Szép, természetes szülés-hol?
Várom javaslataitokat,olyan kórházat keresek,amely nem csak felszereltségben,hanem "fejben",felfogásban is modern,ahol a szép,természetes szülést támogatják gátvédelem pártiak:)
Köszönöm szépen!
Én Szent Imrében szültem.. volna. Aztán szülés előtt 2 héttel meggondoltuk magunkat, mert csúnyán a pénzre hajtott az orvosom is, és a szülésznőm is. De mikor már tenni is kellett volna érte, a fülüket sem mozdították, az ügyeletes orvos vizsgált meg. Szerencsére nem volt semmi komolyabb gond. Csak én úgy gondolom, hogy ha valamiért fizetünk, nem is keveset, akkor ne egy ügyeleteshez menjek már mikor bajom van, hanem ahhoz, akinek kipengettem a csomó pénzt. Na mindegy.
Szóval akkor döntöttem az Uzsoki mellett, mert én körzetileg oda tartozom. Nagyon NEM bántam meg. Ügyeletes orvosnál és szülésznőnél szültem ugyan, de hihetetlenül figyelmesek és segítőkészek voltak. Igaz, egy minimális gátmetszésem volt, de annyira minimális, hogy szülés után kisétáltam a szülőszobáról, és simán ültem a fenekemen. :) A doktornő minden nap megnézte, hogy minden rendben van-e. A csecsemősök is segítőkészek.
Én nagyon meg voltam elégedve, nekem csodás élménnyé tették mind a szülést, mind az első pár napot.
Sziasztok!
Szent Imre nálam alapból kiesik,mert úgy tudom a szülés követően az apa is csak üvegen keresztül láthatja a babát,ilyen helyen,nem szeretnék szülni,ahol a férjem 3-4-5 napig hozzá sem érhet saját gyerekéhez...
Szent Istvánban kórházban lehet olvasni egy dr.nőről(Pop Andrea),akiről nagyon sok jót írnak,lehet utánanézek.
Kedves Utolsó,kinél szültél az Uzsokiban?Ugye ott nincs "üvegfalos látogatás"?Helyileg nincs közel,de egy kedves ismerősünk,ott dolgozik a belgyógyászaton és ő is javasolta.
Köszönöm szépen!
Szia!
Én a helyedben Amsterdamban szülnék!Mi is éltünk kint , a sógornőm is ott szült. Pár órásan már a kezemben foghattam az unokaöcsém!
Most mi várjuk az első gyermekünk, és elég tudatosan keresem a lehetőségeket nem sok sikerrel...
Nem is mindig a szülésről van szó, hanem hogy 3napig bent kell feküdni alig látod a gyermeked de kapaszkodj meg van ahol megmikrózzák az anyatejet!!!!
Kezdem belátni hogy itthon nincs háborítatlan szülés kórházban! de ez csak az én véleméynem, mindenki másét tiszteletben tartom!
nektek pedig kívánom hogy találd meg a számodra megfelelő helyet!
Szia,
Néha én úgy érzem túlmisztifikálom az egészet.Aztán rájövök,hogy pont itthon misztifikálják túl.
van olyan kórház,ahol sima szülés után 6 napot bent kell lenni..Az meg,hogy olyan nagy-modern(?!) bp-i kórházakban,mint a szent imre,a férjem meg se foghatja a gyereket amíg a kórházban vagyunk szerintem közröhej..
Pedig tényleg semmi "extrára" nem vágyom.Csupán annyira,hogy lehetőség szerint háborítatlanul hagyjanak vajúdni,kitolásnák ne kelljen kötelezően kifeszített lábbakkal nyomnom,és lehetőleg legalább "elméletben"(lassan azzal is megelégszem),próbálják meg a gátvédelemet.Utána ne cukros vízzel kelljen itatni a babát,ha szeretnék ráadni egy aranyos kiruhát,akkor ne kelljen közelharcokat vívni a kórházival szemben,a párom megfoghassa,és kicsit láthassák a nagyszülők,tesómék.Ennyi.Úgy gondoltam nem olyan különleges kérés ez.Háát,de nagyon is.
Egy másik fórumon is felvettem ezt a kérdést,és konkrétan lehülyéztek,hogy nekem a fal színe is fontosabb,annál,mint hogy a gyerekem egészséges világra jőjjön és biztonságban legyen a szülés követő napokban...(talán az apja ölelésétől nem lenne biztonságban?)
Szóval elég "gáz" a helyzet..és amíg ez a szülő nőknek is megfelel,addig bizony a kórházak,orvosok sem fognak változtatni.
A mikrós történetet nem hallottam,de valahogy elhiszem..
Tegnap facebookon chateltem egy volt gimis osztálytársammal,aki a sote 1-n szült.
5 napig volt bent szülés után.A kórteremben-mosdóban persze nem volt hajszárító.Ő a 2.napon hozatott a párjával,állítólag,amikor az eü.személyzet egyik tagja meghallotta a hajszárító hangját ki volt kellve magából,hogy "itt" ilyet nem szokás,szépítkezni majd ráér otthon is..
No comment.
13-mas vagyok.
Én Dr. Jex Anna szakorvos jelöltnél és Szőke Szilvi szülésznőnél szültem. Tényleg úgy érzem, attól többet nem adhattak volna, mint amit tőlük kaptam. Maximálisan odafigyeltek mindenre, nagyon normálisak voltak. A szobatársaim is dícsérték az orvosaikat. Az egyikre emlékszem csak pontosan, ő szintén ügyeletesnél szült, Dr. Gál-nál, de meg volt ő is elégedve.
Nem, nincs üvegajtós látogatás. :) A folyosóra nyugodtan ki lehet tolni a picit a hozzátartozóknak, egy kritérium van: nem lehet kézbe felvenni, egyedül neked. Kétszer van látogatás naponta, ha az lejár, egy biztonsági őr megy körbe és megkér mindenkit, hogy távozzon. Első éjjel ha nagyon nyúzott vagy, beadhatod a babád a csecsemő osztályra, de második éjjeltől kiadják hozzád.
Egy csecsemős nővér is minden nap körbemegy a kórtermeken, és ha valami gondod van, (bármi), megmutatja, elmagyarázza. Első nap megmutatta a köldökcsonk tisztítást, pelenkázást, megnézi a szoptatást, megmutatja a fejést, ha szükséges..
És még annyi, hogy itt nem engednek haza 3 nap után. Ha délelőtt szültél, akkor 4 nap után mehettek haza, ha dél után, akkor pedig 5 nap. Ez legfőképp a babád miatt van, hogy tényleg rendben legyen vele minden.
Itt az osztály oldala, ha érdekel..
Szia,
én a Szent Imrét javasoltam, de nálad kiesett a gyerekágyas időszak miatt, pedig végülis a szülésről kérdeztél. Persze a te döntésed, remélem megtalálod a neked legjobbat!!
Egyébként, ha baba-mama szobák vannak, oda általában nem mehetnek be látogatók. Én pl kifejezetten örültem neki, hogy a szobák, ahol szülés után feküdtünk (2ágyasak) nem voltak átjáróházak, és a személyzeten-dokikon kívül nem jött oda senki. Nekem nem hiányott, hogy az újszülöttemet mindenki bámulja, fogdossa. (de nem vagyunk egyformák) NÁlunk pl nem viselte meg apát, hogy 2-3napig nem foghatta meg a gyereket, mert megnézni meg tudta.
MÁs, hagyományosabb felfogású kórházakban sem nagyon divat az újszülötteket kirakni anyuka mellé úgy, hogy bárki aki bemegy látogani, fogdoshassa. Bár ez szerintem pont a kicsik védelme miatt van.
De tényleg remélem, hogy találsz egy minden szempontból jó kórházat magadnak, és lesz egy nagyon szép szülésed!! Drukkolok! Majd írd meg melyiket választottad!!
:)
Sziasztok,
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos,akkor az Uzsoki is ki esett.:(Nem értem,miért csak én vehetem kézbe...
Kedves Utolsó,valóban nem írtam ki,hogy ilyen klinikát keresek,mert úgy gondoltam,hogy 10ből 10,de legalább kilenc helyen,azért egy 2-3 napos újszülötett a saját édesapja megfoghat.A kérdés kiírásakor(álomomban) sem gondoltam,hogy ilyen a helyzet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!