Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a névadás menete szüléskor?

Mi a névadás menete szüléskor?

Figyelt kérdés

A gondunk az, hogy még nem találtuk meg a babánk nevét, pár variáció még játszik.

Mikor kell a nevet megmondani? Mi lesz, ha utána meggondoljuk magunkat? Hol az a pont, ahol már nem változtathatunk? Nem a cserélgetés a lényeg, csak valószínű akkor tudjuk majd elnevezni, ha már láttuk. :)

2012. febr. 28. 20:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Nálunk a vajúdóban kérdezik a neveket. Szerintem meg lehet mondani, hogy még nem döntöttétek el, várjanak egy picit.
2012. febr. 28. 20:20
 2/10 anonim ***** válasza:
nekem azt mondták a szülöszobán, 24 ora van addig csak a lázlapon meg a karszalagon van ez a név, a papirokat neki csak 1 nap mulva kezdik intázni. engem császározni vittek és hiába tudtam hogy fiam lesz, lány nevet is kellett bemondani, hátha.. de Leventém lett, és nem bántam meg:)
2012. febr. 28. 20:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Kedden szültem, akkor Apa a nagy izgalomban csak az egyik nevet mondta meg.

Csütörtökön szóltam a másik név miatt, akkor írták ki a névtáblájára is.

Pénteken jött a kórház védőnője aki mondta, hogy még variálhatunk ha gondoljuk, bár megcsinálta ideiglenesen a papírokat.

Végül következő szerdán mentünk az Anyakönyvi kivonatáért ahol még rákérdeztek a nevére, utána megkaptuk a kivonatot. Na ez volt az a pont, hogy nincs több gondolkodási lehetőség!

Szóval kedden szültem, következő hét szerdáig volt időnk! :D

Ez 2010-ben volt!

2012. febr. 28. 20:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én Szegeden szültem, de itt a kutya nem kérdezte előre mit szeretnénk. Szülés után, amikor már a babát is visszahozták felöltöztetve, akkor jöttek be felvenni az adatokat.
2012. febr. 28. 20:45
 5/10 anonim ***** válasza:

Én 2011-ben szültem Bp-en. Itt úgy volt, hogy a szülés előtt egy papírra fel kellett írni a neveket, de ez még nem a "hivatalos", ez csak azért kell, hogy a kórházban a baba karszalagjára és a kiságyra felírják majd a nevét.

Utána jön valamikor a kórházi védőnő (hozzám a szülésmásnapján jött), és ő tölti ki az születési anyakönyvhöz az adatokat, ill. ezeket továbbítja majd az önkormányzat felé a lakcímkártyához. Elvileg még ezen is lehet módosítani 3 napon belül (díjmentesen), legfeljebb kissé morcos lesz a védőnő, hogy kétszer kell dolgoznia.

2012. febr. 28. 21:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is úgy volt, hogy szüléskor rögtön mondtuk a nevet, de mikor mentem a papírjait intézni, akkor még rákérdezett a nő, hogy biztos ez lesz a neve? nem lesz második neve? Tuti? Mert most még tudunk módosítani...

Szóval szerintem kb 1 nap még van szülés után.

2012. febr. 28. 21:36
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Vasárnap császároztak,előtte kellett mondanom fiú és lány nevet is.Hétfőn felvették az adatokat szerdán készen volt az anyakönyvi kivonat.
2012. febr. 28. 21:57
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Engem császároztak.Mielőtt betoltak a műtőbe kellett mondanom egy fiú és egy lánynevet.
2012. febr. 28. 22:02
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Előre be kell általában mondani a nevet, de amikor az anyakönyvező felveszi az adatokat még lehet módosítani.

Az egyik szobatársam Dzsuliánónak akarta elnevezni a gyerkőcöt, ezt is mondta be, de mivel ez nem anyakönyvezhető, végül Dzsúlió lett.

2012. febr. 28. 22:11
 10/10 A kérdező kommentje:

Engem is császározni fognak, remélem addig kitaláljuk. :)

Nézegetem majd a babamozis képeket, hátha megszáll az ihlet.

Köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 28. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!