Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátmetszésről milyen tapasztal...

Gátmetszésről milyen tapasztalatok vannak?

Figyelt kérdés
Gyorsan gyógyul?Fáj?
2009. máj. 20. 11:51
 1/7 anonim ***** válasza:

nekem volt belső meg külső varratom is :(

nekem maga a vágás és a varrás nem fájt(mert akkor vágnak amikor fájás van meg kapsz érzéstelenítőt), de a gyógyulás az fájt és nekem eltartott 2 hétig is mire jobban voltam "odalent". de az nagyon jó ha sűrűn zuhanyoztatja az ember mert puhulnak a varratok és nem szúr annyira.

meg van rá valamilyen homeopátiás bogyó is meg valamilyen oldat amivel törölgetni kell és hamarabb gyógyul. ezeket hallottam mostanában meg hogy gyógyszertárban tudnak ezzel kapcsolatban segíteni.

minden jót.

1 éves kisfiú anyukája és 4 hónapos kismama

2009. máj. 20. 11:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez olyan kérdés mintha azt kérdeznéd az emberektől hogy ha elvágják az ujjukat akkor hogyan gyógyul . A gátmetszéssel egy seb keletkezik egy roppant érzékeny helyen , amit összevarrnak . Engem 3-szor varrtak mindig egy kicsit más helyen , nekem könnyen gyógyult én , hamar tudtam ülni normálisan (hétfőn délben szültem , kedden délelött simán ültem az ágy szélén ) , a harmadik babámmal fájt leginkább , de az azért mert a doki nem vágott és a pici feje annyira megnyomta a gátam , hogy repedtem (de nem az fájt ) hanem a véraláfutás .
2009. máj. 20. 11:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem maga a metszés nem fájt, mert érzéstelenítőt kaptam. A gyógyulás viszont kicsit tovább tartott. Igaz tudtam már ülni két nap múlva, de nehezen gyógyult. A hatodik héten még egy picit be is volt gyulladva. Teafa olaj fürdőt vettem kb. még +2 hétig. Nagyon jó volt rá. Aztán mikor visszamentem kontrollra akkor már nagyon szép volt és nem is volt érzékeny. De... Nekem maradt egy pici plusz bőr ott lent. Lehet,hogy a varrás nem volt jó, vagy csak az én bőröm a rossz. Nincs vele semmi, nem fáj, nem érzékeny, csak ott van. Ha a férjemet nem zavarja, akkor engem sem.

Ja és a szex még nem olyan mint előtte. De én még csak 4 hónapja szültem. :) :)

2009. máj. 20. 12:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Magát a vágást olyannyira nem éreztem, hogy nem tudtam, mikor történt. A varráson bealudtam. Utána viszont SZAR. Már bocsánat, de nagyon szar. Kb 2 hónap volt, míg elmúlt a fájdalom, a heg természetesen megvan. Sajnálom, hogy ahol én szültem szóba sem jöhet a gátvédelem. Ha ez nem lett volna, szülés után 10 perccel futkosok boldogan.
2009. máj. 20. 12:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem maga a mettszés nagyon fájt, mert nem akkor csinálták mikor már ott volt a pici feje, hanem hamarabb, mert nagyon szűk volt és érzéstelenítőt sem kaptam, de másnap már tudtam ülni és elég hamar meg is gyógyult.
2009. máj. 20. 12:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Maga a gátmetszés nem fájt mert érzéstelenítve voltam.Hanem a gyógyulási szakasz, nekem nagyon fájdalmas .Kívül,belül is volt varratom.A mai napig fáj.2 hónapja szültem.

De minden ember más.!!

2009. máj. 20. 12:59
 7/7 anonim ***** válasza:
A vágás nem fájt kívül belül varrtak hiába az érzéstelenítés inkább még vagy 3szor egymás után végig szenvedtem volna az egész szülést mint a belső varrást a külső varrás már nagyon kellemes volt azok után, már éppen kezdtem jól érezni magam miután varrat szedés és ismét csak kínlódtam de 1.5 hét után már rendesen ültem és nem is éreztem
2009. máj. 20. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!