Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ma vagyok 40+2 hetes. Méhszáj...

Ma vagyok 40+2 hetes. Méhszáj még teljesen zárt. Mire számíthatok? Meddig hagynak így? Beindítják a szülést, vagy esetleg császár?

Figyelt kérdés
2012. jan. 24. 11:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A fiammal 40+4 délben voltam nst-n meg vizsgálaton: teljesen zárt, megtartott (3000) méhszáj, nulla fájás.

Délután 4-kor kezdődtek a fájások, 7-kor bementünk a kórházba, ahol elment a magzatvíz, és bő 3 ujjnyira ki voltam tágulva.

Vagyis ez nem jelent semmit, ettől akár még ma megszülhetsz. Nem kell a méhszájnak napokig nyílnia:)

Könnyű, gyors szülést neked!

2012. jan. 24. 11:36
 2/11 anonim ***** válasza:
A méhszáj percek alatt képes kinyílni. Én 40+4 napra szültem, előtte semmi tünetem nem volt, jártam keltem mindent csináltam. Este elment a nyákdugóm, görcsölgettem (fogalmam nem volt hogy lassan szülök) hajnalban erősödtek a fájások, 6kor bementünk előkészítettek, 9kor burkot repesztett a doki és 10.45-kor kint volt a kisfiam. Császározni nem fognak, hacsak a magzatvízvizsgálat során nem lesz mekóniumos a magzatvíz, akkor ki szokták venni egyből a babát. Nem tudom, hol szülsz, nálunk (Szolnok) 2 hét túlhordást engednek, utána beindítják a szülést. Lépcsőzz, szeretkezz sokat :) Könnyű szülést!
2012. jan. 24. 11:56
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem hagynak így,valójában bármikor beindulha magától.Ha mégse,akkor a 41-ik héten beindítják,császározni csak akkor fognak ha az egészségetek róvására menne a szűlés.Könnyű szűlést:)
2012. jan. 24. 12:21
 4/11 anonim ***** válasza:

40+4. aznapi vizsgálat, semmi előjel, zárt méhszáj, semmi jósló, semmi keményedés, viszont jóóóól megvizsgált a doki (megbeszéltük, nem ért váratlanul).

Így aztán 40+6. icipicit megnyílt méhszáj, de még mindig semmi előjel, megbeszéltük, hogy másnap reggel indítja oxival és burokrep-sel. Délben voltam nála, hazajöttem, pár óra múlva már jöttek is a fájások váratlanul, mentem be a kórházba, nagyon gyors szülés :)

2012. jan. 24. 13:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Dec. 30-ra voltam kiírva, 2-án be kellett feküdnöm, 3-án megindították prepidin zselével(reggel 9-kor). 16:48-kor pedig megszületett a kisfiam. :)

Mielőtt megindították, nekem is teljesen zárt volt a méhszáj. Sőt, mikor dél körül elkezdődtek a fájások még akkor is csak 1 ujjnyi volt. Elfolyt a magzatvíz negyed 3kor és úgy kerültem fel a szülészetre. Aztán gyorsan meglett. :) Ha nincs baj, nem hinném, hogy császároznak.

2012. jan. 24. 14:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha első baba általában várnak 1-2 hetet.Nekem a negyediknél indították el 4 nappal később,mert nagyon nagy volt.
2012. jan. 24. 14:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem fognak ok nélkül császározni. Lehet,hogy beindul magától,de ha nem akkor beindítják,ha az indítás ellenére sem lesz semmi akkor lesz császár.
2012. jan. 24. 15:31
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Ma mintha változás történne, fájdogál a hasam és a derekam,de nem a megszokott módon és ha minden igaz akkor reggel óta folyamatosan találkozok a nyákdugóval. Pénteken be kell feküdnöm a kórházba, de van egy érzésem hogy addig nem húzzuk :)

2012. jan. 25. 13:29
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha már fájdogál az már jó.

Lehet,hogy be is indul közbe.Egyszercsak elfolyik a magzatvíz és már indulhattok is.

Minden jót és könnyű szülést!Majd írj,hogy mi lett veled?

4 gyerkőc anyukája

2012. jan. 25. 15:51
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 28-án megszületett a fiam. :) 27-én este 9kor totál zárt méhszáj, 6 órája tartó 5 perces fájások mellett. Éjjel 2kor már 2 ujjnyira nyitva. Nem volt vészes szülés, de most azt gondolom hogy soha többet. :D
2012. febr. 1. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!