Ti mit tennétek, ha közvetlenül szülés előtt már nem bíznátok a választott orvosotokban?
A terhességem nem volt problémamentes, azaz úgy fogalmaznék inkább, hogy mindig felvetődött valamilyen probléma esélye, majd a vizsgálatok és az eltelt idő igazolta hogy nincs semmi baj. Általában az értékeim egy hangyányival eltértek az alsó vagy a felső határtól, de ha gyógyszerre volt szükség, akkor arra mindig jól reagált a szervezetem.
A dokim mindig köntörfalazott, sosem mondott konkrét véleményt arról, hogy egy adott értéket ő elfogad e vagy sem, tartsak e diétát vagy sem, sőt sosem volt olyan hogy következetesen végigkísérte volna valamelyik problémámat.
Ez annyira nem zavart,főleg a terhesség elején, mivel első baba, úgy gondoltam, hogy csak tudja mit csinál, inkább 30. hét után kezdett el gondolkoztatni az, hogy nincs ez így jól, de már más orvost nem akartam, nem régen élek ebben a városban.
A terhesség vége felé egyre többet hívott a magánrendelésére, és egyre inkább vettem észre rajta azt, hogy csak a pénz számít neki, ezért hív be 2 hetente, nem azért, hogy ténylegesen figyelemmel kísérje mi van velem.
Ma már a 40. hétben járok, ami nem is biztos, mert szerintem el van számolva, csak 39 hetes vagyok, hiába mondtam neki többször is ezt, nem érdekelte. Már 2 hete be akart fektetni a kórházba, de nem tudta megmondani miért. Sőt ez is csak utólag derült ki, amikor csak konzultációra hívott a kórházba, hogy ő azt gondolta elvégez rajtam néhány vizsgálatot (ctg, vérnyomás, uh) csak épp ezt velem elfelejtette közölni.
Ha próbálom hívni sokszor fel sem veszi, órák múlva, ha visszahív, pedig megbeszéljük, hogy hívni fogom eredmények miatt.
Legújabban szerinte megint be kellene feküdnöm, csak hogy a kórházban vizsgáljanak, mert szerinte az hogy az értékeim néha eltérést mutattak, az nem jó. Viszont indítani nem akar, szerinte akár még húzhatom 2 hétig.
Így nem értem miért kellene befeküdnöm, egész egyszerűen nem bízom meg benne.
Úgy érzem, hogy látni sem akarom, nem hogy nála szülni, mert tudom abból is csak a pénzt látja, nem azt hogy orvosilag illetve személyesen nekem és a babámnak mi lenne a jó. Illetve annyit mi az amivel ő magát védeni tudja egy adott szituációban.
Egy kétségbeesett kismama
Huh. Ez nehéz helyzet.
Nem tudom mennyire kis helyen laktok. Van másik kórház is elérhető közelségben? Ha igen, akkor ha beindul a szülés, oda mehettek.
Mert azt kellemetlennek tartanám, hogy bemész az ügyeletre, és éppen ő ügyel, de ha másik helyre tudsz menni, az ok.
Sok sikert és szép szülést!
én a szülésznővel voltam így. 2 héttel előtte váltottam.
én biztos nem hívnám a dokit a szüléshez. a legfontosabb, hogy jó kezekben érezd magad. ha az ügyeletesnél jobb érzéssel szülnél, akkor az a jó megoldás.
Szia!
Előszöris csak pozitív gondolataid legyenek! Idáig eljutottatok a babával, akkor minden rendben lesz veletek! Én sem tudok egyértelmű választ adni neked, átérzem a nehéz helyzetet. Dönthetsz úgy is, hogy nem hívatod be a szülésre, és szülsz az ügyeletésnél. Ha nála szülsz, és úgy érzed sem a szülés levezetésével, se a kilenc hónap alatt nyújtott hozzállásval sem vagy elégedett, akkor nem kötelező pénzelni... A lényeg, hogy veled és a kisbabával minden rendben legyen.
38 hkm
Én szülés előtt 2 héttel döntöttem úgy, hogy nem a fogadott orvosomnál szülök. Jól döntöttem, ügyeletre mentem, ugyanolyan bánásmódban részesültem mint aki kifizetett 150 ezret, és maximálisan meg voltam elégedve!
Sosincs késő váltani, ha nem akarsz nála szülni, ne tedd. ;)
Elvileg majd a szülésznő hívja fel a dokit szüléskor, azt mondta nekem nem kell szólni neki, mert majd a szülésznő tudja mikor kell neki bent lenni, feleslegesen nem kell nekünk telefonálni!
A pénzzel kapcsolatban meg szerencsére nem vagyunk "szívbajosak", ha ezt csinálja szülés közben is, biztos hogy nem fog kapni semmit sem.
Csak már a babámat féltem, mert már pontosan azt sem tudom hány hetes vagyok, annyiszor volt változtatva az időpont, és azért a nem mindig jó értékek miatt, nem biztos hogy még 2 hetet rá kellene szegénynek húznia odabent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!