többit majd hozzák, ahogy lehet :).
Pénteken az ambulanciáról láttam 1-2 szülőszoba előtt várakozó apukát, talán nem reménytelen a helyzet. Bár mi tényleg nem terveztük "közös élménynek", azért biztos rossz lehet, ha vki erre számít és készül végig, aztán keresztül húzzák :((.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!