Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülhetek természetesen egy...

Szülhetek természetesen egy császár után vagy császár lesz?

Figyelt kérdés

Első gyermekem most27hónapos..6hetes terhes vagyok.Csengét 18órás vajlúdás után császármetszéssel hoztam világra(elhúzódó tágulási szakasz,a szak vélemény alapján).

szerintetek hogyan fog a második babó megszületni?én most már jobban örülnék a császárnak nagyon rossz emlékeim vannak..(el ítélhetnek).Véleményekre tapasztalatokra lennék kíváncsi.hasonló helyzetben valaki van-e,volt-e?

2012. jan. 30. 17:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Akkor neked "könnyebb" dolgod lesz, mert elég csak annyit mondani az orvosodnak, hogy a második babánál már eleve császárt szeretnél. A dokik nem szoktam ennek az útjába állni, ha már volt egy-két császármetszés a kismama életében.

Inkább az a nehezebb dió, amit én szeretnék. 19 hónapos a fiam, jelenleg 16 hetes terhes vagyok és a második babát természetesen szeretném megszülni. (az első farfekvés miatt volt programozott császár)

2012. jan. 30. 18:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem császár után az esetek többségében,szinte az összes orvos császárt javasol.

Én is,mint az előző válaszoló császár után természetes szülést szerettem volna.

Sokadik kórház,sokadik orvosa mondta,hogy rendben,támogat,próbáljuk meg-és sikerült:)

4 év van a két gyerek között,úgyhogy szerencsém is volt,mert a régi heg nagyon szépen begyógyult.

2012. jan. 30. 18:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerint egy császár után még lehet spontán szülni. De ebben az esetben már kérheted, persze orvos függő. Viszont ha már kettő volt, a harmadik mindenképp az lesz. Az,h. császárt szeretnél nem elítélendő! Én is azt szerettem volna, de az orvosom nem támogatta. Végül sürgős sectio lett belőle, immáron három hónapja. :)
2012. jan. 30. 18:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia, mintha csak én írtam volna ki ezt a kérdést majd' egy éve:-)

2,5 éves a fiam császárral született hasonló okok miatt mint neked, rossz emlék maradt a szülés. A másodiknál én azt hittem csak császár lehet aztán megtudtam, hogy nem feltétlen...nagyon beijedtem mert nem akartam azt átélni mint az elsőnél. Finoman céloztam a dokimnak, hogy nem ragaszkodom a sima szüléshez...erre ő azt válaszolta, hogy ő meg azt preferálja...Hát tökre paráztam aztán eljött az idő, öt órát vajúdtam "csak" de közel sem volt olyan szörnyű mint az első. Aztán utána császároztak mert úgy mint az elsőnél semmit sem tágultam. Műtét közben derült ki, hogy nagyon vékony volt az előző hegem mint egy hártya (átlátszott a baba haja) és a doki szerint veszélyes is lett volna a sima szülés. Hát ez történt velünk immár 4 hónapja.

2012. jan. 30. 18:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is könnyebb azt elérni hogy egy császár után császározzanak, mint azt hogy simán szülhess. Nekem 24 hónap lesz a gyerekek között. A terhesség elején próbáltam olyan kórházat ill. dokit keresni aki támogatná a sima szülést, de 3 helyen 3 orvos mondta hogy csak császár, így kb egy hét múlva szülök programcsászárral.

Első kézből származó infó, hogyha esetleg mégis ragaszkodna a dokid a hüvelyi szüléshez, elég ha a vége felé benyögöd, hogy szurkál vagy fáj a heged, és máris indokolt a császár.

2012. jan. 30. 21:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Én 17 hónappal a császár után (farfekvés miatt volt császár) természetes úton szültem a második babánkat.

Ezt a dokiddal beszéld meg, hogy Ő mit javasol /Te mit szeretnél.

2012. jan. 30. 23:07
 7/8 A kérdező kommentje:
mindenkinek,nagyon köszönöm!
2012. jan. 31. 08:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Velem mar a szules utan kozoltek ha szeretnenk masikat es azt nalluk akarom szulni akkor csakis csaszar lesz.

Nekem is eleg horror volt. 2x hazakuldtek a korhazbol, hogy vajudjak otthon pedig eloszor 5 percesekkel aztan ra 12 orara 2 percesekkel mentunk be. Aztan megint 12 ora mulva mar nem volt szunet de nem tagultam. 44 ora amibol 39 naturba ment es a maradek 5 telt az epidural konnyito karjaiban. Nem itellek el. Kemeny dolog az amikor nem tagulsz es csak telnek az orak. Csak az nem erti aki nem elte ezt at.

En ugyanabba a korhazba fogok szulni ha a Jo Isten megalld minket meg egy babyvel Nem merek mashova meni nehogy megegyszer vegig csinaljatassak velem mindezt ujra.

2012. febr. 1. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!