Mitől függ, hogy valakinek visszatartják e a babáját, ha korán indul, vagy sem?
Szerintem vannak módszerek amikor lehet és vannak amikor nem.
Pl barátnömnek elment a magzatvíz 34 hetesen, itt max 3 napot várhatnak, 2200grammal másnap megszületett.
De vannak esetek amikor erös görcsök vannak és azt tudják csillapítani, de vannak esetek pl magzatvíz elfolyás amikor nincs vissza út.
Reggel amikor bementem a korhazba, meg nem volt megrepedve a burok, ezert is mondta a doki, h akar meg 2-3 hetet is huzhatom, de akar meg aznap megszulhetem. Tehat akkor meg a burokkal minden rendben volt. Delutan kezdett folyni a magzatviz. Reggel mondta, h ne aggodjak, mert ha hamarabb is jonne, ugyis 2800 g. Hat igen, kicsit meglepodtem amikor este kiderult, h 2380 g, azert nagyot tevexett a doki, vagy a gep, mert a 42 deka itt nem 10 szazalek volt. Nem volt lenyegeben semmi baj, de mivel korazules volt, nem ugy indult semmi mint masnal. Elvittek rogton, par orat inkubatorban volt, utana csak ujszulott orzoben ( nem voltunk PIC en), de hat nem volt velem. Emiatt a szopi sem ment. Persze osszegezve az a lenyeg, h teljesen egeszsegesen szuletett, de engem akkor is megviselt az egesz. Azota mar lassan 5 eves nagylany, naygon ertelmes, mar sulis, mert kulfoldon elunk. Nem kellett utolag sem visszajarjunk ellenorzesekre, teljesen rendben volt minden.
Most 32 hetes vagyok, es azert bennem van a felelem, h ezt a babat ki tudom e hordani vegig.
35+5 hetesen véreztem és fájásaim voltak.
nem mehettem abba a korházba ahol volt a dokim mert nem volt koraszülött osztály.
mentünk a másik kórházba, vizsgálat, nagy adag magnézium és viszlát.
2 nappal később indult volna meg akkor a másik kórházba mentem volna ahol nem tartották volna vissza.
végül a kiírt nap szültem :)
nem tudom amúgy. nálam az volt az érdekes, hogy veszélyeztetett voltam, 27. héten mondták először, hogy bármelyik nap, készüljünk. hát mi elkészültünk és végül otthon türelmetlenkedtünk már a végén :D
félre ne értsetek, örülök, hogy nem lett koraszülött a fiam, csak annyit paráztattak és annyit voltam kórházba, a sok aggodalomtól rémálom lett a terhességemből, ha ezt tudtam volna, boldog lett volna :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!