Mi az a gátvédelem? Annyit olvasni róla, de nem tiszta. Talán azt jelenti, hogy nem vágnak, hanem hagyják, hogy repedjen a kismama? Értelmes és nem támadós válaszokat várok, mert még nem vagyok jártas a témában!
szia
éppen tegnap este elmélkedtem ezen :)
a gátvédelem egyeseknek azt jelenti hogy nem vágnak hanem próbálják megvédeni a gátat hogy ne kelljen vágni.
másoknak mint nekem meg azt jelenti, hogy
igen vágnak, azért hogy ne repedjen az anyuka hiszen a vágásnál jobban összeforrik a bőr, mint ha repednél..
röviden ennyi :)
A gátvédelem elég összetett, valaki már jóval szülés előtt elkezdi "edzeni" a gáttájékot, masszázzsal, olajjal, hogy rugalmas legyen a szülés idejére.
A szülésnél igyekeznek nem vágni, de ha muszáj, és kell, akkor nem teketóriáznak, vágnak. A barátnőmnél nagyon sikeres volt, annyira picikét repedt, hogy egyetlen öltéssel kellett összefogni a sebet.
Felkészüléssel és egy jó szülésznővel nagyon sikeres lehet így a szülés, mindenféle vágás, repedés nélkül.
én gátvédelemmel szültem.
elkezdtem nagyon csúnyán repedni így vágtak, nehogy átszakadjak. eszméletlen fájdalmaim voltak, 2 éve szültem, még mindig sajog ha jön a hideg. azért figyelnek, nem azt jelenti a gátvédelem, hogy nem vágnak, csak megpróbálják elkerülni :)
gátvédelemre készülni kell, mindkét félnek...
(szakember, szűlő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!