A terhestorna és a légzőgyakorlatok tényleg nagyon megkönnyítik a vajudást, szülést?
Én nem jártam semmilyen tornára. A légzésre nagyon odafigyeltem a szülés alatt. De a szülésznő úgy is megmutatja na meg te is ráérzel hogy jó neked mikor jönnek a fájások.
Sokat olvastam a neten és így készültem fel. Nagyon jó oktató videók is vannak.
Könnyű szülést és nem kell félni, szép lesz :-)
nem kell tornára járni, elég ha otthon gyakorolsz, megerősítik az izomzatot, ezáltal rugalmasabbá válik a gátizmod, meg a méh, és jobban ki tudod tolni a bébit.
De ez nem csak ettől függ, hanem hogy mennyi magzatvíz van, ami sikossá tesz stb. vannak vékony csipőjü ismerőseim, akik elég könnyen szültek, csak kipottyant belölük a baba :)
Én végig tornásztam. Ha egy nap kimaradt, rettentően fájt a derekam. Szóval kihordani biztos segített. A szülésnél nem tudom mi lett volna más torna nélkül, mert nincs összehasonlítási alapom.
A légzésre csak az elején tudtam figyelni, később, amikor már nagyon erősek voltak a fájások, akkor már nem. A doki nekem azt mondta, hogy igazából nem sokat ér, csak legalább eltereli a figyelmemet.
Én csináltam intim tornát is, lehet, hogy az többet ért, 4,17 kg-s babát megszültem 3 óra alatt, a doki alig segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!