Másodszor fogok szülni, de iszonyúan félek. Hogyan küzdhetném le?
38 hetes vagyok, és ahogy telnek a napok egyre jobban félek, nem várom a szülést.(de azt igen, hogy végre a gyermekemet a karomban tarthassam:))
Az elsőnél nem féltem, de sajnos nagyon nehéz volt, rossz tapasztalatokkal.Részleteket nem írok, mert gondolom másnak is volt ilyen nehéz szülése,nem én vagyok az egyetlen.Most azzal nyugtatom magam, hogy édesanyámnak is a második szülése könnyebb volt, és eddig úgy néz ki, hogy a genetikai adottságaink nagyon megegyeznek ezen a téren, de sajnos így is reszketek ha rá gondolok.És félek, hogy ez még jobban megnehezíti a szülőszobán töltött időt...Minden jótanácsot szívesen fogadok, köszönöm!
Az első babámmal nagyon megszenvedtem, 14 órát vajúdtam (onnantól számolva, amikor már elég kemény fájásaim voltak) és több, mint egy órán át tartott csak a kitolás. A második babóm az első fájástól számított két óra múlva a kezemben volt, de csak 1 óra volt nagyon kemény, igaz, az valóban brutális, keményebb, mint az elsővel, de tényleg nagyon rövid ideig tartott. A kitolás is csak pár tolófájás volt.
Szóval fel a fejjel, másodjára biztosan sokkal gyorsabb szülésed lesz, eddig még mindenki ezt mondta, nekem is ez a tapasztalatom. Minden rendben lesz, nyugi!
Nem tudom, hogy segít-e de azért leírom... :) A 2. gyerek szülése közben az elején arra gondoltam, hogy normális vagyok, még 1x ezt a fájdalmat akartam??? Aztán megszületett (az első 6 óra alatt a 2. alig 2.5 óra volt csak) a kislányom és annyira boldog voltam, valahogy jobban fel voltam dobva.
Miután véget ért a megint szülök pánikom rájöttem, hogy a 2. szülésemnél sokkal inkább jelen tudok lenni, mint az elsőnél (nekem nem volt szerencsére az sem rossz emlék). Valahogy jobban tudtam irányítani a testem így próbáltam segíteni a kislányomnak, hogy minél hamarabb megszülessen.
Nem csak úgy sodródtam az eseményekkel és ezt annak írom fel, hogy volt már egy szülésem :)
Próbálj meg ne ezen rágódni inkább arra gondolni, hogy mennyire szuper érzés, hogy hamarosan megpillanthatod a babádat :)
Fájdalomcsillapítást nincs lehetőséged kérni? Lehet még az is segítene.
Egyébként szerintem teljesen normális az, hogy félsz, hiszen tudod mi vár rád, még én is féltem pedig nekem könnyű szülésem volt.
Kitartást és könnyű szülést!!!!
Nekem mindkét szülésem indított volt, az elsőt sem rossz emlékként őriztem. De. Amikor a másodiknál reggel 5kor felvettem a kórházi hálóinget, és mentem hogy bekössék az oxitocint, tiszta pánikba estem.
Úgy éreztem, képtelen vagyok még egyszer végigcsinálni. Aztán végülis a szülésznő nyugtatott meg, mert olyan vérprofi volt.Arra gondoltam, ha ennyire érti és szereti a munkáját, nem lehet semmi baj.
De tényleg gyorsabb volt, mint az első, 4,5 óra az első fájásoktól.
Kitartást, és szép szülést!
Köszönöm Lányok, aranyosak vagytok:)
Azt nem mondom, hogy már nem félek, de írásotokat olvasva bizakodok, hogy tényleg könnyebb lesz mint az első,próbálom inkább kíváncsisággal várni a szülést, mint rettegéssel.Hiszen nincs kettő egyforma... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!