Milyen az mikor pár óra alatt (1-4) szülsz? érzed az első fájást, rohansz a kórházba és már pottyan is a gyerek?
A tesód most miért stresszel? Biztos helyre raknám őt. Finoman, de elmagyaráznám neki, hogy baromira nem tudhatja másnak mennyire fájt és mennyire volt rossz.
Amellett, hogy nem túl empatikus veled szemben, még úgy látom nem is lát túl az orrán.
Ha értelmesen nem tudsz vele beszélgetni, akkor hanyagold a témát. Biztos neki is fájt, de a szülés nem verseny, hogy kinek fájt jobban.
Sógornőm 4 óra alatt szült meg, azt mondta nagyon erős fájásai voltak és furcsa volt, hogy minden gyorsan zajlott, és ez meg is ijesztette őt. Én meg lassan szültem, és az is rossz volt. Egy dolog a fontos, hogy egymás szülését soha nem kritizáltuk, és nem mondogatjuk egymásnak, hogy bezzeg nekem...
Összehasonlítani a 18órás és a 2órás szülésemet sehogy se lehet.
Az első pokol volt, nem is a fájás miatt, henem mert baromira sokkkkkk volt, a végére bestresszeltek, hogy császároznak stbstb(na attól nagyon félek), szóval xr volt, plusz ott idegelt a férjem is.
Ezzel szemben a lányommal olyan jó csapat voltunk, annyira szépen szültem, férj nélkül, egyedül... Pedig az is fájt, de mégis.
És nem csak kipottyant a kicsi, csak valahogy gyorsabban reagáltam a fájásokra, laza voltam, na meg már túl akartam lenne a terhességen, és babázni akartam.
Szia!
41+1-re szültem természetes úton. Betöltött terminusnál befektettek. Akkor volt egy terheléses nst (oxitocin infúzió, ha beindítja a szülést, szuper, egyébként azt nézik, hogy reagál a Baba és a Te szervezeted). Szuper, szabályos fájásaim voltak, lekötöttek az oxitocinról, megszűntek. :(
Szülni oxitocin nélkül szültem, túlélhető :D !!! Kb. 10 óra vajúdás (lehet, hogy ha hosszabb, nem bírom ennyire).
Nővéremnél majd' fél napba telt, míg a doki rájött, hogy a baba nem fog befordulni, császározni kell!
Mi úgy vagyunk vele, hogy mindkettőnknek egyformán fájt, csak máskor (Neki rosszabb, mert a kislányát nem foghatta rögtön a kezébe (szerencsére sógorom ott volt /apás szülés lett volna :( /, így ő ölelhette meg először! Viszont így is bánja, hogy a köldökzsinórt nem vághatta el...)
Szerintem nincs igaza tesódnak! Mindkettő fáj, de máshogy!
Második szülésem első fájástól 4 órás volt. Nem volt annyira fájdalmas.
Neked biztosan rosszabb volt mint nekem.
A tesódnak meg nem mindegy, hogy kinek fájt jobban? Nem is értem. A lényeg, hogy egészségesek vagytok mindenestül-gyerekestül. Mit kell téged felülmúlni, hogy szerinte neki jobban fájt????
Hát, nem tudom hogy érezte Tesód,hogy Neked mennyire voltak erősek a fájásaid... Öregem!! Hogy tud valaki így össze hasonlítást végezni??!!
Mindenkinél más a szülés menete,mindenkinek más a fájdalom küszöbe. Vannak kevésbé szerencsések,akik szívük szerint tőrt döfnének magukba,annyira fáj a szülés,és vannak szerencsések,akik... mint pl én.
3/3 szülés volt 4 órán belül,az első volt 1:57 perc. Nála a fájások és a tolófájások közt nem éreztem semmit-a kórházi úton,amint felértünk,azonnal jöttek is a tolók.
Hát,nekem nem voltak iszonyatos fájásaim,egyszer sem hívtuk azonnal a mentőt- 30 km a legközelebbi kórház...
A gyerekek kb így "kipottyantak",a középső kicsit kivétel volt. Akkor kórházban voltam,mert túlhordtam. Erősebben éreztem a fájásokat,de még nagyon is kibírhatók voltak. Az utolsó fél óra volt kicsit neccesebb,de még az sem volt kemény. Mikor végre mehettem a szülőszobába-nem akarták elhinni,hogy szülnék,azt mondták,hogy reggel az nst nem mutatott semmit (pedig akkor már vajúdtam,csak olyan gyengék voltak a fájások,viszont rendszeresek),ezek csak keménykedések- fél órán keresztül jöttek percenként,mikor végre mehettem be.Akkor már teljesen nyitva voltam,burkot repesztettek és 1 tolófájásra,2 nyomásra kint is volt a kicsit.
A harmadikkal meg annyira nem siettem,hogy végül a ház előtt sikeredett szülni,a mentőben...
Üdv:3lányos
Nagyon köszi a válaszokat és a biztatást!
nagyon szeretek gyors és sikeres szülés sztorikat olvasgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!