Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mennyit adnátok a fogadott...

Ti mennyit adnátok a fogadott szülészorvosotoknak, ha nem vagytok vele elégedettek?

Figyelt kérdés
Már a finishben vagyok. Orvost váltani nem tudok és nem is akarok már, de az orvosom, aki mellesleg főorvos, sokszor goromba volt velem, és nem alakult ki bizalmi kapcsolat. Felhívni sem szívesen hívtam, mert minidg rohan, amit megértek. Magánrendelésén 7 vagy 8 alkalommal voltam 10 ezerért/alkalom. Konkrét tarifában nem egyeztünk meg, amikor rákérdeztem még az elején kitérő választ adott. Azt nem fogom megtenni, hogy semmit nem adok neki, ha rendben zajlik a szülés, de mondjuk a tízszeresét nagyon túlzásnak tartanám. Akkor dolgozzon meg rendesen érte, de ezt nem éreztem a kilenc hónap alatt egyáltalán. Ti mit csinálnátok?
2012. febr. 16. 11:02
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
várd ki a szülést ha ott sem csinál semmi "extrát" a pénzéért egy jelképes üveg itallal meg max 20.000 ft én tuti letudnám a dolgot...
2012. febr. 16. 11:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem az orvos fog megdolgozni a szülésért, hanem te. Egyedül fogsz szülni, egy jó szülésznő sokat segíthet. Az orvos hidd el semmit sem fog majd csinálni. Max. összevarr és kitakarít a szülés után. Ha goromba volt veled, és a szülés közben is az semmit nem adnék. A szülésznőnek annál inkább. 2x szültem az ügyeletes orvosnál és semmi gondom nem volt egyszer sem. A szülésznővel viszont maximálisan elégedett voltam!
2012. febr. 16. 11:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom a 2. válaszolóhoz.A szülésznő többet ér,mint a doki(írom ezt 2 szüléssel a hátam mögött,a 3. baba pocakban).Mondjuk én ezek után nem tudnék ezzel a dokival szülni.Melyik kórházról van szó(ha nem titok)?
2012. febr. 16. 11:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vagyok a dokimmal, de mi nem hívjuk/hívatjuk be a szülésre, ügyeleten szülök és ezt meg is mondjuk neki.

Úgy érzem jobban meg tudok majd bízni az ügyeletesben, mint a magándokimban, akinek már látom a bunkóságát és a hanyagságát!

A magánrendelés díját szépen kifizettük, ha a kórházban fogadott, akkor is tömtük a zsebét, Karácsonyra is külön ajándékot kapott, de csaknem akart változni a hozzáállása, így a szülésért már nem vagyunk hajlandóak adni neki, mert nem érdemli meg, amúgy is hallottam mástól, hogy csak az utsó egy-két órára megy be (vagyis a kitolási szak környékén), ennyit az ügyeletes is megtesz, sőt ő többször ránéz a vajúdóra.

Ha gond van, akkor pedig nem egy orvos lesz ott, hanem szinte mindenki, úgy, mint az előző szülésemnél, amikor a fogadott dokim hazasétált a legnagyobb baj közepén, akkor is az ügyeletesek mentettek meg, még egyszer ezt nem szeretném!

Ha ő lesz benn véletlen, reméljük, hogy nem, akkor esetleg kap valami ajándékot és kész, de egyáltalán nem dolgozott meg eddig sem a magánrendelési pénzéért sem, semmivel nem csinál többet, mint egy sztk-s doki!

Amúgy én direkt nem is beszélek soha a szülés áráról, körülményeiről a dokival, majd a legvégén...

Én még csak 24 hetes vagyok, de annyit csalódtam már a dokikban, hogy nincs kedvem már megint váltani.

Persze már ilyenkor sem szívesen vállalnak!

2012. febr. 16. 11:18
 5/7 A kérdező kommentje:
Előző válaszolónak. Ez nagyon durva. Tényleg. Mondjuk a 24. héten még bőven van lehetőséged a váltásra, én már ne tehetem meg. Itt én is hibás voltam, mert még a terhességem korai szakaszában kellett volna váltanom, de nem tettem meg. Én is csalódtam, már sokat a doktorokban. Férjem eleve mérges, hogy minek magánhoz járok, amikor ezt egy sztk-stól is megkapnám. Ha még egyszer szülök, akkor másképp fogom csinálni az biztos, de első baba, és szerettem volna biztonságban tudni magunkat. Itt a legvégén már próbálok nem ezen idegeskedni, hanem, azon gondolkodni, hogy minden rendben menjen a szülésnél. Biztos vannak nagyon rendes szülészorvosok is, akik nem csak a boríték vastagsága láttán tudnak mosolyogni... Jó lenne ilyennel találkozni...
2012. febr. 16. 12:20
 6/7 anonim ***** válasza:
82%

Én nem értek egyet a 2. válaszolóval, az orvos igenis nagyon sokat csinál. Nekem nem volt fogadott dokim, így a kérdésedhez nem tudok tanácsot adni, egy biztos, nem fog téged "felnyomni" sehol, hogy nem adtál neki hálapénzt, szóval ha nem vagy elégedett, akkor egy apróbb ajándék is megteszi.

Nálam nagyon sokszor volt bent az ügyeletes orvos, a kitolásos szakasznál végig aktívan(!) segített, és utána nagyon lelkiismeretesen varrt össze, szülést követően is benézett még hozzám. Számít az orvos!

2012. febr. 16. 12:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Én lehet, hogy nem szólnék neki, ha eljön az idő, vagyis általában ez úgy szokott történni, hogy ha beértél a szülészetre, akkor megkérdezik, hogy van-e orvosod, akit behívjanak, ha nincs benn éppen. Ha nem ő van benn, lehet, én nem szólnék, hanem az ügyeletesnél szülnék. De ha behívják, akkor valami jelképessel intézném el, ha bunkó volt végig és a szülés alatt sem változik gyökeresen a véleményem róla. Nekem szerencsém volt, ugyan fogadott dokim és szülésznőm is volt, de mindketten VÉGIG benn voltak az egész vajúdás alatt.
2012. febr. 16. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!