Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Betapintást csináltak valakiné...

Betapintást csináltak valakinél? Nagyon fáj? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2012. febr. 5. 16:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálam. Ahogy megszületett a kisfiam, elkezdtem jó nagy adagokban vérezni. Akkorra már annyira el voltam fáradva, nem akartam még ilyet is. De a doki gyorsan hívott altatóorvost, így nem éreztem semmit.

Addig hozzám se nyúlt, míg ébren voltam.

15hkm

2012. febr. 5. 17:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Kétszer. Császáros szülés után sima szülésnél. Hát nagyon nem kellemes!

Nálunk nem altatnak!

2012. febr. 5. 17:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szülés után pár órával elkezdtem eléggé vérezni, ezért megcsinálták, hátha maradt bent valami. (Nem maradt bent semmi persze. Ennek ellenére a vérzés nem állt el.)

Legszívesebben leugrottam volna az ágyról. Azt sem tudtam mikor mivel piszkálnak. Nagyon rossz érzés volt. Erővel kellett tartanom magam, kapaszkodtam vmi csőbe, hogy a helyemen maradjak. Nagyon fájt. Számomra baj volt még az is, hogy szülés után semmi önuralomra, koncentrációra nem voltam képes. Amikor voltak jó pillanataim, akkor elviselhető volt, de az elég rövid ideig tartott.

Aztán "fenyegettek", ha nem maradok nyugton átbökhetik a méhemet. Abban a pillanatban azt gondoltam, hogy akkor legalább vége lesz ennek az egésznek. A 2 gyerek megvan, nekem már nincs szükségem rá. Nagyon rossz utólag is belegondolnom, hogy mik jártak a fejemben, mennyire nem bírtam tartani magam. Azt hiszem lelkileg jobban megviselt. (Főleg, hogy feleslegesen csinálták.)

A végén már kínomban röhögtem. Főleg amikor jöttek a flakon vízzel, hogy átmossák a méhemet. Vártam, hogy mi jöhet még?! :)

Mindenesetre a tapintás, mint fogalom, továbbra sem ezt jelenti számomra. :)

2012. febr. 5. 17:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Császáros első szülés után a második természetes úton született, és ott volt nekem is. De nekem már előtte mondta a dokim, ha rendes szülés lesz, akkor számítsak rá, elég fájdalmas, de kérhetem altatásban is. A szülés után miután lemérték a babát...stb altatásban kértem. Így semmit nem éreztem belőle. Amikor ébredeztem, akkor varrt össze (hüvely is repedt és gátmetszés is volt), így abból se éreztem szinte semmit. De az alvás akkor nagyon jól esett! :)

Császár utáni sima szülésnél elvileg mindig végzik, hogy nem repedt-e meg a méh (főleg ugye az előző hegnél).

2012. febr. 5. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!