Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült valaki ugy külföldön...

Szült valaki ugy külföldön hogy nem tudta az adott ország nyelvét beszélni?

Figyelt kérdés

Ha igen leirnátok hogyan éltétek ezt meg milyen volt?

Valaki segített e,?

2012. febr. 6. 11:25
 1/8 anonim ***** válasza:

En meg nem szultem, ezutan fogok. Rettegtem az egesztol, mert nagyon minimalis a nyelvtidasom. Viszont most 34 hetesen ott tartok, h egyedul intezem a terhes gondjaimat, 3szor voltam 1-2 napot korhazban is, terhesgondozasra is egyedul jarok. Ezt az ugymond terhes nyelvet nagyon hamar megtanultam, belejottem, 80 szazalekat meg is ertem annak amit mondanak. Raadasul abbol a szempontbol is jo volt, h vegre rakenyszerultem arra, h beszeljek, intezkedjek.

Hol szulnel te? Egyaltalan semmit sem ertesz az adott nyelven?

2012. febr. 6. 11:40
 2/8 anonim ***** válasza:

Én igen.

Semmi extra, angolul jól beszélek, a szülésznő, orvosok is. Sehol nem jelentett gondot. Egy-két szakszót kikerestem a helyi nyelven, mert volt egy megérzésem, hogy az ápolónő azt angolul nem fogja tudni (pl. nyákdugó), de amúgy semmi különös nem történt. Ha valaki valamit nem értett, körbeírta.

Beszélsz valamilyen nyelvet a magyaron kívül, ugye?

2012. febr. 6. 12:30
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem vagyok tehes még!

Csak majd szeretnénk babát!

Ausztriában élünk de én nem nagyon beszélem a nyelvet csak a párom!

Hazaköltözni nem szertnénk egenlőre majd vagy 10-20 év mulva :)

Szóval muszály leszek itt szülni!

Tanulgatok csak nagyon lassan haladok!

Angolul beszélek de azt is alapfokon!

2012. febr. 6. 13:02
 4/8 A kérdező kommentje:
1 válaszoló ti hol éltek?
2012. febr. 6. 13:03
 5/8 anonim ***** válasza:
1. valaszolo vagyok: Irorszagban elunk eleg regota, de mivel en itt nem dolgoztam, csak gyereket neveltem, nem igazan tudtam megtanulni az angolt. Na meg feltem barhol megszolalni, batortalan voltam. De ez a terhesseg pl erre is jo volt, most mar merek beszelni, neha tudom, h nem helyes, de akkor is mondom a magamet, es meg is ertenek. Amugy is kulfoldno szerintem annyira mas a terhesgondozas, itt pl olyan jofejek, h elmondani nem lehet, segitokeszek, es ok is igyekeznek, h megertsek a kulfoldieket. Hidd el, neked is menni fog, majd kiirod magadnak a terhesseggel kapcsolatos kifejezeseket, szavakat. En pl ebben mar olyan profi letten, h angolul nagyon jol beszelo ismeroseim csak neznek amikor mondom ezeket a kifejezeseket.
2012. febr. 6. 15:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Bocsánat az off-ért: Ausztriában hol éltek?
2012. febr. 6. 22:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Bécsben élünk!
2012. febr. 7. 07:00
 8/8 Tóth Bernadett2 ***** válasza:

Szia!

Én Spanyolban élek és itt is szültem. A nyelvet nagyon kicsit beszélem, a szüléskor még csak pár szót tudtam. Én elolvastam mindent a császárról (faros volt a fiam, császárom volt). Semmit nem értettem amit a kórházban mondtak, de tudtam mi mi után következik. Nyugodt is voltam így. 3 napot voltam kórházban, nem beszéltem senkivel, csak mutogattunk, ez nem volt olyan jó.

Most várom a másodikat, nem fogok most sem barátnőket szerezni a kórházban de legalább alap dolgokat megértek és el tudok mondani.

2012. febr. 11. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!