Volt szülés utáni depressziótok? Hogyan lehet feldolgozni, hogy már nem ketten, hanem hárman vagyunk?
Nagyon várom a babánkat (első) és boldog házasságban élek a szerető, okos, intelligens férjemmel. Mégis ahogy közeledik a szülés, néha elfog a félelem, hogy milyen lesz, hogy lesz, jó lesz-e?
Ti is tapasztaltatok ilyen érzéseket a szülés előtt?
33 hetes kismama
szia!
Szülés előtt nem annyira. Akkor a baba körül forgott minden gondolatom.Jól fejlődik-e? Ma miért nem rúg már reggel, pedig szokott..stb?
Az első napokban szülés után viszont ott van egy VALÓDI baba , aki a Tiéd/Tiétek ráadásul. Néha el se hittem.Arra gondoltam, hogy csak "lett" , de pont tőlem, belőlem jött ki?:DD Aztán a sírás, hogy nem tudom mi baja , mit lehet vele csinálni ? Hogy működik? :D
Nem voltam depis kifejezetten , de eljött igen az a hullámvölgy, ami akár depibe is átmehetett volna. Ez a dolog aztán 2-3 nap alatt "eltűnt", "letisztázódott2 bennem. Mostmár kezdünk igazán jól összecsiszolódni a kisfiammal, és ez nagyon jó érzés:)
Szülés előtt nem, utána meg nem is tudom.
Depressziós igazából nem voltam, de vmi azért csak nem volt rendben velem/velünk az első pár hétben!
A kórházból kimerülten érkeztem haza, olyan remegés fogott el, mint az epilepsziásokat, rángott az egész testem az első este. Aludtam egyet, utána elmúlt.
Az első pár napban tiszta ideg voltam, fáradt, kötekedős. Mki osztogatta a (jószándékú) tanácsait, én mindet piszkálásnak, bántásnak vettem. Sokat sírtam, ok nélkül kötöttem a páromba. Úgy éreztem, összeomlott az egész életem, rám fog szakadni még a plafon is! Az új jövevénnyel kapcsolatos gondok, a háztartás,...
Profi akartam lenni mindenben, elkeserített és idegesített, h nem megy minden simán. + az éjszakák, a fáradtság, a fájdalom (császáros voltam), rohangálás a papírok után,...
Nagyon nehéz volt. Aztán lenyugodtam, belerázódtam mindenbe, vmennyit pihentem is. Megemésztettem a császárom tényét, tudtam teljes szívvel örülni a lányomnak. Amint megnyugodtam, ő is nyugisabb lett, és a párommal sem öltük egymást.
A háztartáson is túltettem magam. Ma nem tudok porszívózni? Na és? Nem szalad el, majd holnap megcsinálom. Ennyi az egész. :)
Az volt kemény, mire idáig eljutottam. Azóta minden OK.
Nyugi & kitartás! Eleinte nem könnyű, de menni fog!
Nekem volt pár hétig. De a szülés utáni depressziónak inkább hormonális oka van, nem lelki. Én éreztem, ahogy a gyomrom tájékáról sugárzik egy fura gyengeség-érzés. Mi 10 napig voltunk kórházban, mert fertőzést kapott a babám. Nem beszéltem szinte senkivel, pedig sokan voltunk összezsúfolva :S Otthon kezdett enyhülni az érzés, de többször riadtam fel rémálomból, pedig nem szoktam amúgy. Omega 3 kapszulát szedtem, és hamar elmúlt a depi. Azt még hozzáteszem, hogy én nem vártam különösebben hogy megszülessen a baba, mindig inkább toltam volna még odébb az időpontot, hogy még lehessünk kicsit nélküle. Pedig tervezett baba volt. Nm értettem miért várják mások annyira a babájuk megszületését. De mostmár nem tudom hogy élhettünk eddig nélküle, annyira imádom :-)
8 hós anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!